...................

9 Φεβ 2016

Αντίο Μπάμπη

Την τελευταία φορά που τον είδα ήταν σ’ ένα ανοιχτό Γυμναστήριο στην Πτολεμαΐδα να γυμνάζεται. Ναι να γυμνάζεται.
Χαμογελαστός γλυκύς και ευπροσήγορος όπως τον ήξερα από νεολαίο.
Ούτε ο χρόνος ούτε η αρρώστια είχαν καταφέρει να τον αλλάξουν.
Είχα το σφίξιμο που έχει ο καθένας μας σε τέτοιες περιπτώσεις.
Με βοήθησε -ναι όπως το διαβάζετε- να το ξεπεράσω. Να μιλήσουμε πολύ απλά για όλα. Για την αρρώστια του, για τα οικογενειακά μας, για το κίνημα. Ναι για το κίνημα.
Ο Μπάμπης δεν τα παρατούσε.
Χωρίς ίχνος παραπόνου γι’ αυτό που του συνέβαινε, συνέχισε να μάχεται.
Μαχητής στη ζωή, μαχητής στο κίνημα, μαχητής και απέναντι στην αρρώστια του.
Με το ίδιο πάντα χαμόγελο.
Έτσι θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη μου.
Έτσι θα τον θυμόμαστε.
Μ’ ένα χαμόγελο να φωτίζει το πρόσωπό του.
Βασίλης Σαμαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com