...................

2 Φεβ 2016

Καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων Φυσικού Αθήνας

“Νους υγιής εν σώματι υγιεί”

...ή αλλιώς “Έδωσες Ηλεκτρονική; Ώρα για περπάτημα (ή πλήρωσε ταξί...)”


Την Τρίτη 2/2/2016, τα ΜΜΜ προκήρυξαν στάση εργασίας 11:00-16:00. Σύμφωνα με το πρόγραμμα τη σχολής το μάθημα της Ηλεκτρονικής 1, εξεταζόταν 10:00-13:00. Με βάση την κοινή λογική, οι φοιτητές που θα ανέβαιναν στη σχολή για να δώσουν το μάθημα, θα έμεναν αποκλεισμένοι στην πανεπιστημιούπολη για τουλάχιστον 3 ώρες.
Αυτός ο “υποχρεωτικός” αποκλεισμός στους πρόποδες του Υμηττού, δεν είναι μόνο καψόνι, αλλά κάτι πολύ χειρότερο για όσους φοιτητές εργάζονται τα απογεύματα, καθώς μπαίνουν στο δίλημμα “μάθημα ή πιθανή απόλυση-στέρηση μεροκάματου”.
Έχοντας σαν αρχή ότι “από τις εξετάσεις, αλλά και τις σπουδές γενικότερα, δε θα πρέπει να αποκλείεται κανένας και ότι θα πρέπει να γίνονται με ανθρώπινους όρους”, καταθέσαμε σαν Αγωνιστικές Κινήσεις στο ΔΣ, πρόταση για αλλαγή της ημέρας εξέτασης τους μαθήματος. Η πρόταση αυτή υπογράφηκε ομόφωνα από όλες τις δυνάμεις (πλην της ΑΡΕΝ που απείχε, αλλά ενημερώθηκε στη συνέχεια) και έγινε ενημέρωση στον αρμόδιο καθηγητή.
Η σχολή από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της στάσης εργασίας των ΜΜΜ, έκανε τα στραβά μάτια και όταν οι φοιτητές ενημερώθηκαν για την απόφαση του ΔΣ και έστελναν mail στους καθηγητές για το τι τελικά θα γίνει, αυτοί σφύριζαν αδιάφορα.
Πέρα από τον “κοινωνικό αυτοματισμό” που προσπαθούν να τροφοδοτήσουν οι καθηγητές απέναντι σε μια δίκαιη κινητοποίηση των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της εξεταστικής σαν την “ιερή αγελάδα” που κανένας δεν μπορεί να ακουμπήσει και εμμέσως πλην σαφώς στρέφοντας τους φοιτητές απέναντι στη στάση εργασίας, αναδεικνύουν για άλλη μια φορά το ρόλο, τις προθέσεις και αντιλήψεις τους.
Για αυτούς, οι αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων είναι απλά κουρελόχαρτα, όπως άλλωστε κατ' αντίστοιχο τρόπο έχουν αντιμετωπίσει και τις άλλες αποφάσεις μας.
Σαν άλλοι πάπες, θεωρούν ότι έχουν το αλάθητο και ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αυθεντία και εξουσία τους.
Θέση στη σχολή για αυτούς, δεν μπορούν να έχουν όσοι εργάζονται ή έχουν άλλες υποχρεώσεις, καθώς ...“η δουλειά του φοιτητή είναι να διαβάζει” (όποιος δουλεύει γιατί δεν έχει να φάει... τρέφεται με γνώση...).
Την απόφαση του ΔΣ υποτίθεται ότι θα υπερασπιζόταν κυρίως το ίδιο το όργανο και οι δυνάμεις, που το απαρτίζουν, αφού οι καθηγητές δεν είχαν... την ευγενή καλοσύνη να μας συγχαρούν για την απόφασή μας (μάλλον αυτό θα ευχόταν η πλειοψηφία του ΔΣ).
Έτσι το πρωί της Τρίτης, η μόνη δύναμη που ανέβηκε στη σχολή για να υπερασπιστεί την απόφαση ήταν οι Αγωνιστικές Κινήσεις! Φυσικό και επόμενο λοιπόν, ήταν το μάθημα να δοθεί καθώς πέραν της... βροντερής απουσίας των δυνάμεων που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται το Σύλλογο και τις αποφάσεις του, μεγάλος αριθμός φοιτητών έκανε το παν και ανέβηκε στη σχολή.
Το ότι για άλλη μια φορά μια απόφαση μπήκε απλά στο συρτάρι, είναι ένα “ηχηρό” χαστούκι στο Σύλλογό μας.
Δεν πρέπει όμως να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα!
Όσο και να φαίνονται στα μάτια πολλών (λόγω αντικειμενικών αδυναμιών) οι Συνελεύσεις, τα ΔΣ και γενικά ο Σύλλογος, ως “γραφειοκρατικά και πεπερασμένα”, είναι τα μόνα όργανα και διαδικασίες που μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά μας στις σπουδές, στη δουλειά και τις ελευθερίες.
Συνολικά το σύστημα και οι εκπρόσωποί του, θέλοντας να κλιμακώσουν την επίθεση και να διαμορφώσουν για τη γενιά μας ένα αβέβαιο μέλλον, προωθούν το δόγμα του “ατομικού δρόμου”. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι όσο κυριαρχεί, ότι ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και όσο δεν υπάρχει η αλληλεγγύη απέναντι στον διπλανό, τότε ποτέ δε θα αντιστεκόμαστε αποτελεσματικά στο τσάκισμα των ζωών μας. Να μην τους κάνουμε τη χάρη και να μην μας κυριεύσει η ηττοπάθεια και η ανθρωποφαγία! Να γυρίσουμε την πλάτη στους δήθεν φίλους και να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!
Καλούμε όλους τους φοιτητές στη συνέλευση της Τετάρτης 3/2 (13:00, στον Ίππαρχο), ώστε να πάρουμε αγωνιστική απόφαση για την πανεργατική απεργία στις 4/2 και να απαιτήσουμε να υπάρξει νέα ημερομηνία εξέτασης για όσους συναδέλφους μας δεν μπόρεσαν να δώσουν το μάθημα της Ηλεκτρονικής 1.


http://www.agonistikeskiniseis.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com