....................................................

15 Φεβ 2016

Ξανά σε δίκη ο αγωνιστής Πέτρος Καπετανόπουλος

(η οποία αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων)

Για τις 12 του Φλεβάρη είχε οριστεί η δίκη του αγωνιστή Πέτρου Καπετανόπουλου στο Μονομελές Εφετείο της Αθήνας, με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος («αντίσταση κατά της αρχής», «απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου» και «ψευδή ανωμοτί κατάθεση»). Ο Πέτρος Καπετανόπουλος είχε διαμαρτυρηθεί για την κακοποίηση ενός μετανάστη από 4-5 αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, που συνέβαινε κάτω απ΄ το σπίτι του στον Κολωνό, γύρω στα μεσάνυχτα της 21 Ιούλη 2012. Αυτό οδήγησε στη… σύλληψή του, αλλά η προσπάθεια ενοχοποίησής του είχε και συνέχεια! Το γεγονός ότι ο μετανάστης ομολόγησε την κλοπή τσάντας κάποιας κοπέλας, επειδή πεινούσε, το ακολούθησε η προσθήκη και κακουργηματικής κατηγορίας στον Πέτρο, απ’ τον εισαγγελέα, για «συνέργεια σε ληστεία»!!! Παρ’ όλο που η κοπέλα δεν είχε αναφέρει ύπαρξη συνεργού, ούτε κι η κατάθεση του μάρτυρα αστυνομικού.
Μετά από ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε τότε, αποσύρθηκε η κακουργηματική κατηγορία, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (805/2013), δείχνοντας έτσι και την αποτελεσματικότητα της δράσης αλληλεγγύης και υποστήριξης σε αγωνιστές. Η δίκη για τα υπόλοιπα πλημμελήματα θα διεξαγόταν στης 12 Φλεβάρη, αλλά αναβλήθηκε λόγω της απεργίας των δικηγόρων, με ανοικτή ημερομηνία. Και η δίκη αυτή και συνολικότερα η δίωξη αποτελούν έκφραση ποινικοποίησης της αλληλεγγύης, της διαμαρτυρίας απέναντι στα «έργα» των μηχανισμών καταστολής κι ακόμα περισσότερο όταν τα θύματά τους είναι μετανάστες. Όποτε κι αν γίνει η δίκη, μπορεί και πρέπει ν’ αναπτυχθεί κινητοποίηση αλληλεγγύης και να πετύχει την πλήρη αθώωση του αγωνιστή αυτού, στέλνοντας κι ένα συνολικότερο μήνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com