....................................................

9 Μαρ 2016

Η "ανοησία" ως πολιτική θέση

"Είμαι πεπεισμένη ότι ο κύριος Τσίπρας είχε συμφωνήσει με τους δανειστές πριν από τις εκλογές του Γενάρη", δήλωσε με στόμφο η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παραδοχή πολιτικής αναξιοπιστίας από αυτήν: να είσαι σε ένα κόμμα, του οποίου ο ηγέτης είναι όργανο των ιμπεριαλιστών, και να μην μπορείς να το καταλάβεις. Πώς μπορείς και βγαίνεις με ύφος χιλίων καρδιναλίων και καλείς τον λαό να σε ακολουθήσει; Και γιατί να μην είναι γεμάτο πράκτορες και το νέο σου κόμμα; Σάμπως μπορείς να τους καταλάβεις;
Η πραγματικότητα είναι φυσικά διαφορετική. Η Κωνσταντοπούλου δεν είναι καθόλου ανόητη, απλά παριστάνει την ανόητη. Παριστάνει ότι απευθύνεται σε ανόητους. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας, πάντα συμφωνούσε με τους ιμπεριαλιστές και δεν είχε ανάγκη να κάνει καμία συμφωνία κάτω από το χαλί. Ποτέ δεν διαφώνησε, προκειμένου να χρειάζεται συμφωνία, Το ξεπούλημα του κινήματος και του λαού έγινε επάνω από το χαλί και όποιος ήθελε να το καταλάβει, το κατάλαβε και με την δήλωση ότι "ανήκουμε στην δύση". Απλά η Κωνσταντοπούλου και η κάθε Κωνσταντοπούλου έκανε πώς δεν καταλάβαινε προκειμένου να πλασαριστεί. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.
Η Κωνσταντοπούλου μια χαρά ήξερε και η ίδια τα πάντα, όμως δέχτηκε να παίξει τον ρόλο του κομπάρσου, με την θέση της στο προεδρείο της βουλής και την επιτροπή λογιστικού ελέγχου. Συμμετείχε από κοινού με τον Τσίπρα το δούλεμα του ελληνικού λαού και το ίδιο δούλεμα συνεχίζει και σήμερα, για να ανανεώσει τον ρόλο του κομπάρσου στο σύστημα της εκμετάλλευσης.

43 σχόλια:

 1. Ανώνυμος9/3/16, 12:42 μ.μ.

  Βέβαια όσο ενόχλησε η Ζωή το σύστημα με την ΕΛΕ δεν το φαντάστηκαν καν πολύ πιο αριστεροί, της "συσσώρεσυης όρων" και της επισήμανσης των κινδύνων από όταν ο λαός αγωνίζεται χωρίς τετραγωνισμένες αντικειμενικές και υποκειμενικές προυποθέσεις.

  Και δεν είναι θέμα Ζωής βέβαια, είναι η εξέγερση του λαού το 2010-2012 που δημιουργησε την Ζωή και την ΛΑΕ.

  Αν η Ζωή ήθελε να πλασαριστεί θα ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζουμε να βρει τελικά μια θέση και ρόλο στην ΛΑΕ στο πλαίσιο μιας πολιτικής γραμμής αντιιμπεριαλιστικής ρήξης.

  Η άποψη που διατυπώνεται στο σχόλιο είναι ανόητη. Χωρίς εισαγωγικά.

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος9/3/16, 12:47 μ.μ.

  Διόρθωση, και την Ζωή και την ΕΛΕ, ήθελα να πω

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος9/3/16, 2:41 μ.μ.

  Που φτάσαμε!! Να υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί και υπερασπίζουν την Κωνσταντοπούλου... Το τέλος του κατήφορου δεν είναι ο πάτος! Υπάρχει και σκάψιμο στο χώμα...
  Όσο για τους χαρακτηρισμούς προς την άποψη του συντάκτη, ο Κώστας πρέπει ξεστομίζοντάς την λέξη να κοιτά τον καθρέφτη!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος9/3/16, 5:45 μ.μ.

  Εξέγερση λαού 2010 - 2012 = γέννηση Κωνσταντοπούλου και ...ΕΛΕ (2015).
  Ο ορισμός για το ανεμογκάστρι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος9/3/16, 6:44 μ.μ.

  Αυτό το πάντα συμφωνούσε με τους ιμπεριαλιστές (ο Τσίπρας) πως είναι ίδιο με το ή θα προσαρμοστεί ή θα πέσει που λέγατε πριν από ένα χρόνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος9/3/16, 6:51 μ.μ.

  Την αντίφαση που τη βρίσκεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σάλιαγκας9/3/16, 8:49 μ.μ.

  Προς 9/3/16, 6:44 μ.μ.

  Αρκετά επιτυχημένη η συνδικαλιά σου. Βέβαια, το "πάντα συμφωνούσε" του κειμένου είναι φανερό, ότι αφορά στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (απ' την αρχή της) κι όχι από πάντα, από γεννησιμιού του κ.λπ. Το "ή θα προσαρμοστεί" ή "θα πέσει" αφορούσε τα νάζια, που έκανε τον πρώτο καιρό (όσο μπόρεσε κι όσο ήθελε να τα κάνει) στους ιμπεριαλιστές, όταν επιβεβαιώθηκε πόσο αδιέξοδος είναι ο δρόμος, τον οποίο εσύ και οι "Κώστες" βαδίζετε... δηλαδή ο κοινοβουλευτικός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Σάλιαγκας9/3/16, 8:54 μ.μ.

  Επίσης, το "πάντα συμφωνούσε" δεν σημαίνει απαραίτητα πλήρη προσαρμογή, που πλέον εκφράζεται τα μέγιστα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος9/3/16, 10:27 μ.μ.

  Η εξέγερση του 2010-2012 δεν ανάδειξε (και συνάμα καπηλεύηκε και καθήλωσε τις λαϊκές κινητοποιήσεις μέχρι την αναρίχηση του στην εξουσία) την ΛΑΕ, αλλά.αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλο το βάθος και την έκταση του(και σε εξέχουσα θέση τη Ζωή). Ανάδειξε τις συνιστώσες του, το στελεχιακό δυναμικό του (που σημειωτέον εμπλουτίστηκε απο διάφορους ελεεινούς ανανήψαντες που εγκατέλειπαν ναυαγισμένα πλοία). Το κυριότερο όμως αποθέωσε και ενσάρκωσε την διέξοδο του κυβερνητισμού και της διαχείρισης του σιδηροδέσμιου απο τους ιμπεριαλιστές ελληνικού καπιταλισμού σαν τον αποκλειστικό δρόμο αναχαίτισης του μνημονιακού ανεμοστρόβιλου και της χάραξης άλλης κοινωνικής προοπτικής. Η ΛΑΕ, η Ζωή και οι λοιπή κουστωδία δεν αποσκίρτησαν, μα εξοβελίστηκαν(πεζοδρομιακά έφαγαν σουτάρισμα). Στο φευγιό τους όμως μες στις βαλίτσες τους σφάλισαν γερά όλη τη δύσοσμη γλίτσα του ρεφορμισμού, της συνδιαλλαγής και της ανάσχεσης των αγώνων και δεν χάνουν ευκαιρία να την ξανασερβίρουν στο κίνημα.

  Κάπου εδώ θα συμφωνήσω και εγώ με τον αρθογράφο. Οι ρεφορμιστές ούτε ανόητοι, ούτε ανέντιμοι και ανακόλουθοι είναι. Τουναντίον αποδεικνύονται απόλυτα συνεπείς απέναντι στην ιδεολογία τους και στα συμφέροντα που απροσχημάτιστα σχεδόν ορκίστηκαν πως θα υπηρετούν (ανήκομεν εις την Δύσιν) και που τότε καμιά Ζωή δεν τους κατάγγειλε(για να μη γίνει αναφορά στην ανοχή της δε αμέτρητα άλλα ασήκωτα κυβερνητικά πεπραγμένα). Τηρούν λοιπόν ευλαβικά τον ιστορικό προορισμό τους σε βάρος της εργατικής τάξης και καταντούν όπως ο Τσίπρας ως θ πιο αντιδραστικός πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης. Σαν τώρα το πλήρωμα του χρόνου και η αδειοδότηση των επιτελείων της πραγματικής εξουσίας επιτρέψει την επανεκτύπωση του αποσυρμένου Τσίπρα που θα λέγεται Ζωή η` Λαφαζάνης η` αλλιώς (αν ξαναέρθει φυσικά η ώρα της τέτοιας αριστεράς), ώστε να αναλάβει τα ίδια καθήκοντα, θα προηγηθούν ανάλογα εμετικά εύσημα υποταγής.

  Στην εποχή μας ο καπιταλισμός- ιμπεριαλισμός με λύσσα δαγκώνει και ματώνει τους λαούς. Σε αυτές τις άγριες συνθήκες η θεωρία με την πολιτική δράση σμίγουν αρμονικά με τον ουσιαστικό ρόλο κάθε μιας αριστερής συλλογικότητας στο πεδίο της ταξικής πάλης. Είτε υλοποιώντας ότι προεκλογικά διακήρυσσαν (η ελπίδα του λαού βρίσκεται στους αγώνες), είτε σαν λαγωνικά (Λαφαζάνης)να οσφρίζονται πολιτικές εξελίξεις (δηλαδή εκλογές) ακριβώς για να εκτροχιάσουν προς στην κοινοβουλευτική οφθαλμοπάτη την αγανάκτηση του κόσμου. Να θάψουν δηλαδή τους αγώνες μέσα στην κάλπη και όχι οι εκλογές να λειτουργήσουν σαν ένα επιμέρος εργαλείο που θα τους προωθήσει.

  Η διάψευση αυτής της σοβαρής κριτικής μπορει να γίνει με την εξαντλητική συμμετοχή του οποιουδήποτε θέλει να αναφέρεται στη λαϊκή υπόθεση στην προσπάθεια κινηματικής απάντησης απέναντι σε όσα εξωφρενικά συμβαίνουν (μνημόνια, πόλεμος, προσφυγικό. κλπ). Διορθώνοντας λαθεμένες και συνειδητές συμπεριφορές που οδήγησαν στον αφιονισμό της επιθετικότητας του κεφάλαιου και την αγκύλωση του λαού η` τον συμβιβασμό των όποιων σημαντικών αντιστάσεων του έχουν μέχρι στιγμής εκδηλωθεί.
  ΚΜ


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος10/3/16, 9:05 π.μ.

  "Αρκετά επιτυχημένη η συνδικαλιά σου. Βέβαια, το "πάντα συμφωνούσε" του κειμένου είναι φανερό, ότι αφορά στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (απ' την αρχή της) κι όχι από πάντα, από γεννησιμιού του κ.λπ. Το "ή θα προσαρμοστεί" ή "θα πέσει" αφορούσε τα νάζια, που έκανε τον πρώτο καιρό (όσο μπόρεσε κι όσο ήθελε να τα κάνει) στους ιμπεριαλιστές, όταν επιβεβαιώθηκε πόσο αδιέξοδος είναι ο δρόμος, τον οποίο εσύ και οι "Κώστες" βαδίζετε... δηλαδή ο κοινοβουλευτικός."

  Το ή θα προσαρμοστεί ή θα πέσει ήταν ακριβώς ένα χρόνο πριν με εκλεγμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν καταλαβαίνω πως κάποιος ενώ εκτιμά ότι δε γίνεται ένα κόμμα σε μια χώρα σαν την Ελλάδα να βρεθεί στην κυβέρνηση χωρίς να έχει συμφωνήσει με τους ιμπεριαλιστές να ανάγεται σύμφωνος με τον Κώστα και τους απανταχού Κώστηδες ως υποστηρικτής του κοινοβουλευτικού δρόμου. Η κριτική πάει στις περσινές θέσεις του ΚΚΕ(μ-λ) που αποδείξανε (τουλάχιστον στα δικά μου μάτια) ότι έχει χάσει το κριτήριο που είχε να διαβάζει τις εξελίξεις πριν συμβούν και θέτω τον προβληματισμό μου για να αποφεύγονται κάποια λάθη για το μέλλον. Από εκεί και πέρα καλό θα ήταν να μη χαρακτηρίζουμε κάποιον που δεν γνωρίζουμε ιδίως μέσα από έναν απλό σχολιασμό που δεν χαρακτήρισε ούτε κατέταξε κανέναν σε κάποιο στρατόπεδο.
  "Ο Χειρούργος"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Συγγνώμη αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ως ρεφορμιστικό κόμμα ήτανε πάντα στα πλαίσια της εξάρτησης και το δήλωνε ο ίδιος. Δεν είναι καμία ανακάλυψη αυτό. Από εκεί μέχρι να μετατραπείς σε ένα αντιλαϊκό κόμμα που υλοποιεί την επίθεση υπάρχει μια πορεία προσαρμογής, αλλιώς με αυτή την λογική και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι κόμμα αντιλαϊκό. Επίσης αν κάποιος έχει χάσει το κριτήριο πρόβλεψης των εξελίξεων δεν μπορεί να αποφύγει τα λάθη στο μέλλον, γιατί έχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα οπότε μάλλον ως ευχολόγιο μπορώ να εκλάβω την έκκληση. Μακάρι να βρεθούν αγωνιστές με καλύτερο κριτήριο και να μας υποδείξουν τιε ξελίξεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος10/3/16, 1:03 μ.μ.

  Για το θέμα του ΣΥΡΙΖΑ και της φύσης του δικαιωθήκαμε όσοι λέγαμε πως η πρόσδεση του στον ιμπεριαλισμό και τον κυβερνητισμό/κοινοβουλευτισμό προδιαγράφει την μνημονιακή του μετάλλαξη η οποία δεν ανοίγει κανέναν δρόμο στην επανάσταση. Πάει πολύ λοιπόν χειρούργε να πουλάς και τρέλα, να μην κάνεις αυτοκριτική, και να μου χρεώνεις τα ακριβώς αντίθετα.

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος10/3/16, 1:32 μ.μ.

  Σε ποιο πράγμα να κάνω αυτοκριτική δηλαδή Κώστα; Επίσης η μόνη μου αναφορά σε εσένα είναι ότι δεν έχω καμία πολιτική σχέση μαζί σου ή μήπως διαφωνείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποκτήσει δεσμούς με το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο πολύ πριν βγει κυβέρνηση αλλιώς δε θα έβγαινε ποτέ. Απλά οι υπόλοιποι αριστεροί δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ότι σαν αστικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε ότι αποφάσιζε ο Τσίπρας και ο Δραγασάκης (άντε και 4-5 ακόμα), η κεντρική επιτροπή και οι οργανώσεις φάνηκε πόση βαρύτητα είχε ο λόγος τους. Νομίζω ότι καταλάβαμε πάνω κάτω τι έχει να πει ο καθένας στο θέμα και που διαφωνούμε.

  "Ο Χειρούργος"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος10/3/16, 1:44 μ.μ.

  Να κάνεις αυτοκριτική χειρουργε γιατί αποφάσισες αυθαίρευτα να βάλεις μια ταμπέλα "Κωστήδες" χωρίς να έχεις ιδέα τι λέω ή λέγοντας σκόπιμα ψέματα.

  Αν λοιπόν κάνουμε τέτοια κουβέντα, να κατασκευάζουμε συνομιλητές για να κατασκευάσουμε την αυτοδικαίωση μας, λέω και γω ότι πρέπει να κάνεις αυτοκριτική για όσα έλεγες με την ιστορική ευκαιρία της ΠΦΑ.

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος10/3/16, 6:51 μ.μ.

  Το Κώστηδες το χρησιμοποίησα για να διαχωριστώ από εσένα γιατί χρησιμοποιήθηκε από κάποιον προηγουμένως, έχεις δίκιο βέβαια γιατί ως τίτλος δεν έχει το ύφος που θα ήθελα απέναντι σε ένα διαδικτυακό συνομιλητή. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω καν ποια είναι η ΠΦΑ για να τη θεωρήσω και ιστορική ευκαιρία.
  "Ο Χειρούργος"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Όταν αναλύουμε καταστάσεις, πολιτικές εξελίξεις, κίνημα κ.λπ. καλό είναι να αποφεύγουμε εύκολα σχήματα που λίγο ως πολύ θεωρούν τους ιμπεριαλιστές και το ντόπιο κεφάλαιο ως τους απόλυτους ελεγκτές των πάντων. Αν το κάναμε αυτό τότε θα έπρεπε μάλλον και να αυτοακυρωθούμε. Αφού τα πάντα είναι ελεγχόμενα και συμφωνημένα τι νόημα ύπαρξης έχουμε. Πολύ περισσότερο θα πρέπει να ακυρώσουμε την άποψή μας περί του ρόλου του λαού, της εργατικής τάξης, της ταξικής πάλης.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν επιλογή –συμφωνημένο κόλπο- του συστήματος. Του προέκυψε. Ούτε μπορώ να βρω μερίδες της ντόπιας αστικής τάξης ή των ιμπεριαλιστών που να τον στήριξαν με τα μπούνια τελικά, κι ας αμφιταλαντεύτηκαν κάποιοι από τους πρώτους. Εκτός από κάποιες ατομικές περιπτώσεις ή εικασίες κάτι χειροπιαστό εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει μέχρι στιγμής. Μάλλον ανοχή του δείχνουν ακόμη παρά τυφλή εμπιστοσύνη. Τους προέκυψε μέσα από μια διαδικασία γεγονότων που περιλαμβάνουν τη κρίση, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, την επίθεση στο λαό και τις αντιστάσεις του.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλευόμενος τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αριστεράς που ιστορικά σχεδόν ταυτιζόταν με το κομμουνιστικό κίνημα, ως κόμμα που εξέφραζε καθαρά την αριστερά της αποκομμουνιστικοποίησης και της υποταγής στο σύστημα, ως κόμμα οπορτουνιστικό που δεν δίσταζε να μπαίνει στο κίνημα και να στηρίζει ακόμη και πράγματα που στη πραγματικότητα τα εχθρευόταν, εκμεταλλευόμενος τη χρόνια αποσυγκρότηση του εργατικού, λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος και τις λογικές ανάθεσης μπόρεσε να πείσει κυρίως μικροαστικά, αγροτικά, δημοσιοϋπαλληλικά και ως ένα βαθμό εργατικά στρώματα ότι θα φέρει τη πολυπόθητη αλλαγή. Ακόμη και τώρα αν κάποιος παρακολουθεί τα παπαγαλάκια του στο Κόκκινο είναι εντυπωσιακό το πως σερβίρουν την ένταση της επίθεσης με ....μαρξιστικολενινιστικές αναλύσεις! Όχι ότι δεν είχε ως ένα βαθμό και τη βοήθεια του συστήματος σε αυτή τη διαδικασία. Είχε όμως όρια αυτή η βοήθεια. Τα όρια που μπορεί να έχει ένα ανάχωμα που εμποδίζει το λαϊκό κύμα να στραφεί ενάντια σε αυτό το σύστημα και τις πολιτικές του αποτελεσματικά. Τα όρια που έχουν οι κάθε είδους ρεβιζιονιστές οι οποίοι δεν προορίζονται για ανάληψη διαχειριστικών εξουσιών αλλά για την ανάσχεση των λαϊκών αντιστάσεων, για να σπέρνουν την απογοήτευση και τις λογικές του "εφικτού".

  .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ήρθαν έτσι όμως τα πράγματα που αυτό το κόμμα μπόρεσε στην ..ενδορεβιζιονιστική διαμάχη όχι απλά να περάσει μπροστά αλλά να βρεθεί και στη θέση της ελέω εκλογικού νόμου διαχείρισης του συστήματος. Από τη φύση τους αυτοί οι "αριστεροί" ηγέτες δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτ' άλλο από το να στραφούν τελικά ενάντια στο λαό και να θελήσουν να υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο το σύστημα. Αυτό άλλωστε δεν εκφράζει πάντα η λογική του εφικτού και των υπεύθυνων προτάσεων; Αυτό δε προσπαθούσε να πείσει ο Τσίπρας λέγοντας από πολύ νωρίς ότι η έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση θα σημάνει την αποτροπή των κοινωνικών αναταραχών; Προσπαθεί λοιπόν να βρει πραγματικές και ουσιαστικές βάσεις στήριξης, μέσα και έξω στο σύστημα, στρεφόμενος όλο και περισσότερο ενάντια στο λαό. Από την άλλη όμως δεν μπορεί να μην πάρει υπ' όψη του το πως βρέθηκε σε αυτή τη θέση, με τι προσδοκίες (ανεβασμένες ή κουτσουρεμένες) από το λαό. Έχοντας ξεκάθαρο το τι θέλει να εξυπηρετήσει από την αρχή αυτές τις προσδοκίες θέλησε να "δικαιώσει" τους πρώτους μήνες διακυβέρνησής του. Στην εποχή μας όμως ο ιμπεριαλισμός και το κεφάλαιο δεν επιτρέπουν "αριστερές αποκλίσεις", δεν επιτρέπουν να υπάρξει έστω και η πιθανότητα να πάρουν τα πάνω τους οι «από κάτω» βλέποντας ότι οι αγώνες τους μπορεί έστω και στο ελάχιστο να δικαιωθούν, ότι μπορεί να παίξουν κάποιο ρόλο! Είναι τέτοια η εποχή μας που ή θα υποταχθεί ένα κόμμα σα τον ΣΥΡΙΖΑ πλήρως στο σύστημα ή θα πάει από εκεί που ήρθε. Και όπως είναι φυσικό η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διάλεξε το πρώτο. Το αν αποτελεί οριστικά πια πυλώνα του συστήματος ή όχι μένει να το δούμε. Οι πολιτικές διεργασίες με τις δυσκολίες τους και με ένα πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης να έχει καεί τόσο πολύ, συνεχίζονται και το μόνο βέβαιο είναι ότι οι ιμπεριαλιστές και η αστική τάξη προτιμούν στην εξουσία τα γνήσια δικά τους παιδιά και όχι τους γενίτσαρους. Είπαμε είναι άλλος ο ρόλος τους.
  Μια επαναστατική οργάνωση που έχει ξεκάθαρο το τι ρόλο παίζει ο ρεβιζιονισμός αναλύοντας σωστά τη κατάσταση ξέρει πολύ καλά που πάει το πράγμα. Γι' αυτό και δεν ξαφνιαστήκαμε, γι' αυτό και δεν ήμασταν επιφυλακτικοί στην αρχή, γι' αυτό και δεν σπέρναμε αυταπάτες για τις δυνατότητες πίεσης από τα αριστερά αυτής της κυβέρνησης, πόσο μάλλον για τις επιδιώξεις της που χρειάζονταν "κινηματικά" και δημοψηφισματικά στηρίγματα.
  Ακόμη και όταν παλεύαμε πλάι πλάι στους δρόμους με το κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε διστάζαμε να κοντράρουμε στα ζητήματα του κινήματος παρά το ότι ήμασταν και είμαστε με τη λογική της κοινής δράσης. Στόχος της ανάλυσής μας και της παρέμβασής μας είναι να αποκαλύψουμε στο λαό το τι σημαίνουν οι απόψεις των διάφορων κυβερνητισμών και κοινοβουλευτικών δρόμων και να αναδείξουμε τις δικές του δυνατότητες στην επιβολή λύσεων προς όφελός του. Λύσεις που θα έρθουν μόνο μέσα από την ταξική πάλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Η πολιτική της ΛΑΕ με την "εντός εκτός και επί τα αυτά" στάση της απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προβάλει τις ίδιες (αυτα)πάτες που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση του τόπου. Το γεγονός ότι δεν έχει διαχωριστεί πλήρως είτε από συνδικαλιστικά και άλλα σχήματα είτε ακόμη και στη διαχείριση των δήμων από τον ΣΥΡΙΖΑ, πέρα κάποιων περιπτώσεων ο κανόνας αυτός είναι, θεωρώντας ότι έτσι θα πείσει περισσότερους συντρόφους της από το ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξουν, γιατί προφανώς η προσπάθεια να πεισθεί ο λαός να βγει στο προσκήνιο εκτός από το ότι είναι εκτός οπτικής είναι και πολύ πιο δύσκολη, μοιάζει με την άποψη περί επιστροφής στο ...παλιό καλό καιρό που ενωμένοι διαφήμιζαν οι ΣΥΡΙΖΑΙοι προ εκλογών Γενάρη 2015. Μόνο που η εξέλιξη και η ταξική πάλη δεν γίνεται με ...οράματα επιστροφής αλλά με οράματα προχωρήματος προς τα μπρος. Όσοι συμμετέχουν στη ΛΑΕ "κριτικά" απέναντι σε αυτή τη στάση των κυρίαρχων σε αυτή το μόνο που κάνουν είναι να συνεχίζουν τις αυταπάτες που έσπερναν και πριν το 2015 αλλά και μετά για τις δυνατότητες των κυβερνητικών λύσεων και του κοινοβουλευτικού δρόμου. Δε πα να βγάζουν όσα κριτικά κείμενα θέλουν η συμμετοχή τους εκεί καταλήγει και στη στήριξη πολιτικών που μας οδήγησαν στις σημερινές καταστάσεις.

  Και τέλος μια παρατήρηση. Υπάρχουν διάφοροι γυρολόγοι του διαδικτύου που σκοπός της ύπαρξής τους είναι η πρόκληση και η μπαχαλοποίηση των συζητήσεων. Έτσι τη βρίσκουν! Ο καλύτερος τρόπος είναι η αγνόησή τους και η συνέχιση της συζήτησης με όσους θέλουν στα σοβαρά να συζητήσουν, να αντιπαρατεθούν ακόμη και να τσακωθούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος10/3/16, 10:48 μ.μ.

  Ένα από αυτά που μας οδήγησαν εδώ είναι γραμμές τύπου ΚΚΕ, κκε μλ και λιγότερο, αλλά δυστυχώς ισχύει, ΝΑΡ. Προφανώς όχι με τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι δηλ δεν πρέπει ο λαός να εξεγερθεί, να ανατρέψει το πολιτικό σύστημα, να οργανωθεί απέναντι στον ιμπεριαλισμό, να οξύνει την πάλη του. Μάλιστα λένε πως όσοι είχαν άλλη γραμμή, όσοι ήταν οι μόνοι που η γραμμή του δεν υλοποιήθηκε στην ζωή, γιατί ήταν μειοψηφική σε μετωπικά σχήματα, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη.

  Διαχείριση δήμων αν εννοείς να παραιτηθούν αγωνιστές αριστεροί δήμαρχοι όπως της Ν Φιλαδέλφειας ή του Χαλανδρίου, εεεε, δεν θα παραιτηθούν, είναι εκεί με τους τοπικούς αγώνες των κατοίκων ετών, μπορεί και δεκαετιών. Για τα υπόλοιπα η σύγκλιση του ΜΕΤΑ με το ανεξάρτητο ταξικό ρεύμα των Παρεμβάσεων, προχωράει με ασυνέχειες, θα προχωρήσει περισσότερο, γραφειοκρατικές συνήθειες ετών πρέπει να ξεπεραστούν και θα ξεπεραστούν, τα υπολείμματα του ΣΥΡΙΖΑ θα φύγουν και ήδη φεύγουν. Το δυναμικό της ΛΑΕ πρέπει σύντομα να είναι στην πρωτοπορία ενός μαζικού κέντρου αγώνα σωματείων και ομοσπονδιών. Όπως έκανε και το 2010-2012 δηλ.

  Το θέμα Δούρου που είναι το πιο πολυσυζητημένο δεν χαρακτηρίζει κανέναν μέσα στην ΛΑΕ παρά κάποια στελέχη, ούτε καν την βάση του αριστερού ρεύματος, δυστυχώς όμως δεν ήρθε η ΛΑΕ να τα κάνει όλα τέλεια μέσα σε 6 μήνες, να λύσει και τα θέματα βάσης-ηγεσίας της αριστεράς.

  Επιχειρήματα τύπου όποιος κάνει κάτι το χρεώνονται όλοι του οι σύμμαχοι δεν είναι και πολύ σοβαρά. Δεν θα γίνουν ποτέ συμμαχίες έτσι, και μάλιστα συμμαχίες με τάσεις από τον κορμό της επίσημης αριστεράς, που σημαίνει τέτοια προβλήματα θα υπάρχουν συνέχεια. Η τάση εξέλιξης των φαινομένων είναι αυτό που απασχολεί την διαλεκτική σκέψη και όχι "φωτογραφίες της στιγμής" που λένε οι δημοσκόποι και βγάζουν θεωρίες συνωμοσίας ότι η ΛΑΕ είναι ... με τον ΣΥΡΙΖΑ στα συνδικάτα ή την ΤΑ. Και κοιτάς λίγο πιο προσεκτικά και βλέπεις το ΠΑΜΕ να ... είναι πολύ πιο πυροσβεστικό σε όλη αυτή την ανάταση του 2016. ΣΎΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ λοιπόν για μια ορισμένη αντιπολιτική, μικροπολιτική μάλλον, σκέψη.

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος10/3/16, 10:56 μ.μ.

  Δεν ξέρω καν κιόλας αν ο σ Ρούσος στο Χαλάνδρι είναι ΛΑΕ, δεν θα είναι μάλλον, ανένταχτος και Αντίσταση είναι μια ζωή, μην λέω δικά μου και δημιουργώ προβλήματα και παρεξηγήσεις.

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Η ΕΛΕ της Ζωής έχει τόση αξία όσο το να πάω στην τράπεζα και να τους πω: "Γεια σας, θέλω να μου κουρέψετε το χρέος γιατί έκανα μια επιτροπή με πέντε φίλους μου και αποφασίσαμε ότι είναι παράνομο απεχθές και μη βιώσιμο. Ο ένας είναι και καθηγητής πανεπιστημίου."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος11/3/16, 12:48 μ.μ.

  Πω πω, η φωνή των αγορών, της λογικής, του χρηματιστικού και χρηματοπιστωτικού κατεστημένου, των δανειστών "μας" κλπ, ο ulyanovism. Πολύ σκληρός, με την μία ξεμπερδεύει και με την ζωή αλλά και με το ιδιωτικό χρέος. Είναι και το θέμα των πλειστηριασμών, σου λέει, τι πάει να πει "δεν έχω ?". Τράπεζα είμαι κύριε, όχι φιλανθρωπικό ίδρυμα, θα σου πάρω το σπίτι.

  (5 φίλοι ο Ερίκ Τουσέν, πχ, έτσι απλά)

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Μπορεί να γνωρίζεις τους νόμους τους καπιταλισμού, μπορεί και να τους καταργείς με τη φαντασία σου.

  Μιας και ανέφερες τον Τουσέν: Ο κύριος αυτός που ήταν σύμβουλος του Ραφαέλ Κορέα ενημέρωσε ποτέ τον ελληνικό λαό τι συνέβη στο Εκουαδόρ αφότου διέγραψε περήφανα το χρέος του;

  Το Εκουαδόρ λοιπόν σταμάτησε να εξυπηρετεί το χρέος το 2008. Επειδή συνέχισε να έχει χρηματοδοτικές ανάγκες αλλά με την παύση πληρωμών έχασε την πιστωτική του αξιοπιστία κατέφυγε σε κρατική συμφωνία με την Κίνα. Η τελευταία δάνεισε το Εκουαδόρ με επιτόκιο περίπου 7% (για σύγκριση η Ελλάδα δανείστηκε από τους "τοκογλύφους" τροϊκανούς με μέσο επιτόκιο 2,5%) και σε αντάλλαγμα πήρε τον έλεγχο των πετρελαίων της χώρας.

  Το 2013 η περήφανη διαγραφή του Εκουαδόρ είχε οδηγήσει το 61% του κρατικού προϋπολογισμού να καλύπτεται από κινέζικο δανεισμό και η Κίνα να ελέγχει το 90% των πετρελαίων της χώρας.

  http://qz.com/256925/ecuadors-unhealthy-dependence-on-china-is-about-to-get-1-5-billion-worse/

  Πρόσφατα πούλησε το ένα τρίτο των παρθένων τροπικών δασών του σε κινέζικές πετρελαϊκές εταιρείες.

  http://www.mintpressnews.com/213663-2/213663/

  Να αναρωτηθώ τι ρόλο βαράει ο κύριος Τουσέν και οι περήφανοι διαγραφείς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος11/3/16, 3:23 μ.μ.

  Πόσο μνημονιακός είσαι ? Πόσο νεοφιλελές ? Η Ελλάδα δεν δανείζεται, οι δανειστές αναχρηματοδοτούν το χρέος της με όρους τα μνημόνια και ότι αντιπροσωπεύουν σαν ταξική και ιμπεριαλιστική στρατηγική. Ο Βενιζέλος τα λέει αυτά που λες, τι καλός που είναι ο τροικανός δανεισμός.

  Και η ΟΑΚΚΕ βέβαια που όλο το ξεχνάω φίλε ulyanovism και σου μιλάω.

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ε τι μου μιλάς βρε Κώστα αφού δεν έχεις τι να πεις. Απάντα σε αυτό τουλάχιστον. Ενημέρωσαν οι περήφανοι διαγραφείς τον ελληνικό λαό για το τι συνέβη στο Εκουαδόρ μετά την περήφανη διαγραφή χρέους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος11/3/16, 3:55 μ.μ.

  Η διαγραφή χρέους δεν καθιστά μια χώρα δικτατορία του προλεταριάτου, είναι όμως μια πολύ συγκεκριμένη σύγκρουση και ρήξη με τον ιμπεριαλισμό. Προφανώς είναι θέμα ταξικής πάλης του κοινωνικοπολιτικού μπλοκ που θα την εντάξει σε ένα πρόγραμμα, το πως θα πάνε μετά τα πράγματα.
  Από αυτό μέχρι το τι καλό επιτόκιο που δίνει το κουαρτέτο, που "είναι φίλοι μας", έχει απόσταση.

  Ανησυχώ για την διείσδυση του Πούτιν μέσω ΠΑΟΚ, ενημέρωσε με.

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος11/3/16, 4:02 μ.μ.

  Ρε σεις, μην βάζετε δύσκολα στον Κώστα. Τον αναγκάζετε να απαντά ταυτόχρονα σε δύο συζητήσεις. Το ΄χει πάρει πατριωτικά αλλά θα πάθει υπερκόπωση. Προφυλάξτε τον...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Πάλι δεν απάντησες. Το ερώτημά μου είναι ΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΟ ΛΑΟ οι κύριοι Τουσέν, Ζωή & friends για το που κατέληξε το Εκουαδόρ. Γιατί το προβάλλαν σαν πρότυπο όταν το Εκουαδόρ κατέληξε σε χειρότερη υποδούλωση, ληστεία και εξάρτηση από την Ελλάδα; Ιδιαίτερα ο κύριος Τουσέν θα έπρεπε να πει στην επιτροπή "ξέρετε στο Εκουαδόρ το δοκιμάσαμε αυτό και κατέληξε σε καταστροφή για αυτούς και αυτούς τους λόγους, τους οποίους μπορούμε να αποφύγουμε αν κάνουμε αυτό και αυτό". Το είπε;

  Αν θες να μάθεις για τη διείσδυση του Πούτιν μέσω ΠΑΟΚ δεν έχεις παρά να βγάλεις μια αφίσα που να τη καταγγέλλεις και να πας να την κολήσεις στην Τούμπα. Αν πρόκειται για φαντασιοπληξία προφανώς δε θα συναντήσεις αντιδράσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος11/3/16, 6:31 μ.μ.

  α, είναι χειρότερα τα πράγματα στο Εκουαδόρ, και μάλιστα ΛΟΓΩ της σύγκρουσης με την χρεομηχανή. Στην ΠΤ δουλεύεις ? Στο ΔΝΤ ? Στον ΟΟΣΑ ? Στην ΕΕ ? Στο ΝΑΤΟ ? Στο επιτελείο της Χίλαρυ ?

  παιδιά, ο τύπος επιβεβαίωσε τα περί Πούτιν - ΠΑΟΚ, χαχα !!

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ακριβώς αυτό λέω. Στο Εκουαδόρ είναι χειρότερα τα πράγματα ΛΟΓΩ της "σύγκρουσης με τη χρεομηχανή", που δεν ήταν "σύγκρουσης με τη χρεομηχανή" αλλά σύγκρουση με μια "χρεομηχανή" και μετά χειρότερη υποδούλωση σε μια άλλη. Στο απέδειξα με νούμερα.

  - Επιτόκια δανεισμού Ελλάδας 2.5%, Εκουαδόρ 7%. Τρεις φορές χειρότερα.

  - Η Ελλάδα άντεξε χωρίς νέο δανεισμό κάνα 9μηνο το 2014-15, το Εκουαδόρ που το 60% των εξόδων της κυβέρνησης πληρώνεται με κινέζικο χρήμα, αν ποτέ επιχειρούσε να συγκρουστεί με το δανειστή του για οποιοδήποτε λόγο θα κατέρρεε σε λίγες μέρες.

  - Το Εκουαδόρ έχει παραχωρήσει το 90% των πετρελαίων του στους Κινέζους. Η Ελλάδα που υποτίθεται τα μνημόνια έγιναν για να μας κλέψουν το φυσικό πλούτο δεν έχει δώσει τίποτα από φυσικούς πόρους.

  Και έτσι ξεβρακώνονται ΛΑΕ, Ζωή, ΕΛΕ και Κώστας με ένα απλό παράδειγμα.

  Στη φωτογραφία παοκτσήδες τους οποίος δεν έχει ακόμα ενημερώσει ο Κώστας ότι ο Σαββίδης δεν έχει καμία σχέση με τον Πούτιν.

  http://luben.tv/wp-content/uploads/2015/11/230740.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Ανώνυμος12/3/16, 8:52 μ.μ.

  ποτέ δεν θα ξεχάσω τότε που είμασταν φοιτητές, πόσες φορές πιωμένοι μας πήγε 9 το πρωί διαβάζοντας ΟΑΚΚΕ και πέφτοντας στο πάτωμα από τα γέλια, να σαι καλά ulyanovism που μου τα θύμισες παλι και με συγκίνησες

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. κοκινος καπνας13/3/16, 1:20 μ.μ.

  Οι όροι της κουκουεμουλούδικης κριτικής έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΛΑΕ και της Κωνσταντοπούλου είναι ενδεικτικοί του πόσο χρεοκοπημένος είναι ιδεολογικά, στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια, ο "μ-λ" οπορτουνισμός και νεοτροτσκισμός.
  Δεν σας ενοχλούσε ο εθνικοσοσιαλισμός Ζωής - Καμμένου της πρώτης προ δημοψηφίσματος φάσης, ούτε βέβαια σας ενοχλεί η χρυσαβγίτικης κοπής κάτω-οι-κλέφτες-πολιτικοί "αντιδιαφθορά" των σημερινών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

  Δεν σας ενοχλούσαν καν οι κολεγιές με το σύστημα εξουσίας Καραμανλή, όπως εκφράζονται από τον "πρόεδρο της χώρας μας" Παυλόπουλο και τον Παπαγγελόπουλο. Και δε σας ενοχλούν γιατί σωστά διαπιστώνετε ότι είναι κομμάτι της αντιδυτικής στρατηγικής "ο Καραμανλής ήθελε να μας πάει με τους Ρώσους, αλλά οι κακοί δυτικοί δεν τον άφησαν". Το μόνο το οποίο ψελλίζετε είναι ότι ο Τσίπρας είναι ρεφορμιστής και μας πούλησε στη Δύση. Ούτε καν την αθλιότητά του έναντι των προσφύγων δεν στηλιτεύετε, αφού τα "ανοιχτά σύνορά" σας είναι τα ανοιχτά σύνορα του Τσίπρα και της Ειδομένης, ο εξευτελισμός του ανθρώπου μέσω του δουλεμπόριου και η ενοχοποίηση αποκλειστικά της "νεοφιλελεύθερης Ευρώπης".

  Πρέπει όμως να καταλάβετε κάτι. Το μ-λ ρεύμα δημιουργήθηκε για να αναδείξει ότι η σοβιετόφιλη, χρουστσοφική - μπρεζνιεφική ψευτοαριστερά εξέφραζε έναν νέο καπιταλισμό και μάλιστα έναν νέο φασιστικό ιμπεριαλισμό, τον ρώσικο (και σήμερα τον ρωσοκινέζικο), ο οποίος μάλιστα ήρθε τελευταίος στο τραπέζι της μοιρασιάς, γι' αυτό είναι και ο πιο επιθετικός, φασιστικός και επικίνδυνος. Επιπλέον αυτός ξέρει να μιλάει τη μαρξιστική και αντιιμπεριαλιστική γλώσσα πολύ καλύτερη απ' ό,τι ήξεραν να τη μιλούν οι χιτλερικοί ενάντια σε Βρετανία - ΗΠΑ το 1940.

  Πολιτικό ρεύμα που να κριτικάρει τους ψευτοαριστερούς ως "ρεφορμιστές που δε συγκρούονται αρκετά με τον δυτικό καπιταλισμό και ιμπεριαλισμό" υπήρχε από παλιά: ήταν ο τροτσκισμός και δευτερευόντως ο γκεβαρισμός. Ο μ-λ χώρος ήταν κάτι άλλο (τουλάχιστον το ΕΚΚΕ και το παλιό ΜΛΚΚΕ ήταν κάτι άλλο, γιατί το ΚΚΕ(μ-λ) πάντα τέτοιες ανοησίες μηρύκαζε, ότι το ψευτοΚΚΕ δεν είναι σοσιαλφασιστικό αλλά "ρεφορμιστικό" κόμμα κλπ.).

  Πηγαίνετε λοιπόν και ενταχθείτε στο νέο σχήμα που ετοιμάζουν ΛΑΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να διασκέπτεσθε παρέα με την αντισημίτα Ραχήλ Μακρή για το "σοσιαλισμό" και την "αναγκαία ρήξη με τη Δύση" κι αφήστε την κριτική στη φίλη σας τη Ζωή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Κόκκινε Κάπνα αυτά που λες, για εμάς, μπορείς να τα στηρίξεις κάπου ή ήρθες και εσύ εδώ για να πετάξεις την αποψάρα σου, για να μη πω τίποτ' άλλο, και να φύγεις;
  Αφήστε μερικοί τους αφορισμούς στη εκκλησία και τους παπάδες και πείτε κάτι τις παραπάνω.
  Αν μπορείτε! Αν δεν μπορείτε άντε στο καλό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. κοκινος καπνας13/3/16, 2:01 μ.μ.

  Φυσικά και τα στηρίζω. Έχετε κριτικάρει ποτέ τις εθνικομπολσεβίκικες, κρυφοακροδεξιές θέσεις του Κοτζιά; Μήπως δεν στηρίζετε τη θέση ότι στην ανατολική Ουκρανία έχουμε "αντιφασιστική εξέγερση" με δικέφαλους αετούς του Τσάρου και λίγα σφυροδρέπανα για καμουφλάζ κι όχι εισβολή και κατοχή εδάφους της Ουκρανίας από τη Ρωσία;

  Μήπως έχετε γράψει κάποιο άρθρο ότι είναι ντροπή ένα κόμμα που αυτοαποκαλείται αριστερό (ΣΥΡΙΖΑ και οι της ΛΑΕ μέχρι τον Ιούλιο) να συγκυβερνά με ανοιχτούς φασίστες και φιλοναζιστές τύπου Δημήτρη Καμμένου και Νίκου Νικολόπουλου και ειδικά η ΛΑΕ να έχει μέλος - στέλεχος την αντιεβραία Ραχήλ Μακρή;

  Μήπως κάνατε κάποια κριτική στη μεταναστευτική πολιτική Τσίπρα, που κράτησε κλειστό τον Έβρο πνίγοντας τον κόσμο, αφήνοντας επίτηδες τα παιδάκια να χάνονται στο Αιγαίο ώστε να πει στην Ευρώπη "τι να κάνω, μού ρχονται, τους δίνω ό,τι χαρτιά νά ναι και τους στέλνω σε σας, ανάλγητοι βόρειοι νεοφιλελέδες";

  Μήπως έχετε ασκήσει την παραμικρή κριτική στη διαδικτυακή, χρυσαβγίτικης κοπής τρομοκρατία που ασκούσαν συριζαίοι, ανταρσαίοι, συριζόφιλοι νεοφασίστες ψευτοαναρχικοί το καλοκαίρι επί δημοψηφίσματος σε όσον κόσμο πίστευε (με τις αυταπάτες του και λάθη γραμμής έστω) στην Ενωμένη Ευρώπη και δεν προτιμούσε εθνικοσοσιαλισμό Τσίπρα - Καμμένου - Μιχαλολιάκου;

  Μήπως η κριτική σας στο ψευτοΚΚΕ δεν είναι πια απλώς ότι είναι σεχταριστικό και θέλει μονοπώλιο στους "αγώνες"; Το κατηγορείτε ως δεξιό, σοσιαλφασιστικό, αντιδραστικό και δεν το ήξερα; Σε τι απ΄ ό,τι είπα και πιο πάνω και δω χρειάζεστε περισσότερα στοιχεία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. "Ο μ-λ χώρος ήταν κάτι άλλο (τουλάχιστον το ΕΚΚΕ και το παλιό ΜΛΚΚΕ ήταν κάτι άλλο, γιατί το ΚΚΕ(μ-λ) πάντα τέτοιες ανοησίες μηρύκαζε, ότι το ψευτοΚΚΕ δεν είναι σοσιαλφασιστικό αλλά "ρεφορμιστικό" κόμμα κλπ.)."

  ΟΑΚΚΕ μυρίζει το πράγμα.... Μήπως και το μλ ρεύμα δημιουργήθηκε και για να υπερασπιστεί τους δυτικούς ιμπεριαλιστές;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Κόκκινε Κάπνα και 'γω με τη σειρά μου λέω ότι τίποτ' απ' όλα αυτά που ισχυρίζεσαι δια τον ερωτημάτων δεν ισχύει. Είναι ψέματα όλα από την αρχή μέχρι το τέλος!
  Αλλά δεν είμαι εγώ που πρέπει να αποδείξω κάτι. Εσύ όμως που εκτοξεύεις όλα αυτά τα ...ωραία θα πρέπει και να αποδείξεις από που βγάζεις τα συμπεράσματά σου. Εν ολίγοις ντοκουμέντα, κείμενα, ανακοινώσεις και ότι άλλο μπορείς; Μπορείς ή απλά μόνο να προβοκάρεις ξέρεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανώνυμος13/3/16, 3:41 μ.μ.

  Εμφανίστηκε και η "κόκκινη" φράξια του ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ. Οι πρετεντέρηδες είναι επικίνδυνοι όταν ντύνονται με "κόκκινα". ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ φασίστες, ρουφιάνοι της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού

  Πάνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Ανώνυμος13/3/16, 5:19 μ.μ.

  Επιτέλους έσπασε λίγο η γραφικότητα του Κώστα.

  Φέρτε κι άλλα τρολ! Κόκκινε σ΄αγαπάμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Αποκριες ειχαμε κ οι ασφαλιτες μπορει κ να μασκαρευτηκαν στα ...κοκκινα! Ειδαμε τοσα κ τοσα,αυτο θα μας παραξενεψει;; Πολλες φορες οσοι μιλουν παραπανω ξεσκεπαζονται απο μονοι τους!! "Κουρδιστε " τον λιγακι παραπανω (το συγκεκριμενο ρημα σε οποιονδηποτε χρονο,πτωση,αριθμο η προσωπο του καμμια σχεση με τον χιλιοβασανισμενο λαο του Κουρδισταν,προς διευκρινιση για τους ουγκ επαγγελματιες του πρακτορισμου με δηθεν κοκκινη μασκα!...),κ μαλλον θα πει κι αλλα αποκαλυπτικα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Παιδιά η μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι ο Κώστας είναι τόσο ρεφόρμας που δεν μπορεί να απαντήσει σε τίποτα στον ulianovism.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ανώνυμος15/3/16, 5:22 μ.μ.

  Όπως και η παραδοχή του ότι ήταν ανέκαθεν νέρντουλας, όταν, ως φοιτητής ακόμη, τα ξημερώματα διάβαζε ΟΑΚΚΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Ανώνυμος16/3/16, 2:49 π.μ.

  Ναι ναι Αλεπού, αφού δεν γκουγκλάρω να βρω την εξέλιξη του ΑΕΠ του Ισημερινού, της φτώχειας, της δημόσιας δαπάνης και τέτοια πράγματα, που εσένα σου φαίνονται ρεφορμιστικά, και καλά κάνεις, αλλά δεν νομίζω το κκι (μ-λ) να αντέταξε τότε, πάνω στο κύμα των πειραμάτων της ΛΑ, κάτι πραγματικό, πάει να πει πως δεν έχω επιχειρήματα για να απαντήσω στο ότι όποιος λαός αντιστέκεται τα κάνει χειρότερα.

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Ανώνυμος3/4/16, 3:08 π.μ.

  Τα σχόλια δεν τα διάβασα όλα. Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής. Το στυλ (και όχι το περιεχόμενο) του αρθρογράφου σπάνια με βρίσκει σύμφωνο. Στο συγκεκριμένο ποστ είναι ιδανικό. Ιδανικό λέω διότι ατυχώς άκουσα και εγώ αυτή τη συνέντευξη ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΧΕΛΑ, που είναι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΙΤΡΙΝΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ, και δεν ήξερα να κλάψω ή να γελάσω.
  Να γελάσω που την ρώταγε, και τότε συγκρουστήκατε ε ? - όχι είχα ακόμα ελπίδες, α οκ, τότε αργότερα ? Όχι είχα ακόμα ελπίδες, - Μήπως αργότερα ? ¨οχι είχα ακόμα ελπίδες κλπ κλπ.
  Μου θύμησε την αλήστου μνήμης ατάκα του Γιαννάκη "έχουμε χρόνο". Μόνο που εκεί ο γιαννάκης είχε δίκιο. Μόνο που εκεί ΗΤΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ, ξεφτίλες ρεφόρμες.
  Να κλάψω. Γιατί ? Η Ζωή δεν είναι κανάς ρεφόρμας του δρόμου, και ξέρει τι λέει και τι κάνει, κάτι άλλωστε που αποδείχτηκε ακόμα μια φορά στο τέλος της συνέντευξης που τα είπε τσουβαλάτα, ποιοι σοσιαλισμοί και κουραφέξαλα εγώ θέλω αντιμνημονιακό μέτωπο με όλους που πλήτει, ΟΛΟΥΣ, ηταν σαφής στο ποιους εννούσε με το όλους, είναι μια ρεφορμίστρια των σαλονιών και σωστά κάνει ότι κάνει με το αστιδημοκρατικό της προσανατολισμό, άλλωστε σε περίπτωση "μπουμ" για όλους αυτούς παράθυρα και πόρτες υπάρχουν. Αλλά στο ότι απευθύνεται και παράλληλα διαμορφώνει ένα κοινό που ελπίζει σε ότι πιο τραγελαφικό είναι τραγικό, επικύδινο, και ή είναι για κλάμματα ή για αντιμετώπιση/ανατροπή.
  Υ.Γ. κάπου αναφέρω "ότι τραγελαφικό". Λάθος. Από το λίγο που είδα τα σχόλιο να προσθέσω ότι ίσως αυτά που λέω με βάζουν να τα γράψω οι Ρώσοι μέσω των πρακτόρων τους τους Ελοχίμ, ή μήπως οι Ελοχίμ μέσω των πρακτόρων τους τους Ρώσους ? Σημεία των καιρών ....
  Λ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com