...................

6 Μαρ 2016

Οι ...φιλόζωοι στο Πειραιά!

Μήνες τώρα οι ροές προσφύγων όχι μόνο δε σταμάτησαν αλλά αυξάνουν. Χιλιάδες πέρασαν από αυτή τη χώρα, χιλιάδες υποφέρουν λόγω της απαγόρευσης να περάσουν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τους στοιβάζουν στο λιμάνι του Πειραιά, τους στοιβάζουν στη πλατεία Βικτωρίας λες και δεν υπάρχουν εκατοντάδες άδεια κτίρια σε αυτή τη πόλη (κράτους, εκκλησίας, ιδιωτών και ...αγνώστου ιδιοκτησίας), τους χρησιμοποιούν για δακρύβρεχτα ρεπορτάζ με υποβόσκουσα ρατσιστική και ξενοφοβική προπαγάνδα. Από την άλλη ο λαός μας επιδεικνύει απίστευτα αντανακλαστικά αλληλεγγύης. Άνεργοι, συνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι, άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου τρέχουν είτε από μόνοι τους είτε μέσω των διαφόρων πρωτοβουλιών να δώσουν ότι μπορούν για την ανακούφιση των προσφύγων. Κράτος και εκκλησία άφαντοι. Οι δε εθελοντές στα διάφορα σημεία αναγκαστικής κράτησης, γιατί περί τέτοιων πρόκειται αφού δε μπορούν να φύγουν ελεύθερα όσο ανοιχτά κι αν είναι, δίνουν τα πάντα για την εξυπηρέτηση των προσφύγων. Η γλυκιά κούραση της ικανοποίησης όταν συζητά κανείς μαζί τους είναι ολοφάνερη.
Από την άλλη σα να μη τους φτάνανε όλα αυτά νά' σου και η Βαρδινογιάννη με τους παχουλούς ρασοφόρους, τον Πατούλη και τον ...Ρουβά να εμφανίζονται ως κομάντο στο λιμάνι, να αγνοούν και να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους πάντες και τα πάντα, να εμβολιάζουν τα παιδιά των προσφύγων χωρίς να ρωτήσουν κανένα δημιοργώντας επιπρόσθετα προβλήματα υγείας στους ανθρώπους και το κυριότερο να φωτογραφίζονται και να βιντεοσκοπούνται για να γίνουν πρώτο θέμα στο MEGA και στο STAR.
Ως γνήσιοι φιλόζωοι! Γιατί έτσι μας βλέπουν όλους εμάς, ντόπιους, μετανάστες, πρόσφυγες όλοι αυτοί. Ως τα ζώα τους που θα μας εκμεταλλεύονται όσο χρειάζεται, θα μας πετάνε τις ευλογημένες τους βόμβες όποτε τους χρειαστεί και άμα λάχει θα μας γλύφουν που και που τις πληγές για να κάνουν το σαδιστικό κέφι τους παριστάνοντας τους ...ευαίσθητους.
Αναδημοσιεύουμε εδώ ένα κείμενο εθελόντριας, που περιγράφει με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία τα συμβάντα, όπως το βρήκαμε στον Άνεμο Αντίστασης:

Εγραψε μια κοπελιά απο Ε2: ΤΣΙΡΚΟ Ε2

τόσες μέρες με τις κάμερες και τους δημοσιογράφους μέσα στα πόδια μας, να και το δικό μου ρεπορταζ. Behind the cameras.
Η Αποστολή ήρθε, έστησε το βαν της εκεί που νόμιζε, έφερε 200 κουτιά για 800 ανθρώπους.
Οταν ρώτησα τι θα γίνει με τους υπόλοιπους που θα μείνουν χωρίς μου είπαν «τόσα μπορούμε, τόσα θα δώσουμε». Όταν τους πρότεινα να πάνε σε ένα πιο μικρο gate που θα τους καλύψουν όλους μου είπαν ο Αρχιμανδρίτης είπε εδώ. Τότε κατάλαβα ότι μόλις είχα αγοράσει εισιτήριο για το σημερινό Τσίρκο.
Μέσα σε 5′ φτάνει ένα ακόμα βαν γεμάτο πράγματα και παρκάρει δίπλα. Ξεκινάει η πιο μεγάλη άναρχη διανομή που έχει δει η Ε2. Ενημερώνομαι ότι θα εμβολιαστούν τα παιδιά. Ρωτάω από ποιον και μου απαντάνε από την Βαρδινογιάννη. Ρωτάω αν το Χαμόγελο που έχει την παιδιατρική κλινικη στην Ε2 μέρα-νύχτα το ξέρει μου λένε το Χαμόγελο δεν έχει σχέση. Φεύγουν αραβόφωνοι μέσα στην αίθουσα και μέσα σε λεπτά επικρατεί ένα χάος. Ανθρωποι σπρώχνονται για τα κουτιά της Αποστολής που κανείς δεν ξέρει τι έχουν μέσα (εμένα που μου είπαν ξάρω που θα καταλήξουν μετά..) χτυπιούνται για δυο μπισκότα στο βαν και παιδιά κλαίνε γιατί δεν πρόλαβαν να πάρουν την τσάντα της Αποστολής.
Αυτό που ζητάμε στους ιδιώτες να μην κάνουν απλά σε μεγαλύτερη κλίμακα. Οι κάμερες παίρνουν τις ζωώδεις καταστάσεις, παραλείπουν να πουν ότι τα δημιούργησαν αυτοί που φέραν τα πράγματα. Φτάνει σήμα από την Ε1 ότι ένα μωρό 18 ημερων πρέπει να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο. Ρωτάω γιατί δεν μπορεί να πάει το ασθενοφόρο που έφερε η μονάδα εμβολιασμού μαζί της αφού ακόμα δεν έχει αρχίσει ο εμβολιασμός.

Δεν γίνεται. Καμερες

Ο οδηγός μέσα στο ασθενοφόρο καπνίζει πούρο, το μωράκι στην Ε1 περιμένει το ΕΚΑΒ που δεν απαντάει το τηλέφωνο (!)
Αρχίζουν τα μωρά εμβολιάζονται κατά δεκάδες στο πίσω μέρος ενός βαν. Στους γονείς λένε απλά τα εμβολιάζουμε για όλα τα μικρόβια που κυκλοφορούν εδώ γύρω. Ουρλιαχτά και κλάματα παντού. Κάποια γιατί τελειώσαν τα πράγματα και δεν πρόλαβαν, κάποια γιατί πάνε με το ζόρι, τα υπόλοιπα από τον πόνο. Στήνεται η περήφημη φωτογραφία. Πρώτα με φόντο το πλοιο αλλά δεν βγαίνει καλή, μετακινούνται. Αν δεν ήταν τραγικό το γύρω γύρω θα ήταν για γέλια. Οι παπάδες με τα χρυσοποίκιλα τους παίρνουν τις κάμερες και μπαινουν μεσα στο gate. Μαριάννα και Σάκης μένουν έξω.

Μετά από το τουρ έρχεται πρόσφυγας και μου λέει «φτάνει πια, μας έχετε κάνει show». Του απαντώ, κάνε υπομονή, σε δέκα λεπτά θα είμαστε πάλι μόνοι μας και θα βρούμε το ρυθμό μας.
Τα πρωϊνά τελειώνουν, όλοι οι παρατρεχάμενοι φεύγουν, μαζί και οι κάμερες. Αρχίζουμε να μαζεύουμε σκουπίδια. Βρίσκουμε το περιεχόμενο της Αποστολής στα σκουπίδια, οι άνθρωποι διαλέγουν τι θέλουν από το κουτί και πετάνε τα υπόλοιπα. Εμείς όμως έχουμε μείνει πίσω να κάνουμε αυτή τη δουλειά και αναρωτιόμαστε ποιανού τους πόρους χρησιμοποίησε η εκκλησία για να κάνει αυτή τη σπατάλη. Εμείς έχουμε μείνει πίσω και με μια πύλη όπου τα παιδιά κλαινε παντού. Ρωτάμε τους Γιατρους του Κόσμου για τον εμβολιασμό δεν ξέρουν τίποτα ούτε το Χαμόγελο. Ρωτάμε ποιος θα έχει στο νου του 500 παιδιά σε ένα gate που μπορεί να ανεβάσουν πυρετό, τι θα γίνει με αυτά που ταξιδεύουν το βράδυ;

Πώς είναι δυνατόν να γινονται εμβολιασμοί σε ανθρώπους που δεν είναι σε σταθερό περιβάλλον; Όλοι είμαστε το ίδιο σαστισμένοι χωρίς απάντηση. Άλλοι έρχονται και μοιράζουν ανοργάνωτα κρουασαν και καταλήγουμε να δίνουμε σε παιδιά malox να συνέλθουν και άλλοι εμβολιάζουν έτσι γιατί το αποφάσισαν, χωρίς μετά.
Αυτή είναι λοιπόν η ιστορία αυτής της φωτό.

Ένα στημένο τσίρκο που αφήνει στους εθελοντές κομμάτια να μαζέψουν και στους ανθρώπους ένα απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ!

Από f/b Elena Arapi
lefterianews.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com