...................

28 Φεβ 2016

Χανιά: κοινή συγκέντρωση ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Να πολεμήσουμε τους ιμπεριαλιστές-εμπρηστές του πολέμου, τις φονικές βάσεις και τους στόλους τους που μετατρέπουν τη χώρα μας σε φτηνό πεδίο βολής. Κάτι τέτοιο είναι όρος για τη ζωή και το μέλλον του λαού μας και των λαών σ’ όλη τη γύρω περιοχή. Ταυτόχρονα και στην ίδια κατεύθυνση είναι ανάγκη να υπερασπιστούμε τους πρόσφυγες που είναι τα θύματα του πολέμου των ιμπεριαλιστών και των αντιδραστικών του ISIS, γέννημα θρέμμα της ‘’πολιτισμένης’’ Δύσης.
Η αμέριστη αλληλεγγύη που επιδεικνύει ο λαός μας, παρά τα δηλητήρια του φασισμού και του ρατσισμού που χύνει συνεχώς τα σύστημα της καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, δεν είναι μονάχα ζήτημα ανθρωπιάς. Η αλληλεγγύη στους ανθρώπους, που ξεσπίτωσε η θηριωδία του πολέμου και η καταστροφή του τόπου τους, είναι όρος για τη συγκρότηση του αναγκαίου μετώπου των λαών και είναι η μόνη ρεαλιστική προοπτική για να επικρατήσει η ειρήνη στη περιοχή.
Η παραχώρηση από την κυβέρνηση για τη χρήση των βάσεων και ολόκληρου του Αιγαίου στο Νατοϊκό στόλο, υπηρετεί τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και όχι την ‘’ανθρωπιστική’’ διαχείριση του προσφυγικού. Η υποκρισία της κυβέρνησης και όλου του πολιτικού προσωπικού για άλλη μια φορά γίνεται ανυπόφορη…
Η αντιδραστική και επικίνδυνη συμμαχία με το Ισραήλ και οι διαδοχικές στρατιωτικές ασκήσεις με κέντρο τη βάση της Σούδας και ευρύτερα, αποκαλύπτουν την πραγματικότητα που έχει να αντιμετωπίσει ο λαός μας με τον ανιστόρητο και επικίνδυνο ‘’ρεαλισμό’’ του αστικού πολιτικού προσωπικού.
ΗΠΑ –ΕΕ- Ρωσία υπογράφουν ανακωχή για να διαμορφώσουν καλύτερους συσχετισμούς στη σύγκρουσή τους. Σύγκρουση που αλέθει χώρες και λαούς χρόνια τώρα. Ιράκ , Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, Γιουγκοσλαβία, Ουκρανία…. Χρόνια τώρα η επίθεση του κεφαλαίου στην εργασία συναντιέται με τη βαρβαρότητα του πολέμου και πυκνώνει συνεχώς τα καραβάνια των προσφύγων.
Ο λαός μας έχει ζήσει και ζει και τώρα όλες τις όψεις της βαρβαρότητας του συστήματος, γι’ αυτό μπορεί και πρέπει να μπει στην πρώτη γραμμή για τη συγκρότηση του μετώπου των λαών. Ας μη μένουμε λοιπόν θεατές στο εφιαλτικό δράμα των προσφύγων- μεταναστών και στη μετατροπή του τόπου μας σε πεδίο βολής των Νατοϊκών φονιάδων.
Η πραγματικότητα του ιμπεριαλισμού είναι: Βομβαρδιστικά, πολεμικά πλοία και φράχτες. Ας συμβάλλουμε χωρίς καθυστέρηση για να γίνει πραγματικότητα στην περιοχή ένας άλλος συσχετισμός για την υπεράσπιση της ειρήνης και του μέλλοντος των λαών. Να αρνηθούμε την αποδοχή της βαρβαρότητας. Να πούμε ξανά ένα αποφασιστικό ΟΧΙ στο πόλεμο των ιμπεριαλιστών στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή.

• ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΝΑΤΟΪΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ
• ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΝΑΤΟΪΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ
• ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ Τρίτη 1 Μάρτη, 6:00 μ.μ. Πλ. Αγοράς

ΚΚΕ(μ-λ) - ΛΑΕ - ΝΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com