...................

25 Φεβ 2016

Και από τους προστάτες μας ποιος θα μας προστατέψει;

Και από τους προστάτες μας ποιος θα μας προστατέψει;

Με μια ανιστόρητη και αηδιαστική επίδειξη ραγιαδισμού και υποτέλειας, σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό πολιτικό της χώρας έχει σκύψει το κεφάλι και παρακαλάει τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές να διαιτητεύσουν στο Αιγαίο, για να προστατευτούν έτσι, τάχα, τα «κυριαρχικά δικαιώματα μας». Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι μια στρατιωτική απόβαση του ΝΑΤΟ με χαρακτηριστικά εισβολής, που μαζί με τις ήδη υπάρχουσες βάσεις, μετατρέπει την χώρα μας σε μια στρατιωτικοποιημένη ζώνη.

Την ίδια στιγμή, η τουρκική αστική τάξη, νιώθοντας την αδυναμία και την υποβάθμιση της ελληνικής πλευράς, σέρνει τον χορό της πολεμικής αντιπαράθεσης στο Αιγαίο, εκμεταλλευόμενη κάθε αφορμή, όπως η πτώση του ελικοπτέρου και το σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους. Πίσω από τα λεγόμενα δικαιώματα «έρευνας και διάσωσης», πίσω από τα απαγορευτικά και τις «περιοχές ευθύνης», βρίσκεται η πάγια επιδίωξη της Τουρκίας για «συνδιοίκηση στο Αιγαίο», δηλαδή την επαναχάραξη των θαλάσσιων συνόρων. Η κατάσταση που δημιουργείται μέσα στα πλαίσια της… «συμμαχίας του ΝΑΤΟ», στην οποία μάλιστα ακούμε συχνά ότι έχουμε… υποχρεώσεις για την ασφάλεια μας (!), ουσιαστικά έχει ρευστοποιήσει τον έλεγχο των συνόρων στο Αιγαίο με αφορμή το προσφυγικό, δημιουργώντας ένα έδαφος ανοιχτό σε κάθε είδους επεισόδια.
Όλα αυτά σε μια περίοδο και σε μια ευρύτερη περιοχή όπου ο παγκόσμιος ανταγωνισμός υποδαυλίζει τις αντιθέσεις και οδηγεί σε μια γενικευμένη αναμέτρηση «όλων εναντίων όλων» που δεν περιορίζεται μόνο στην Συρία και στην Μ. Ανατολή. Το σύννεφο του πολέμου πλησιάζει ξανά απειλητικά πάνω από τα Βαλκάνια.

Ειδικά η περιοχή του Αιγαίου, έχει αποκτήσει de facto στρατηγική σημασία σε σχέση με το συριακό, αφού είναι με βάση τις διεθνείς συνθήκες η δίοδος της Ρωσίας προς την βάση της στην Συρία. Η περιοχή των στενών και το Αιγαίο είναι πιθανά εστίες αντιπαράθεσης αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν να αποκόψουν τον ρωσικό ανεφοδιασμό. Η παρουσία λοιπόν των Αμερικάνικων πλοίων σε μια περιοχή που εφάπτεται του ρωσικού δρόμου, μόνο κινδύνους και ανησυχία μπορεί να προκαλέσει το λαό και τη νεολαία, αφού μας εμπλέκει με τον πλέον ανοιχτό τρόπο στην αντιπαράθεση.
Ταυτόχρονα, μόνο πικρά ειρωνικά χαμόγελα ή καλύτερα οργή μπορεί να προκαλέσει η προσπάθεια των νο1 δολοφόνων, των σημαιοφόρων του πολέμου, να εμφανιστούν ως «παράγοντες λύσης της προσφυγικής κρίσης», την οποία οι ίδιοι δημιούργησαν με τις βόμβες τους.
Η ξενόδουλη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας στην εξωτερική πολιτική της τον άξονα με Ισραήλ και Αίγυπτο, στρώνοντας κόκκινο χαλί στον πραξικοπηματία Σίσι και σαλιαρίζοντας με τους σιωνιστές χασάπηδες, ντροπιάζει τον ελληνικό λαό στο εξωτερικό και μας κάνει συνυπεύθυνους και συνεργάτες των πιο απαίσιων δυνάμεων στην περιοχή.
Ταυτόχρονα, οι εθνικιστικές κραυγές σκοταδισμού και ψευτοπροφητειών, κοιμίζουν κομμάτια του λαού και καλλιεργούν το κάδρο του "μεσσία Πούτιν", λες και σωτηρία αποτελεί να αλλάξουμε αφέντη, λες και ο ρόλος μας ως λαό είναι να μας "σώζει κάποιος". Και από εκείνον ύστερα ποιος θα μας σώσει;
«Μα έτσι εξασφαλίζονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα απέναντι στους Τούρκους! Τι προτείνετε, την απομόνωση;», θα αναφωνήσουν οι κάθε λογής φασουλήδες της υποταγής, οι «πατριώτες» της φακής, που δεν αγαπούν καθόλου την πατρίδα μας, αλλά κυρίως μισούν όλους τους λαούς και γλύφουν το ιμπεριαλιστικό σύστημα. Χρειάζονται μερικές κάθετες, κοφτές απαντήσεις σε αυτούς τους κυρίους.

Πρώτα από όλα τα σύνορα παραβιάζονται και από τους ιμπεριαλιστές και τους συνεργάτες τους! Πρώτοι και κύριοι εχθροί της παρτίδας και του λαού, είναι εκείνοι που κόβουν και ράβουν τα μνημόνια της εξαθλίωσης, που βυθίζουν τον λαό στην απόγνωση. Είναι οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ, που καταπίνουν με χίλιους δυο άμεσους και έμμεσους τρόπους τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Από κοντά και κάτω από την φούστα των μεγάλων, κρύβεται η αστική μας τάξη, παρασιτώντας, με τις πλάτες των έξω, πάνω στο λαό.

Καμία εξασφάλιση για την ειρήνη δεν φέρνει η ένταξη μας στο ΝΑΤΟ! Ποτέ κανείς λαός δεν εξασφαλίστηκε από τις λεγόμενες «εγγυήτριες και προστάτιδες» δυνάμεις . Μήπως δεν ήτανε υπό την κηδεμονία πέντε δυνάμεων η Κύπρος (τόσοι πολλοί «νοιάζονταν»), μήπως δεν ήμασταν μαζί με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ; Εξασφαλίστηκαν λοιπόν τα «σύνορα μας», εμπόδισε αυτό με κάποιον τρόπο την εισβολή του Αττίλα το 1974; Ή μήπως μπορεί να ξεχαστεί το επεισόδιο των Ιμίων και το «ευχαριστώ» στους Αμερικάνους; 20 χρόνια μετά το «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους», τι εξασφάλιση υπάρχει σήμερα στο Αιγαίο;

Να προειδοποιήσουμε έγκαιρα το λαό και τη νεολαία!
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, κρίσιμο χαρακτήρα αποκτά η καμπάνια της Λαϊκής Αντίστασης – ΑΑΣ, μέσα στον Μάρτη, για την ανάπτυξη του αντιϊμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού κινήματος και της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Το κρίσιμο ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, πρέπει να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα αυτιά, ως ζήτημα ζωής του λαού και της νεολαίας. Γιατί ο λαός και η νεολαία είναι εκείνοι που όταν χτυπήσουν τα τύμπανα, θα κληθούν να πολεμήσουν για να σώσουν τα τομάρια εκείνων που τάχα μας «εξασφαλίζουν» -σέρνοντας μας με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό!

7 σχόλια:

 1. Ανώνυμος25/2/16, 10:09 π.μ.

  ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ απ το αιγαιο. Διαμαρτηρια σημερα πεμτη 25-2 6μμ εξω απο το Υπουργειο Εθν. Αμυνης.ΕΕΔΥΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος25/2/16, 10:27 π.μ.

   Γιατί όχι στην αμερικανική πρεσβεία ανώνυμε της ΕΕΔΥΕ;;
   Χρ.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος25/2/16, 11:42 π.μ.

  Η χώρα μας βρίσκεται στο ιμπεριαλιστικό στάδιο ανάπτυξής της, σε σχέση ανισότιμης αλληλεξάρτησης με τις άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες και παρ' όλο που η κρίση και οι οικονομικοπολιτικές και πολιτικοστρατιωτικές εξαρτήσεις από την ΕΕ και τις ΗΠΑ περιορίζουν τα περιθώρια αυτοτελών ελιγμών της αστικής τάξης της Ελλάδας, προσπαθεί να προωθήσει τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων στη Μέση Ανατολή και με τα όπλα. Γι' αυτό ανάγκασε και το ΝΑΤΟ των ανισότιμων αλληλεξαρτήσεων να έρθει στο Αιγαίο. Μη σας πω και πέρα από το Αιγαίο.
  Αναπτύσει δε τον ιμπεριαλισμό της παριστάνοντας ότι χαρίζει νησιά και οικόπεδα στους αμερικανονατοϊκούς ανισότιμους συμμάχους της, πάντα με στόχο τη προώθηση των ιμπεριαλιστικών της συμφερόντων. Το ότι η σχετική αρμάδα θα διοικείται μόνο από άλλους συμμάχους, και όχι από έλληνες ή τούρκους ναυάρχους, είναι κόλπο του Κοτζιά και του Καμένου για να τη φέρουν στη Τουρκία. Στην ανάγκη κάνοντας και σκόντο στα κυριαρχικά της δικαιώματα ελέγχου του Αιγαίου, για να αναγκαστεί η Τουρκία να πάψει να παριστάνει, όπως κάνει εδώ και δεκαετίες, ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι αποστρατιωτικοποιημένα, για να μπορούν να ελιμενίζονται τα καράβια των συμμάχων μας ελεύθερα και εκεί! Πάντα προς όφελος του ελληνικού ιμπεριαλισμού και των μεγάλων ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων!!!
  Οπότε είναι ανάγκη να χτυπηθεί εκεί που παίρνει τις αποφάσεις του πρώτα ο αλληλεξαρτόμενος αναπτυσόμενος με έντονες εξαρτήσεις ελληνικός ιμπεριαλισμός (πρέπει να το λέμε ολόκληρο μη τυχόν και παρεξηγηθούμε!) και μετά βλέπουμε για τους άλλους, τους σκέτους ιμπεριαλιστές, που μπορεί μεν να παίζουν το πρώτο ρόλο στις επεμβάσεις στο αιμοτοκύλισμα των λαών αλλά και ο ελληνικός δεν πάει πίσω.-

  Υπάρχει κάτι που δε καταλάβατε;
  Ε, ανίδεοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος25/2/16, 1:34 μ.μ.

  Μπα, καταλάβαμε. Οτι είσαι αστός κοσμοπολίτης και αντιλεννινιστής που τρέφει αποριόριστη εκτίμηση στην ελληνική αστική τάξη και στον ιμπεριαλισμό. Δεν είσαι ο πρώτος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος25/2/16, 1:39 μ.μ.

  Εγώ; Άλλοι τη βάφτισαν ιμπεριαλιστική δίνοντάς της πόντους και άφησαν στην άκρη για χρόνια τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα. Συμπτωματικά όταν ο Σημίτης τη βάφτιζε ισχυρή!
  Άλλο τώρα αν η πραγματικότητα τους ανάγκασε να επανέλθουν, κι αυτό σχετικό είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλα θα κανουν οι ρεβιζιονιστες του ΚΚΕ να απαντουν στα πολιτικα ζητηματα που τους βαζουν! Τις διαβαθμισεις στην ...ανεμοσκαλα του ιμπεριαλισμου κ τις ...αλληλοεξαρτωμενες πυραμιδικες εξαρτησεις αυτοι οι ιδιοι τις εχουν ανακαλυψει κ εισαγει σαν πολιτικες εκτιμησεις κ θεσεις στο τελευταιο συνεδριο του κομματος τους! Κ καλα θα κανουν να μην πιανουν στο στομα τους τον Λενιν,ιδεολογικα ας κοιταξουν καλυτερα προς Καουτκι μερια κ τους υπεριμπεριαλισμους του! Μια αναγνωση του "Ιμπεριαλισμος,ανωτατο σταδιο του καπιταλισμου" που εγραψε ο μεγαλος επαναστατης θα τους πεισει για το ποσο εχει κατρακυλησει ο πολιτικος φορεας τους σε δευτεροδιεθνιτικες αντιληψεις συσκοτισης του χαρακτηρα του κ των πραγματικων αντιθεσεων του! Κ ας διδαχθουν απο την σημερινη πραγματικοτητα κ το βαθαιμα της εξαρτησης απο τον ιμπεριαλισμο στην χωρα μας που η ..."ιμπεριαλιστικη" αστικη "μας" ταξη για να παει ακομα κ για ...κλασιμο πρεπει να παρει την αδεια της τρο"ι"κας που ξετσιπωτα μετονομασε για να κρυψει την κακοφημια της σε ...θεσμους τρομαρα της! Τοσο βαρβατα ..."ιμπεριαλιστικη" ειναι!! Ολα τα υπολοιπα για μενα ειναι εξωρρα"ι"σμος της υποτελειας!! Οπως ακριβως σοφα το λεει ο Λαος μας για τα φτιασιδωματα κ τα μασκαρεματα,"θελει η ...τουτανα να κρυφτει κ η χαρα δεν την αφηνει!!".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος26/2/16, 12:03 π.μ.

  Εγώ θα πρότεινα να γίνει η συγκέντρωση κατευθείαν έξω από τα γραφεία των επιχειρηματικών ομίλων. Αφού οι πόλεμοι γίνονται για τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους και για τα κέρδη των πολυεθνικών, να πάμε εκεί που καταλήγουν τα κέρδη! Τι παράγει άραγε η Συρία και ποιές είναι οι εταιρείες που θέλουν να εκμεταλλευτούν τους πόρους της; Σ αυτές να πάμε.


  Κατά τα άλλα θα πρότεινα στους νέους βασικά αναγνώστες των αντιγειτονιών και σε όσους από τους παλιούς έχουν ξεχάσει τι εστί ρεφορμισμός και ρεφορμιστικές αυταπάτες, να επισκεφτούν την σελίδα της ΕΕΔΥΕ και να διαβάσουν την ιστορία της.
  Υφεση, αφοπλισμός, ουνέσκο και ΟΗΕ, Ούλαφ Πάλμε, περιστεράκια, ξεσηκωμός για την στήριξη των προτάσεων του Γκορμπατζώφ, τσερνομπίλ και "συκοφαντίες" ενάντια στη σοβ. ένωση, περικυκλώσεις της ακρόπολης και άλλες γελοιότητες, δημοκρατικές δυνάμεις και ανδρέας παπανδρέου, μητροπολιτάδες, στρατηγοί και πολλά άλλα.
  Είναι δυνατόν με τόσα μπάζα στο οικόπεδο που θέλει να κτίσει το ΚΚΕ να υπάρξει οικοδομή με στοιχειώδη στατική επάρκεια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com