...................

5 Φεβ 2016

Χανιά: Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ για διώξεις διαδηλωτών.

ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.

Η κρατική βία, η ποινικοποίηση των αγώνων και οι διώξεις στην ημερήσια διάταξη.

Τη Δευτέρα 8 και Τετάρτη 10 Φλεβάρη σέρνονται σε δίκη στα Χανιά, διαδηλωτές για τη συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις ενάντια στις πολιτικές της εξαθλίωσης και ενάντια στην κρατική βία το 2011 και το 2010. Η συνεχιζόμενη παραπομπή σε δίκες διαδηλωτών στα Χανιά τον τελευταίο χρόνο αποτελεί μήνυμα προς το λαό ότι “το κράτος είναι εδώ” και έχει συνέχεια για να υπερασπίσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των «προστατών» της.
Είναι μήνυμα προς το λαό τη νεολαία που ορθώνει ξανά το ανάστημα του απέναντι στην αντιλαϊκή καταιγίδα. Η απεργία της 4ης Φλεβάρη ένωσε τους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου στα μαζικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα και απέδειξε ότι ο λαός μας, οι εργαζόμενοι οι νέοι, οι αγρότες θέλουν να ζήσουν και δεν σκύβουν το κεφάλι. Παλεύουν για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό τερατούργημα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στη ζωή.
Αυτή τη λαϊκή οργή, αυτή τη διάθεση για νικηφόρο αγώνα, όπως εκφράζεται στα μπλόκα των αγροτών, φοβούνται όχι μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, αλλά και τα κόμματα του συστήματος ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κλπ, για αυτό επιδιώκουν να την κατευνάσουν με το ψευτοδιάλογο. Γνωρίζει όμως πολύ καλά το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία δεν χορταίνουν με αυταπάτες και φούρδες ελπίδες και ότι δεν μπορούν να αποδεχτούν το μέλλον που τους ετοιμάζουν. Γι αυτό τα ΜΑΤ είναι πάντα παρόντα στις διαδηλώσεις, στις απεργίες, όπως των εργατών της ΣΚΟΤ, και όπου οι εργαζόμενοι διεκδικούν το δίκιο τους, καταπατούν το άσυλο και επιτελούν το « φιλολαϊκό έργο» τους. Εξ’ άλλου εδώ και χρόνια το σύστημα επεξεργάζεται σχέδια για τη κατάργηση των δικαιωμάτων της απεργίας και της διαδήλωσης .
Το κλίμα κρατικής καταστολής που επικράτησε στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας είναι στην ίδια ρότα, όπως και η αντιμετώπιση των αγροτών στη Κομοτηνή με τα ΜΑΤ, οι προσαγωγές και οι διώξεις ανθρώπων που εκφράζουν την αλληλεγγύης τους στους πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου, οι στρατιωτικές ασκήσεις «αντιμετώπισης πλήθους».Η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής πάει μαζί με την επιβολή της βαρβαρότητας.
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης εκφράζει την αλληλεγγύη της στους διωκόμενους, απαιτεί την αθώωση τους και να σταματήσει κάθε δίωξη. Καλεί έξω απ’ τα δικαστήρια τη Δευτέρα 8 Φλεβάρη και την Τετάρτη 10 Φλεβάρη στις 9π.μ .
Η υπόθεση της υπεράσπισης του δικαιώματος της διαδήλωσης και της απεργίας είναι υπόθεση του λαού και μόνο αυτός μπορεί να το κατοχυρώσει με την πάλη του. Να δυναμώσουν και να μαζικοποιηθούν οι αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή καταιγίδα. Ο λαός και οι εργαζόμενοι στο δρόμο του αγώνα για τη ζωή τους υπερασπίζονται και κατοχυρώνουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
Χανιά 4-02-2016

Πρωτοβουλία Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com