...................

4 Φεβ 2016

Εκδήλωση για το ασφαλιστικό στο Ηράκλειο

Την Δευτέρα 1 Φλεβάρη στο πολύκεντρο νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – συζήτηση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπ/κών και της Ταξικής Πορείας για το ασφαλιστικό. Παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να ήταν ακόμη περισσότερο κόσμος, η εκδήλωση είχε επιτυχία με συμμετοχή δεκάδων εργαζομένων αλλά και νεολαίων. Στις εισηγήσεις τους οι δυο σύντροφοι αναφέρθηκαν στα μέτρα και τις αλλαγές που προτείνονται στην ασφάλιση από την κυβέρνηση, στην επίθεση του συστήματος απέναντι στα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις με στόχο την κατάργησή τους, στην αναγκαιότητα δημιουργίας μετώπου και κοινής δράσης ενάντια στην αντιασφαλιστική επιδρομή. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην απάντηση αποπροσανατολιστικών απόψεων που υπάρχουν στην (εντός και εκτός των τειχών) Αριστερά σχετικά με το χρέος, τα κλεμμένα κλπ τονίζοντας ότι η ασφάλιση δεν είναι ζήτημα διαχείρισης αλλά ταξικής πάλης. Επίσης έγινε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 4 Φλεβάρη καλώντας ταυτόχρονα τον κόσμο να πλαισιώσει τα σχήματα που συγκροτούν την Λαϊκή Αντίσταση – ΑΑΣ. Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις «μεταρρυθμίσεις» και πως πρέπει να τα απαντήσει η Αριστερά, για την ανάγκη να πρωτοστατήσει η Αριστερά στη δημιουργία όρων και προϋποθέσεων έτσι ώστε να βγει ο λαός στο προσκήνιο, στο δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση αλλά και διεύρυνση των κατακτήσεών του. Και τέτοιο ρόλο μπορεί και πρέπει να παίξει η Λαϊκή Αντίσταση – ΑΑΣ. Στην εκδήλωση βρισκόταν και μέλη της Αγωνιστικής Παρέμβασης (Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης) και στην τοποθέτησή του ο συν. έδωσε έμφαση στη δουλειά που πρέπει να γίνει στους μαζικούς χώρους.
Το προηγούμενο διάστημα μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπ/κών και φοιτητών αλλά και της Κ. Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ(μ-λ) έκαναν παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για τους αγρότες με προκήρυξη και ντουντούκα καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία. Επίσης σε περιοχές της πόλης κρεμάστηκαν αεροπανό της οργάνωσης μας για το ασφαλιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com