...................

31 Μαρ 2016

Σε υποταγή καλεί ο Σκουρλέτης τους κατοίκους της Χαλκιδικής

ο κ. Σκουρλέτης, δήλωσε:

"Η στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι σταθερή, από την πρώτη ημέρα, και στοχεύει στη διασφάλιση της νομιμότητας τους δημοσίου συμφέροντος και της προστασίας του περιβάλλοντος. Υπάρχουν, βεβαίως, και πολιτικά ζητήματα σε σχέση με την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της επένδυσης στις Σκουριές. Μια τόσο μεγάλη επένδυση, για να προχωρήσει, πρέπει, πέραν των άλλων, να διασφαλίζει και την κοινωνική ειρήνη.
Πώς μπορεί να προχωρήσει η επένδυση στις Σκουριές όταν είναι συνυφασμένη με τον κοινωνικό διχασμό; Θα έβλεπα, λοιπόν, έναν συμβιβασμό που προϋποθέτει η μία πλευρά να μπορεί να αναγνωρίζει στην άλλη, ότι κάνει ένα βήμα πίσω. Σε αυτήν την κατεύθυνση, το υπουργείο μπορεί να συμβάλλει, αλλά δεν θα βάλει νερό στο κρασί του".

Όπερ μεθερμηνευόμενο σημαίνει:

"H στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι σταθερή από τον περασμένο Γενάρη. Στοχεύει στη διασφάλιση της επένδυσης με κάποιες περιβαλλοντολογικές παραχωρήσεις εκ μέρους της εταιρίας, τα πάλαι ποτέ αντισταθμιστικά οφέλη, στη καλύτερη περίπτωση. Το ζόρι είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων που δε λένε να ησυχάσουν και να καταπιούν το έργο. Άλλωστε με τη σημαία της κοινωνικής ειρήνης ήρθαμε στη κυβέρνηση. Πρέπει να το αποδείξουμε και εδώ. Στο όνομα αυτής της ειρήνης ζητάμε από την εταιρεία να πετάξει κανένα κοκαλάκι, καμιά χάντρα, στους αντιδρώντες ιθαγενείς.
Επειδή λοιπόν δε πάει άλλο και ΄μεις πλέον έχουμε ξακάθαρα πάρει θέση υπέρ της εταιρείας, καλούμε τους κατοίκους της Χαλκιδικής να καταπιούν το έργο και να βάλουν το μολυσμένο νερό στο κρασί τους. Εξ άλλου κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι ΑΝΕΛ, δεν έχουν άλλα περιθώρια μιας και τους τέλειωσε το κρασί πριν ακόμη από τις εκλογές του Γενάρη του 2015. Όσο για τη μόλυνση αυτή την έχουν στο αίμα τους εδώ και χρόνια. Να υποταχθούν λοιπόν οι κάτοικοι κι ας πεθάνει η περιοχή τους και οι ίδιοι. Εδώ στα πλαίσια του αμοιβαίου συμβιβασμού μπορεί να χάσει κάποια εκατομμύρια η εταιρεία!"

Εμείς πάλι με τη σειρά μας θα λέγαμε, επειδή αρκετά μας έχουν κάνει το κεφάλι κουρούμπελο από τα πολλά νοθευμένα κρασιά, καλό θα ήταν ο λαός της Χαλκιδικής, όπως και όλος ο εργαζόμενος λαός,  να πάψει να ελπίζει σε αυτή και σε κάθε άλλη κυβέρνηση, όσοι δηλαδή κι αν έχουν απομείνει να έχουν ακόμη αυταπάτες, να ξανασηκώσει το νηφάλιο κεφάλι του, να πάρει την υπόθεση και πάλι στα χέρια του, να στηρίξει την οργή του και τη θέλησή του για ζωή στα πόδια του και να βγει στους δρόμους να ακυρώσει αυτό το έργο και κάθε πολιτική που τον καταστρέφει στο όνομα της ανάπτυξης του κεφαλαίου. Ντόπιου και διεθνούς.
Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί περιβάλον και ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com