....................................................

22 Φεβ 2016

Στάση εργασίας στη "COSCO"

Προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι πραγματοποίησε τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη το Σωματείο Εργαζομένων στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων της «Cosco» στο λιμάνι του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ).
Διεκδίκησαν την υπογραφή ΣΣΕ, την ένταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, παρουσία ασθενοφόρου στελεχωμένο σε 24ωρη και καθημερινή βάση, όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν πλήρους απασχόλησης, την τήρηση του διαλείμματος, την ακύρωση απόλυσης συναδέλφου τους και να λειτουργήσει η πενταμελής εργατική ομάδα λιμενεργατών.
Το ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει την εργοδοσία ότι «εμπόδισε τα μέλη της διοίκησης να μπουν στον χώρο εργασίας (προβλήτες 2 και 3) προκειμένου να καλέσουν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στην κηρυγμένη και νόμιμη στάση εργασίας. Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία που καλλιεργείται από την εργοδοσία καθώς και την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης».
Από την πλευρά του το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος «χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα του Σωματείου των Εργαζομένων στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων της "Cosco" (ΕΝΕΔΕΠ), που ήρθαν αντιμέτωποι με την τρομοκρατία της εταιρείας και ύψωσαν μαχητικό ταξικό τείχος, με την απόφασή τους μέσα από τη Γενική Συνέλευση να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, αποδεικνύοντας ότι ο φόβος είναι για τους αδύνατους και τους συμβιβασμένους.
Η επιτυχία της σημερινής κινητοποίησης των εργαζομένων δείχνει το μέγεθος της δύναμης που έχουν οι εργαζόμενοι όταν συγκροτημένα διεκδικούν λύση στα δίκαια αιτήματά τους, τη μεγάλη αξία που έχει ο αγώνας απέναντι σε όλους όσοι σήμερα πλουτίζουν εις βάρος τους, "COSCO" και εργοδοσία.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και ανέργους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ενιαία, συντονισμένα, αγωνιστικά, με τους εργαζόμενους στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων της "Cosco", να αναμετρηθούμε όλοι μαζί αποφασιστικά, να μην τους επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε σκλάβους του 21ου αιώνα.
Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούμε και πρέπει να ζήσουμε όπως μας αξίζει».

http://www.902.gr/

Η φωτογραφία είναι από την απεργιακή κινητοποίησή τους τον Ιούλιο του 2014 (εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com