...................

28 Φεβ 2016

τα πράγματα συνεχίζουν να βαίνουν καλώς… εναντίον μας

Για μια ακόμη φορά άδεια ήταν η αίθουσα του εργατικού κέντρου. Περίπου 20 καθηγητές συγκεντρώθηκαν και έτσι έγινε «ανοιχτή» συνεδρίαση του ΔΣ. Παρόμοια ήταν η εικόνα και σε όλες σχεδόν τις ΕΛΜΕ της χώρας.
Αποτυπώνεται η άσχημη κατάσταση που βρίσκεται ο κλάδος, όπου το «δε γίνεται τίποτα» των συναδέλφων, συναντά τις εισηγήσεις αδράνειας και αναμονής της ΟΛΜΕ(από κοινού ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ). Για να ανακυκλωθεί στο χιλιοειπωμένο συμπέρασμα «…ο κλάδος δε τραβάει». Καταλήγοντας στην ακινησία, άντε στην επετειακή «φασαρία». Τελικά εμπέδωση της ήττας και της ανημπόριας, που οδηγεί σε μια «ρουτίνα» μέσα και έξω από το σχολείο, προσαρμογής, αποδοχής, τελικά παράδοσης σ’ αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Σ’ αυτό το περιβάλλον οι καθεστωτικές δυνάμεις (ΔΑΚΕ- ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ) μπορούν να αναπαράγονται χωρίς να «ενοχλούνται» από κινηματικά γεγονότα.
Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν και στη σύντομη συζήτηση που έγινε. Από τη μεριά των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ τέθηκαν 4 ζητήματα–προτάσεις δράσεις του σωματείου:

1. Να γίνει 24ωρη απεργία ΑΜΕΣΑ στις 2/3 . Όχι όταν κατατεθεί το νσχ στη Βουλή, τώρα που κρατάνε τα αγροτικά μπλόκα.
2. Σύσκεψη σωματείων συλλόγων κλπ με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ για το προσφυγικό θέτοντας το αντιπολεμικό- αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα που πρέπει να πάρουν οι λαϊκές δράσεις αλληλεγγύης.
3. Απόφαση μη συμμετοχής των συλλόγων διδασκόντων στο "διάλογο" του Φίλη
4. Πρόταση να διοργανωθεί σύσκεψη για την ελαστική εργασία. Τόσο με τους αναπληρωτές αλλά και τους 5μηνίτες (αν και δεν ανήκουν στην ΕΛΜΕ) στην προσπάθεια σύνδεσης με αυτούς τους εργαζόμενους.

Εκτός από το πρώτο, τα υπόλοιπα παραπέμφθηκαν σε άλλη συνεδρίαση του ΔΣ. Για το 3ο ζήτημα (του «διαλόγου»), το ΔΣ ήδη έχει απόφαση συμμετοχής στο «διάλογο» (ΔΑΚΕ + ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ όπως στην ΟΛΜΕ ΣΥΝΕΚ+ΔΑΚΕ) αρκεί να μην είναι …προσχηματικός(!!).Μετά θα …πέσουν απ’ τα σύννεφα.
Για το πρώτο ζήτημα: Η ΔΑΚΕ πρότεινε 24ωρη με συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το ΠΑΜΕ 48ωρη γενική πανεργατική όταν κατατεθεί το νσχ για το ασφαλιστικό και η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ για 48ωρη νωρίτερα το …Μάρτη με όλους τους εργαζόμενους (η πρόταση των ΣΥΝΕΚ).
Συμπερασματικά όλες οι παραπάνω προτάσεις όσο και αν εκφέρονται με ταξικά, αγωνιστικά πανεργατικά και άλλα αντίστοιχα λόγια τέμνονται στην κλιμάκωση δια της… αναμονής. Ουσιαστικά στοιχίζονται πίσω από τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που ήδη έχουν αποφασίσει για 48ωρη όταν κατατεθεί το νσχ και ενδιάμεσα συλλαλητήρια (9/3). Τα αγροτικά μπλόκα τότε θα έχουν ρίξει αυλαία. Έτσι σπάει, δε συμπτύσσεται ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ. Επίσης είναι προκλητικά εντυπωσιακή η συμφωνία τους πως ο κλάδος δε μπορεί μόνος του. Ουσιαστικά εκχωρούν στον ..Παναγόπουλο την αρμοδιότητα του αγώνα. Τώρα σωθήκαμε, ΝΑΙ στην ήττα.

Δηλαδή ισχυρίζονται και ότι ένας κλάδος με τεράστιες δυνάμεις και πραγματικές δυνατότητες, ένας κλάδος μεγάλης μαζικότητας που βρίσκεται σε καθημερινή ώσμωση με το λαό μέσω των παιδιών του, είναι ανήμπορος να επιδράσει με τους αγώνες του στην ίδια του τη ζωή. Είναι ανήμπορος να επιδράσει, να πιέσει να ωθήσει και άλλα κομμάτια του λαού να ξεσηκωθούν και ενώ οι αγρότες είναι ακόμα στους δρόμους .

Κλείνοντας, ζητούμενο είναι το κλίμα της ηττοπάθειας και της υποταγής μπορεί και πρέπει ν’ ανατραπεί. Για να πέσουν και οι μάσκες των νέων και παλιών του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Πρέπει άμεσα να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα, δίκτυα συντονισμού, πρωτοβουλίες δράσης. Κάθε σχήμα, κάθε αγωνιστής, κάθε συνάδελφος, που θέλει να συμβάλλει για να ανθίσει η αντίσταση, για να μπει τέλος στην απογοήτευση και την ανημποριά, για να σηκώσουμε αγώνες απέναντι στην επίθεση του συστήματος πρέπει να δράσουμε από κοινού στη κατεύθυνση αυτή.
Άμεσα, το γράμμα του Φίλη προς τους συλλόγους πρέπει να μη βρεί ..παραλήπτες. Αν οι πλειοψηφίες στα ΔΣ έχουν άλλη θέση ή σφυρίζουν αδιάφορα, οι άλλες παρατάξεις πρέπει να πάρουν θέση καταγγελίας μη νομιμοποίησης των προαποφασισμένων «μονόλογων» κυβέρνησης ΕΕ-ΟΟΣΑ.
ΥΓ1. Σε έκτακτη συνεδρίασή του το ΔΣ της ΕΛΜΕ (με ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ υπέρ, οι πρόθυμοι της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ κατά) «…. καλεί τους συναδέλφους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, καθώς και τους συλλόγους των εκπαιδευτικών να μην συμμετάσχουν σ’ αυτόν τον προσχηματικό διάλογο, που σκοπό έχει να μας καταστήσει συμμέτοχους σε προειλημμένες αποφάσεις.»

Α.Φ.

http://aristerastikarditsa.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com