...................

12 Φεβ 2016

Ανακοίνωση καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ)


Κάτω τα αντιλαϊκά μέτρα ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης

Κάτω η κρατική τρομοκρατία

Με ΜΑΤ, δακρυγόνα, ξυλοδαρμούς και προσαγωγές προσπαθεί η κυβέρνηση Τσίπρα να αντιμετωπίσει τη διάθεση των αγροτών να διαδηλώσουν ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Μέτρα που οδηγούν τους φτωχομεσαίους αγρότες σε ξεκλήρισμα και περαιτέρω φτωχοποίηση.
Με μια πρωτοφανή κινητοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών που θα ζήλευαν ακόμη και οι προκάτοχοί της, προσπαθεί να τους εμποδίσει να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας. Οι επιθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας ενάντια στους αγρότες εκτείνονται από το Χαϊδάρι και την εθνική οδό έως το κέντρο και την πλατεία Βάθης.
Ηδη έχουν γίνει 3 προσαγωγές αγροτών και μάλιστα με πρωτόγνωρους όρους ομηρίας αφού τους απειλούν ότι δεν πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι έως ότου τελειώσουν οι κινητοποιήσεις τους.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛΛ μπροστά στην διευρυνόμενη αντίσταση των εργαζόμενων, των αγροτών και των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την αντιλαϊκή της πολιτική όπως εκφράστηκε στην απεργία της 4/2 και στα μπλόκα των αγροτών αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο. Οι υποσχέσεις για ψευτοβελτιώσεις στα μέτρα και οι προσκλήσεις σε έναν προσχηματικό διάλογο πέφτουν στο κενό. Ο μόνος τρόπος πλέον να αντιμετωπιστούν οι λαϊκοί αγώνες είναι η κρατική καταστολή και η τρομοκρατία των ΜΑΤ τακτική που γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει στο λαό την τρομοκρατία που έχει σχεδιάσει και ήδη εξαπολύει η κυβέρνηση ώστε να ανακόψει την αντίσταση των αγροτών και των εργαζόμενων και απαιτεί:

• την άρση των απαγορεύσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση ώστε να διαδηλώσουν οι αγρότες
• την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων διαδηλωτών χωρίς όρους και κατηγορίες

Να δυναμώσουν οι αντιστάσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές ΕΕ, ΔΝΤ.
Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική δεν διορθώνεται αλλά μπορεί να ανατραπεί μέσα από λαϊκές μαζικές κινητοποιήσεις.
Δηλώνει την συμπαράστασή του στους φτωχομεσαίους αγρότες και καλεί κάθε εργαζόμενο να ενισχύσει αυτόν τον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com