11 Μαρ 2016

Θεσσαλονίκη: Μαζική αντιπολεμική - αντινατοϊκή διαδήλωση αλληλεγγύης στα θύματα του ιμπεριαλισμού

Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς ανταποκρίθηκαν στο κοινό κάλεσμα της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ, της ΟΚΔΕ, της ΚΟΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, το απόγευμα της Πέμπτης 10 Μαρτίου. Με την συμμετοχή και τα συνθήματα τους, διατράνωσαν την αντίθεση τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που δημιουργούν την προσφυγιά, την εμπλοκή και την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την κυβερνητική πολιτική που υπακούοντας στα κελεύσματα των ξένων κηδεμόνων αντιμετωπίζει με αναλγησία τους πρόσφυγες. Απαίτησαν να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές εγκληματικές επεμβάσεις στην Μέση Ανατολή και βροντοφώναξαν την αλληλεγγύη τους στα θύματα τους.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και διέσχισαν την Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Βενιζέλου και επέστρεψαν πάλι στην Καμάρα, μέσω της Εγνατίας.
Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν επίσης, με κάλεσμα της κατάληψης του Ορφανοτροφείου, αναρχικές ομάδες οι οποίες διαδήλωσαν στην ίδια διαδρομή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com