...................

21 Φεβ 2016

Γιάννενα - Ηγουμενίτσα: Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων στα GOODY’S

Η εργοδοσία της επιχείρησης «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ και ΣΙΑ ΙΚΕ», που έχει το franchise των καταστημάτων της αλυσίδας εστίασης «GOODY' S» σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα προχώρησε απ’ τις 7 Φεβρουαρίου σε κλείσιμο – ανταπεργία επειδή οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα 5 μηνών.
Οι περίπου 25 εργαζόμενοι στα δύο καταστήματα αντιμετωπίζουν την επίθεση της εργοδοσίας και του ομίλου που κερδοφορούν εκμεταλλευόμενοι τον ιδρώτα τους.
Η απλήρωτη δουλειά, οι περικοπές μισθών, η εντατικοποίηση της δουλειάς, τα κομμένα δώρα κ.α. είναι καθημερινά φαινόμενα επίθεσης του κεφαλαίου σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
Η επίθεση του κεφαλαίου στον κόσμο της δουλειάς έχει στόχο να διαμορφώσει εργασιακό μεσαίωνα. Αυτό που λύνει τα χέρια στην εργοδοσία και προωθεί την επίθεση είναι οι δεκάδες αντεργατικοί νόμοι που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ακολουθώντας τις προηγούμενες. Είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ, των μνημονίων με στόχο το ξεζούμισμα των εργαζόμενων και του λαού για τα κέρδη των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου.
Η Ταξική Πορεία εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων στα GOODY’S. Η πάλη για δουλειά με δικαιώματα αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία.
Η ενότητα, η αλληλεγγύη και ο αποφασιστικός αγώνας των εργαζόμενων στην κατεύθυνση δημιουργίας Μετώπου Αντίστασης –Διεκδίκησης είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να σταματήσει την επίθεση κάθε εργοδοσίας, να ανατρέψει συνολικά την επίθεση του συστήματος και να κατοχυρώσει δικαιώματα.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com