...................

28 Μαρ 2016

Πρόσφυγες: όποιος δεν υποτάσσεται στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς είναι προβοκάτορας!

Είναι ξεκάθαρο πλέον για το που το πάει η κυβέρνηση, με την αμέριστη συμπαράσταση των κατά τα άλλα αντιπάλων της καναλιών, σε σχέση με τους πρόσφυγες, και όχι μόνο. Ή καλύτερα ίσως με αφορμή τους πρόσφυγες. Αν παρακολουθήσει κανείς αυτά που λένε στελέχη της, από τις γελοιότητες περί επενδυτών προσφύγων (που μπορεί και να μην είναι τόσο γελοιότητες αν υποκρύπτουν την άποψη ότι όλοι όσοι μείνουν Ελλάδα θα πρέπει και να μπορούν να πληρώνουν) μέχρι τις προβοκατόρικες καλύψεις από τα ΜΜΕ, όπου κάθε πραγματικός αλληλέγγυος, κάθε ένας που αποφασίζει διαδήλωση προς τα εκεί, παρουσιάζεται ως εν δυνάμει προβοκάτορας, αυτό που καταλήγει είναι ότι από τη μια οι πρόσφυγες πρέπει να αποδεχτούν τη ...μοίρα τους και το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να σπαρθούν στα διάφορα κέντρα "φιλοξενίας" όπου θα γίνεται η διαλογή τους για το ποιοι θα συνεχίσουν το ταξίδι τους και όπου βέβαια θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ψωνίζουν τα αναγκαία για την καθημερινότητά τους, ενώ ο ελληνικός λαός πρέπει να ξεχάσει το κύριο αίτημα των προσφύγων, να πάνε εκεί που θέλουν δηλαδή, και να αποδεχτεί τις συμφωνίες που πάρθηκαν στα πλαίσια της Ε.Ε. Στη καλύτερη και επιτρεπτή περίπτωση να εκφράζει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες με το να τους δίνει αυτά που αρνείται να τους δώσει το κράτος.
Όλοι μας, πρόσφυγες και ντόπιοι, θα πρέπει να αποδεχτούμε το μοιραίο του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, το μοιραίο της προσφυγιάς. Πολύ απλά να σκάσουμε και να συνταχθούμε με τη κυβέρνησή "μας" που πονάει τόσο πολύ τους πρόσφυγες ώστε να τους αφήνει στις λάσπες της Ειδομένης και στο λιμάνι του Πειραιά έρμαιους των καιρικών συνθηκών και των κάθε είδους εκμεταλλευτών τους. Από πάνω να τους ρίχνει και ευθύνες γιατί λέει δεν θέλουν να φύγουν οι ίδιοι και να πάνε στα ...Χίλτον του Κουρουπλή! Να δείτε που όπου νάναι θα σκάσει και καμιά υγειονομική βόμβα. Παράλληλα βέβαια εμείς οι ντόπιοι θα πρέπει να έχουμε και το νου μας μη και ξεπηδήσει κανένας τζιχαντιστής από τους πρόσφυγες και μας σκάσει καμιά βομβιστική ενέργεια στη Βέροια ή κανένας βιασμός στην Αγία Βαρβάρα! Ευτυχώς που ο ελληνικός λαός στη πλειοψηφία του εξακολουθεί να αντιστέκεται σε αυτές τις φωνές και είναι ευτύχημα που όπου βγαίνουν οι φασίστες να κραυγάσουν βγαίνουν κι άλλοι, πολύ περισσότεροι και τους κράζουν κανονικότατα υποχρεώνοντας κάποιους από αυτούς σε μετάνοιες!
Μια ιδεολογική και πολιτική επίθεση όπου αναμειγνύεται η σαφώς οριθετημένη αλληλεγγύη - φιλανθρωπία -, με το φόβο, το τρόμο, τη προβοκάτσια και φυσικά όπου χρειαστεί και η καταστολή. Αυτή είναι η κυβερνητική πολιτική και σε αυτή συνδράμουν, για άλλη μια φορά και μια χαρά, τα διάφορα φασιστοειδή που ξεμυτάνε εδώ και εκεί για να δηλητηριάσουν το λαό και τους πρόσφυγες με το μίσος, τη δυσπιστία και κυρίως την υποταγή.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει τίποτα. Ούτε την ελεύθερη διέλευση των προσφύγων, ούτε τις ανθρώπινες συνθήκες διαμονής τους. Πολύ περισσότερο δεν υφίσταται το δικαίωμα να διαδηλώσει, να οργανωθεί, να έρθουν ντόπιοι και πρόσφυγες σ' επαφή ώστε να διεκδικηθούν δικαιώματα. Όποιος αντιτίθεται σε όλο αυτό το αλισβερίσι (οικονομικό και πολιτικό) που γίνεται στις πλάτες των προσφύγων, όποιος λέει ότι οι πρόσφυγες έχουν κάθε δικαίωμα να οργανωθούν και να διεκδικήσουν τους πόθους και τα δικαιώματά τους, μαζί με τους Έλληνες εργαζόμενους που θα πρέπει να δείξουν την απόλυτη αλληλεγγύη τους, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως προβοκάτορας που ξεσηκώνει τους πρόσφυγες, ως υπεύθυνος για τη δημιουργία ρήξεων με γειτονικές χώρες, ως αντεθνικά δρών! Και φυσικά για τον πόλεμο τσιμουδιά! Ποιες επεμβάσεις και βάσεις, ποιο ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ποιοι Αμερικάνοι, Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί και Ρώσοι!
Ο Πάπας να 'ναι καλά να μας διαβάζει καμιά ευχή! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com