...................

4 Φεβ 2016

Μεγάλες συγκεντρώσεις στη Μυτιλήνη!

Έρημη πόλη θύμιζε σήμερα το πρωί η Μυτιλήνη με ένα μεγάλο ποσοστό των καταστημάτων (μεταξύ των οποίων καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, σουβλατζίδικα, super market) να έχουν κατεβάσει ρολά, συμμετέχοντας και αυτά στην απεργία. Τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες παρέμειναν επίσης κλειστές, όπως και τα περισσότερα σχολεία, εντός και εκτός πόλης.
Ο άσχημος καιρός δεν αποτέλεσε εμπόδιο και περισσότερα από 5000 άτομα (σύμφωνα με τοπικά site) συμμετείχαν στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις. Στα Κεντρικά Λύκεια καλούσαν σωματεία και φορείς, στην πλατεία Σαπφούς το ΠΑΜΕ, στο επιμελητήριο έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες και στην Επάνω Σκάλα οι αγρότες.
Γύρω στις 10:30 άρχισε να συγκεντρώνεται ο πρώτος κόσμος στα Κεντρικά Λύκεια. Εκπαιδευτικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, άνεργοι, συνταξιούχοι και ένστολοι (πυροσβέστες) έδωσαν δυναμικό παρόν και συμμετείχαν στην πορεία που ξεκίνησε γύρω στις 11:00 και κινήθηκε από την Βοστάνη μέσω της Ελ. Βενιζέλου στην Κουντουριώτη για να καταλήξει στην πλατεία Σαπφούς.
Εκεί, οι διαδηλωτές απ’ όλα τα μπλοκ ενώθηκαν και προχώρησαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου. Μέλη του Εργατικού Κέντρου ανήρτησαν πανό και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη, ενώ τα σωματεία παρέδωσαν τα ψηφίσματα τους.
Η Λαϊκή Αντίσταση –Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία συμμετείχε στην σημερινή κινητοποίηση με μοίρασμα προκήρυξης και με πανό, το οποίο αναρτήθηκε στα κεντρικά λύκεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com