....................................................

19 Μαρ 2016

Αποφυλακίζεται ο Ρουπακιάς - αποθρασύνεται η Χρυσή Αυγή!

Η δίκη της Χρυσής Αυγής, μια από τις σημαντικότερες δίκες της μεταπολίτευσης συνεχίζεται με ρυθμούς ...χελώνας.
Η δίκη ξεκίνησε στις 20 Απριλίου του 2015. Μέχρι σήμερα, σε 51 δικάσιμες, έχουν καταθέσει περίπου 20 μάρτυρες κατηγορίας σε σύνολο 131. Το βέβαιο είναι ότι, ακόμα κι αν δεν πραγματοποιούνταν η αποχή των δικηγόρων τον τελευταίο μήνα, η δίκη δεν θα ολοκληρωνόταν, και για αυτό υπάρχει συγκεκριμένη ευθύνη της πολιτείας.
Με τους ρυθμούς αυτούς για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα περάσουν πάνω από 2 χρόνια, κι αυτό από μόνο του συνιστά ένα πολιτικό πρόβλημα! Έτσι 2,5 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, ο δολοφόνος Ρουπακιάς αποφυλακίζεται σήμερα, λόγω εξάντλησης του επιτρεπόμενου ορίου προφυλάκισης.
Ενός ορίου βέβαια, που το αστικό κράτος στο παρελθόν το έχει κάνει λάστιχο, και μάλιστα για αδικήματα που δεν είχε αποδειχτεί ως τότε η ενοχή των κατηγορουμένων, ενώ ο Ρουπακιάς έχει παραδεχτεί την ενοχή του! Με την καθυστέρηση της διεξαγωγής της δίκης και με την επικείμενη αποφυλάκιση του Ρουπακιά, φυσικό επακόλουθο ήταν οι προκλήσεις των βουλευτών της Χ.Α., την περασμένη βδομάδα σε επιτροπή της Βουλής, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για το προσφυγικό-κεκλεισμένων των θυρών-από τον υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο και με παρόντες τους επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.
Από κει που πριν τις εκλογές του 2012 ο Μιχαλολιάκος καυχιόταν ότι “Είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες”, τώρα αποκάλεσαν “προδότες” και “Φιλιππινέζες” τον υπουργό Άμυνας και τους επιτελείς του Στρατού! Τα ίδια επανέλαβαν θρασύτατα και στην Ολομέλεια της Βουλής. Ενώ τούτη τη βδομάδα, ο Κασιδιάρης έδιωξε από τα γραφεία της Χ.Α. συνεργείο του BBC, όταν μία δημοσιογράφος, που τη χαρακτήρισε “ανθέλληνα”, αποκάλεσε τα Σκόπια “Μακεδονία”.
Η αντιμετώπιση των φασιστικών προκλήσεων στη Βουλή από το Ν. Βούτση, είναι αρκετά αποκαλυπτικό δείγμα της “γραμμής” που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στη Χ.Α., γραμμή που είναι στον πυρήνα της πανομοιότυπη με αυτήν που εφάρμοζαν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.
Από τη μια να κρατάνε τους φασίστες με το χαλινάρι, και με τις δίκες σε εκκρεμότητα, και από την άλλη τους κάνουν νουθεσίες ώστε να υιοθετήσουν “σοβαρή” συμπεριφορά. Στην ουσία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί το ναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α. για να κόβει ψήφους από τη ΝΔ, αλλά και σαν φόβητρο για τις συνεχώς διογκούμενες διαμαρτυρίες του λαού μας.

http://poreia.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com