...................

2 Φεβ 2016

Χανιά: εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Εκδήλωση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στα Χανιά, στα πλαίσια της καμπάνιας που συνεχίζεται για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης και μπροστά στην πανελλαδική απεργία της 4 Φλεβάρη.
Η εισήγηση ανέδειξε τον ταξικό χαρακτήρα της επίθεσης στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, που έρχεται από μακριά (απ' τη δεκαετία του ’90), και εκφράζει τον διακαή πόθο του κεφαλαίου να πάρει πίσω τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Έγινε αναφορά στην προπαγάνδα κυβέρνησης και ΜΜΕ, για τη «βιωσιμότητα» των ταμείων και τα άδεια ταμεία προκειμένου να επιβάλλει την κατάργηση των όποιων δικαιωμάτων στην ασφάλιση και σύνταξη έχουν απομείνει. Προπαγάνδα που αναπαράγουν και δυνάμεις της αριστεράς με την ακατάσχετη προτασεολογία τους. Κατατέθηκε η θέση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για την ανάγκη της συγκρότησης μετώπου αγώνα από αγρότες – εργαζόμενους (ιδιωτικού και δημοσίου) – αυτοαπασχολούμενους, ανέργους και συνταξιούχους για να παλέψουν για να υπερασπιστούν το κοινωνικό δικαίωμα στην ασφάλιση και στη σύνταξη.
Ακολούθησε πλούσια συζήτηση από αγρότες, εργαζόμενους και νεολαίους, όπου αναδείχτηκε, ότι οι μαζικές κινητοποιήσεις των αγροτών, αλλά και οι προσλαμβάνουσες που έχουμε σαν Πρωτοβουλία Αντίστασης απ’ τις παρεμβάσεις μας, φανερώνουν την οργή και τη διαθεσιμότητα του κόσμου της δουλειάς να αντισταθεί στη λαίλαπα που έρχεται.
Τις επόμενες μέρες Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ θα συνεχίσει την καμπάνια της, τόσο σε εργασιακούς χώρους, όσο και στην πόλη.
Την Πέμπτη 4 Φλεβάρη, μέρα της πανελλαδικής απεργίας, καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω απ’ το Δημαρχείο Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com