7 Μαρ 2016

«Γεια σας και καλή αντάμωση ως νικητές!» στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το ντοκιμαντέρ «Γειά σας και καλή αντάμωση, ως νικητές!» (δείτε και εδώ),θα προβληθεί στο 18 φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τις εξής ημερομηνίες:

Προβολές:

Αίθουσα Παύλος Ζάννας | Ολύμπιον | 14/3/2016 | 17:30

Αίθουσα Φρίντα Λιάππα | Αποθήκη 'Δ Λιμάνι | 15/3/2016 | 13:15

Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές.

Υπόθεση:
To ντοκιμαντέρ ακολουθεί την δράση των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στο Γράμμο και το Βίτσι, τα έτη 1948 και 1949, μέσα απ’ τις αφηγήσεις του λοχαγού του ΔΣΕ, Ηλία Μεταλλίδη. Ο Ηλίας Μεταλλίδης ανήκε στην ταξιαρχία της Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ και συμμετείχε σε σημαντικές μάχες(Φλώρινα, Πατώματα, Λέσιτς κ.α) τις οποίες και εξιστορεί, όχι με την μορφή μιάς αυτοβιογραφίας αλλά προσπαθώντας να φωτίσει πλευρές του κινήματος το οποίο υπηρέτησε. Αυτόν τον χαρακτήρα έχει το ντοκιμαντέρ: της Βιωμένης Ιστορίας. Στο πρόσωπο του Ηλία Μεταλλίδη τιμούμε όλες τις αγωνίστριες και όλους τους αγωνιστές, που έπεσαν στα πεδία των μαχών, στα ξερονήσια και στις φυλακές, παλεύοντας για ένα καλύτερο κόσμο.
Στην πρώτη προβολή (Αίθουσα Παύλος Ζάννας- Ολύμπιον, 14/3/2016, 17:30) θα παραβρίσκεται και ο 92χρονος Ηλίας Μεταλλίδης.

Η ομάδα δημιουργίας:

Νίκος Νούλας (σενάριο/σκηνοθεσία)
Μίτσος Γκάζης (τεχνική επιμέλεια/μοντάζ)
Τάσος Γκούβας (μοντάζ/ σπικάζ/ υποτιτλισμός)
Αθηνά Τέσκου (σπικάζ)
Πέτρος Βραμπάκης (εικονοληψία)
Στέργιος Θεοδωρίδης (μουσική επιμέλεια)

Η σελίδα μας: https://www.facebook.com/metallidis.documentary
και η εκδήλωση στο FB: https://www.facebook.com/events/1685443001732149/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com