...................

18 Φεβ 2016

Ανακοίνωση της YPG για τις κατηγορίες Νταβούτογλου

Όπως είναι γνωστό στο λαό μας και στην κοινή γνώμη, η επανάσταση στη Ροζάβα έχει εισέλθει στο τέταρτο έτος της. Οι δυνάμεις της YPG αγωνιζόμαστε για να προστατεύσουμε το λαό μας στην περιοχή της Ροζάβα από την πρώτη στιγμή. Κάτω από δύσκολες συνθήκες, προφυλάσσουμε το λαό μας από βάρβαρες συμμορίες όπως η ISIS και η Al-Nusra. Στο διεθνή τύπο είναι πολλές οι αναφορές σχετικά με την υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία προς αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες.
Εκτός από αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες που μας επιτίθενται, εμείς ως YPG δεν έχουμε εμπλακεί σε καμία στρατιωτική δραστηριότητα ενάντια σε γειτονικά κράτη ή άλλες δυνάμεις. Παρ' όλες τις προκλήσεις και τις επιθέσεις στα σύνορα της Ροζάβα, εμείς έχουμε ενεργήσει με ιστορική ευθύνη και ποτέ δεν τις ανταποδώσαμε στο τουρκικό κράτος. Κατά τα τελευταία 4 χρόνια, η Ροζάβα είναι η ασφαλέστερη περιοχή κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και δεν έχει υπάρξει καμία επιθετική στρατιωτική δράση από την πλευρά μας καθόλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτό το γεγονός είναι γνωστό στον τουρκικό στρατό και την κυβέρνηση του AKP. Σκόπιμα διαστρεβλώνουν την αλήθεια, αποδίδοντάς μας την ευθύνη για την έκρηξη στην Άγκυρα.
Θα θέλαμε να επαναλάβουμε το μήνυμά μας προς τους λαούς της Τουρκίας και του κόσμου. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό το γεγονός. Και όχι μόνο με το συγκεκριμένο γεγονός. Δεν έχουμε ποτέ εμπλακεί σε επίθεση εναντίον της Τουρκίας. Το τουρκικό κράτος δεν μπορεί να αποδείξει την εμπλοκή μας σε κανενός είδους επίθεση, γιατί ποτέ δε συμμετείχαμε σε καμία τέτοια ενέργεια. Η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Νταβούτογλου ότι "η επίθεση στην Άγκυρα διεπράχθη από την YPG" είναι ένα ψέμα και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Με τη δήλωση αυτή, ο Νταβούτογλου θέλει να ανοίξει το δρόμο για μια επίθεση στη Συρία και τη Ροζάβα και να συγκαλύψει τις σχέσεις του τουρκικού κράτους με την ISIS, οι οποίες είναι γνωστές σε όλους.
Ως Λαϊκές Μονάδες Άμυνας - YPG, δηλώνουμε για μία ακόμη φορά ότι δεν έχουμε καμία σχέση με την έκρηξη στην Άγκυρα, και καλούμε όλα τα γειτονικά κράτη να σεβαστούν την επανάσταση στη Ροζάβα και τη θέληση των λαών της. "

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com