....................................................

25 Φεβ 2016

Fortress Europe (short film)


Αναδημοσιεύουμε το βίντεο της Κινηματογραφικής Ομάδας του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Κω όχι τόσο γιατί συμφωνούμε με την οπτική του. Προφανώς εμείς θα τα λέγαμε κάπως διαφορετικά, μάλλον πολύ διαφορετικά, χωρίς αυτό να εκληφθεί ως κριτική. Το αναδημοσιεύουμε γιατί θεωρούμε ότι εκφράζει τα αισθήματα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού όσο κι αν βομβαρδίζεται από μια απίστευτη προπαγάνδα φασισμού, ρατσισμού, ξενοφοβίας, ισλαμοφοβίας και ότι άλλο υπάρχει για να τον μετατρέψει σε ένα λαό φοβισμένο, συμβιβασμένο και διαιρεμένο προς τα μέσα του αλλά και προς τα έξω του, προς τους ομοίους των οποίων ο εχθρός είναι ο ίδιος με τον δικό μας. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα προβάλουμε, προφανώς όχι θετικά αλλά ούτε και αρνητικά καταστάσεις σαν κι αυτές που δημιουργούν δημαρχαίοι, σαν κι αυτόν της Κω, ακροδεξιοί και φασίστες ή έχοντες δικά τους συμφέροντα, για να απαξιώσουμε το λαό μας, για να δικαιολογήσουμε τη δική μας απραξία και απογοήτευση, τα δικά μας αδιέξοδα. Αυτά ας τα κάνουν όλοι αυτοί που ότι και να γίνει σε αυτό το τόπο, όσος κόσμος κι αν κατέβει στο δρόμο, όσοι αγώνες κι αν δοθούν  πάλι λίγοι θα τους φαίνονται για να δικαιολογήσουν τον εαυτό τους. Το δικό τους πραγματικό καθήλωμα στο καναπέ.
Η στάση της συντριπτική πλειοψηφίας του λαού μας απέναντι στους πρόσφυγες το τελευταίο χρόνο δείχνει τις δυνατότητες που έχει ένα πραγματικά λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό κίνημα, άλλο αν οι πρωταγωνιστές του έως τώρα κινήματος δεν έχουν τη δυνατότητα να τη δούν αυτή τη στάση και να τη μπολιάσουν με ιδανικά πέραν της απλής, αλλά αναγκαίας τελικά, ανθρωπιστικής αλληλεγγύης. Ακόμη και αυτή τη στάση, παρά της χυδαίες προτάσεις περί νόμπελ ειρήνης, τα επίσημα ΜΜΕ τη κρύβουν. Επίκαιρο παράδειγμα η προβολή, και πάλι επίσημων φορέων, των αντιδράσεων στη Καβάλα με την εμφάνιση εκεί των προσφύγων αλλά και η απόκρυψη της άμεσης κινητοποίησης του λαού του νομού Τρικάλων όταν μαθεύτηκε ότι μερικές εκατοντάδες προσφύγων είναι παρατημένοι στα χωράφια της Καλαμπάκας. Ακόμη και από δήθεν αριστερά μέσα ενημέρωσης.
Το βίντεο που ακολουθεί είναι βίντεο βαθιά ανθρώπινο, μια αξιέπαινη και συγκινητική προσπάθεια από τους μαθητές των σχολείων που αναφέραμε στην αρχή και έχει σημασία ότι προέρχεται από τη Κω. Αξίζει λοιπόν να προβληθεί και να διαδοθεί κι ας μην είναι ούλτρα αγωνιστικό, επαναστατικό και ...ταξικό! Θα μπορούσε όμως να γίνει!Δημοσιεύτηκε στις 10 Φεβ 2016
Cinematographic Team of Evening High School of Kos - directed by Sotiris Palaskas (2016)
Κινηματογραφική Ομάδα του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Κω - σκηνοθεσία Σωτήρης Παλάσκας (2016)

https://www.youtube.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com