5 Μαρ 2016

Θεσσαλονίκη: Πλήθος διαδηλωτών ενάντια στην λεηλασία και την καταστροφή της Χαλκιδικής

Μια πολύ μαζική διαδήλωση χιλιάδων Θεσσαλονικέων και Χαλκιδιωτών, γέμισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, σήμερα το μεσημέρι, Σάββατο 5 Μαρτίου. Με αυτόν τον τρόπο διατράνωσαν την αντίθεση τους στην «επένδυση του χρυσού θανάτου» στην Χαλκιδική. Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία της ΧΑΝΘ και η διαδήλωση απλώθηκε στην Τσιμισκή και μετά στην παραλιακή μέχρι τον Λευκό Πύργο, σημείο στο οποίο κατέληξαν οι διαδηλωτές, αργά το μεσημέρι. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι επιτροπές πολιτών από διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής, η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης, επιτροπές από τον Στρυμονικό Κόλπο και τις Σέρρες, οργανώσεις της αριστεράς, οικολογικές κινήσεις κ.α.
Οι διαδηλωτές με τα συνθήματά τους απαίτησαν να φύγει η καναδική πολυεθνική από τις Σκουριές, να σταματήσει η καταστροφή του βουνού και του δάσους και να απαλλαγούν από τις κατηγορίες οι εκατοντάδες διωκόμενοι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Ταυτόχρονα κατήγγειλαν την κυβερνητική στάση, η οποία με παρελκυστικές τακτικές και υποκριτικές δηλώσεις στην ουσία έχει αποδεχθεί την παρουσία της Ελντοράντο και την λεγόμενη επένδυση.
Στην κινητοποίηση συμμετείχε με μπλοκ η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, μοιράζοντας μαζικά την προκήρυξη που εξέδωσε . Μέλη της συμμετείχαν όλη την προηγούμενη εβδομάδα στην προπαγάνδιση της διαδήλωσης σε διάφορα σημεία της πόλης. Προκήρυξη κυκλοφόρησε και η οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com