....................................................

1 Μαρ 2016

Ιμπεριαλιστές, κυβέρνηση, πρόσφυγες. Η μεγάλη πρόκληση για το λαό, το κίνημά του και την αριστερά!

Χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στη χώρα. Εγκλωβισμένοι στα νησιά, στα καράβια, στα πούλμαν που παν' και 'ρχονται στις εθνικές οδούς, δήθεν "έκτακτοι και προσωρινοί καταυλισμοί" σε πλατείες, λιμάνια, γήπεδα, στρατόπεδα και πάρκα, φυλλασόμενοι έτσι ώστε και να μην μπορούν να φύγουν ακόμη και με δική τους επιλογής μέσα, απαγόρευση να βγάζουν εισητήρια (ΚΤΕΛ, ΟΣΕ, καράβια) για να συνεχίσουν μόνοι το ταξίδι τους, ξύλο σε άντρες γυναίκες και παιδιά στην Ειδομένη, διαχωρισμός με βάση την εθνικότητα σε ...πρόσφυγες και μετανάστες υποδαυλίζοντας αντιθέσεις και διαφορές που οδηγούν και σε μεταξύ τους συγκρούσεις, κάθε είδους οικονομική και άλλη εκμεττάλευσή τους, απομόνωσή τους από κάθε κίνηση αλληλεγγύης. Και φυσικά οι πνιγμοί στα νερά του Αιγαίου καλά κραττούν. Όπως καλά κραττεί και ο πόλεμος που υποδαύλισαν και διεξάγουν στις χώρες τους οι ιμπεριαλιστές και τα γύρω από τη Συρία τσιράκια τους.
Αυτό είναι χοντρικά το σκηνικό από τη μια.
Από την άλλη έχουμε ένα λαό ο οποίος αντιδρά. Αντιδρά θετικά, ανθρώπινα, λαϊκά ίσως και ταξικά! Βγαίνει στους δρόμους, κατεβαίνει στις πλατείες, συγκεντρώνει ότι χρειάζονται οι πρόσφυγες και προσπαθεί να βοηθήσει. Όσο μπορεί. Κόντρα στις προσπάθειες φασιστών και ρατσιστών που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντάσεις και να στρέψουν το λαό μας κατά των μεταναστών. Κόντρα στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση να παρεμοδίσει την όποια επαφή του ντόπιου πληθυσμού με τους πρόσφυγες. Η πραγματικότητα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, η πραγματικότητα των πνιγμών στα νερά του Αιγαίου, η πραγματικότητα των στρατοπέδων συγκέντρωσης που πάνε να στηθούν στη χώρα, η αθλιότητα του διαχωρισμού των ανθρώπων σε εκμεταλλεύσιμους και μη, η θέα πατεράδων και μανάδων, παππούδων, γιαγιάδων, μικρών και μεγάλων παιδιών απεπλισμένων από τη καταστροφή της χώρας αλλά και αποφασισμένων να βρουν μια καλύτερη ζωή, η ενθύμιση της δικής μας ιστορίας, η κατανόηση ότι ο εχθρός είναι κοινός, η αίσθηση ότι ο πόλεμος είναι κοντά, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους φασίστες να δημιουργήσουν το κλίμα που θα ήθελαν. Αλλά ως πότε; Η κατάσταση όσο περνά ο καιρός θα οξύνεται, η κυβέρνηση θα εφαρμόζει τις οδηγίες των ιμπεριαλιστών για μετατροπή της χώρας σε ένα τεράστιο κέντρο συγκέντρωσης και διαλογής ανθρώπων, τα προβλήματα θα αυξάνουν.
Πάνω σε αυτό το έδαφος η Αριστερά δε μπορεί να ολιγωρεί. Δε μπορεί να παραμένει παρατηρητής. Δε μπορεί να εξακολουθεί να κινείται στη πεπατημένη των υπεύθυνων προτάσεων του τύπου "να ναυλώσουμε αεροπλάνα για να τους μεταφέρουμε στις χώρες του βορά", δεν μπορεί να κινείται στη λογική της υπεράσπισης των ...ευρωπαϊκών αξιών της υποτιθέμενης ελεύθερης μετακίνησης και των δήθεν ανοιχτών συνόρων, υπερασπιζόμενη εμμέσως πλην σαφώς τη συνθήκη Σένγκεν, εξωραϊζοντας την Ε.Ε. που ...έχασε τις αξίες της, ξεπλένοντας ακόμη και εκπροσώπους των ιμπεριαλιστών τύπου Τζέρεμι Κόρμπιν που αν και όταν θα έρθει στη κυβερνητική εξουσία θα κάνει ότι ακριβώς κάνει και τώρα ο βρετανικός ιμπεριαλισμός. Δεν μπορεί οι όποιες κινητοποιήσεις να περιορίζονται σε παραστάσεις στο υπουργείο Άμυνας, συμβολικές κινητοποιήσεις(!!) και χαριτωμένα χάπενινγκ στα γραφεία της Ε.Ε..
Τώρα, όσο ακόμη είναι καιρός, πρέπει μπολιασθεί και να μετουσιωθεί η ανθρώπινη αλληλεγγύη σε ταξική αλληλεγγύη αντίστασης και πάλης πρωτ' απ' όλα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας σε αυτούς με την απαίτηση να φύγουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις, να φύγει ο νατοϊκός στόλος από το Αιγαίο, να φύγει η χώρα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., να μη χρησιμοποιούνται τα λιμάνια και τα αεροδρόμια από τους φονιάδες των λαών, ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και διαλογής προσφύγων. Να απαιτήσει την ανθρώπινη φιλοξενεία των προσφύγων, τη κάθε είδους διευκόλυνσή τους αν και εφ' όσον θέλουν να συνεχίσουν τη προσφυγιά τους σε άλλη χώρα, να απαιτήσει τη μη απέλαση των προσφύγων προς τις χώρες προέλευσής τους όπου κινδυνεύουν.
Ο λαός πριν μερικά χρόνια διαδήλωνε μαζικά ενάντια στους πολέμους στο Ιράκ και τη Γιουγκοσλαβία, ενάντια στην παράδοση του Οτσαλάν στο τουρκικό κράτος. Γιατί όχι και τώρα που ο πόλεμος απλώνεται σε περισσότερες χώρες γύρω μας και που οι παραδόσεις ανθρώπων που ζητούν άσυλο και μια καλύτερη ζωή κινδυνεύουν να γίνουν μαζικές; Γιατί να μη βάλει στόχο τους πραγματικούς υπεύθυνους για τα δεινά των λαών, και των δικών του, τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές αλλά και τα ντόπια τσιράκια τους;
Να γίνει το αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα και η αλληλεγγύη υπόθεση του λαού μας μέσα από τα σωματεία, μέσα από τις πραγματικές τοπικές συλλογικότητές του, μέσα από τα όργανα της νεολαίας μέσα από κάθε πραγματική λαϊκή συλλογικότητα - όργανο πάλης. Με προσπάθεια οι αποφάσεις να παίρνονται από μαζικές συνελεύσεις, να γίνονται υπόθεση πραγματικά των εργαζόμενων, του λαού και της νεολαίας και όχι υπόθεση απλά κάποιων πλειοψηφιών στα Δ.Σ..
Σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες παραγματοποιούνται μια σειρά αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια σε αρκετές πόλεις της χώρας, συλλαλητήρια οργανωμένα κατά κύριο λόγο από οργανώσεις της αριστεράς. Να μην μείνουν απλά σα μια μεμονωμένη κίνηση τουφεκιά αλλά να αποτελέσουν την αρχή για ένα κίνημα με συνέχεια, που θα μαζικοποιείται συνεχώς.
Υπάρχει το έδαφος, θα το καλλιεργήσουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com