...................

5 Φεβ 2016

Η απεργιακή κινητοποίηση στη Θεσπρωτία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση της 4 Φλεβάρη στην πόλη της Ηγουμενίτσας στην πλατεία Δημαρχείου, όπου συμμετείχαν η Λαϊκή Αντίσταση – Α.Α.Σ. Θεσπρωτίας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Σύλλογος Φροντιστών Ξένων Γλωσσών και η ΕΛΜΕ. Να σημειωθεί ότι η ΕΛΜΕ είχε πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση σε διαφορετικό σημείο της πόλης, κατέληξε, όμως, στην πλατεία Δημαρχείου με τους υπόλοιπους διαδηλωτές. Η συμμετοχή του κόσμου ανήλθε στα 200 περίπου άτομα, πράγμα ικανοποιητικό για τα δεδομένα της περιοχής, ενώ ακολούθησε διαδήλωση στους δρόμους της πόλης.
Την ίδια στιγμή σε διαφορετικό σημείο της πόλης πραγματοποιήθηκε ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ, ενώ ταυτόχρονα Δικηγόροι, Υγειονομικοί και Λογιστές έκαναν συμβολικές καταλήψεις σε αντίστοιχες του κλάδου τους υπηρεσίες.
Μεγάλο ήταν και το ποσοστό συμμέτοχης στην απεργία των αυτοαπασχολούμενων Παραμυθιάς και Ηγουμενίτσας.
Η ΛΑ-ΑΑΣ από δω και μπρος πρέπει να συμβάλλει στη συνέχιση των αγώνων των εργαζομένων και των μπλόκων των αγροτών, με στόχο την ανατροπή της επίθεσης, καθώς και στην ενιαία πάλη των εργαζομένων, κόντρα στις προσπάθειες που θέλουν να διασπούν τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com