...................

23 Μαρ 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 19/3 ΤΗΣ ΛΑ-ΑΑΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19/3, στο Καρλόβασι η εκδήλωση της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ, με θέμα «Φραγμός στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο-Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες».
Όλες τις προηγούμενες μέρες η εκδήλωση προπαγανδίστηκε με πανό, προκήρυξη και αφίσα στο Καρλόβασι και τα χωριά της περιοχής, ενώ το προηγούμενο διάστημα -από τις αρχές του Μάρτη- είχε πραγματοποιηθεί ένας κύκλος παρεμβάσεων για το ζήτημα αυτό σε ολόκληρο το νησί.
Στην εκδήλωση, η εισήγηση αφού έθεσε το ζήτημα του χαραχτήρα του πολέμου που εξελίσσεται, τους κινδύνους που διαμορφώνονται για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής, την εμπλοκή της χώρας στα αμερικανονατοϊκά πολεμικά σχέδια και τις πτυχές του προσφυγικού ζητήματος ως αναπόσπαστο ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, επικέντρωσε στην κατεύθυνση του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Γύρω από αυτό το τελευταίο περιστράφηκε και η ζωντανή συζήτηση που ακολούθησε από τους περίπου 25 νέους και εργαζόμενους, συμμετέχοντες στην εκδήλωση.
Στη συζήτηση αυτή καταγράφηκε από τη μια η διαπίστωση της απουσίας μαζικών κινητοποιήσεων, ακόμα και διεργασιών σχετικά με αυτό το πελώριο για το λαό ζήτημα και οι πολιτικές αιτίες αυτής της κατάστασης. Είναι ενδεικτικό εξάλλου ότι ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή στην εκδήλωση. Από την άλλη ωστόσο καταγράφηκε και το «πολιτικό πείσμα» των παρισταμένων, να επιμείνουμε έμπρακτα -και με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις και δυνατότητες μας- στην κατεύθυνση της αντιιμπεριαλιστικής-αντιπολεμικής πάλης, ως μόνη διέξοδο απέναντι σε όσα αντιμετωπίζουμε πρόσφυγες και λαοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com