5 Φεβ 2016

Η απεργιακή κινητοποίηση στη Θεσπρωτία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση της 4 Φλεβάρη στην πόλη της Ηγουμενίτσας στην πλατεία Δημαρχείου, όπου συμμετείχαν η Λαϊκή Αντίσταση – Α.Α.Σ. Θεσπρωτίας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Σύλλογος Φροντιστών Ξένων Γλωσσών και η ΕΛΜΕ. Να σημειωθεί ότι η ΕΛΜΕ είχε πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση σε διαφορετικό σημείο της πόλης, κατέληξε, όμως, στην πλατεία Δημαρχείου με τους υπόλοιπους διαδηλωτές. Η συμμετοχή του κόσμου ανήλθε στα 200 περίπου άτομα, πράγμα ικανοποιητικό για τα δεδομένα της περιοχής, ενώ ακολούθησε διαδήλωση στους δρόμους της πόλης.
Την ίδια στιγμή σε διαφορετικό σημείο της πόλης πραγματοποιήθηκε ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ, ενώ ταυτόχρονα Δικηγόροι, Υγειονομικοί και Λογιστές έκαναν συμβολικές καταλήψεις σε αντίστοιχες του κλάδου τους υπηρεσίες.
Μεγάλο ήταν και το ποσοστό συμμέτοχης στην απεργία των αυτοαπασχολούμενων Παραμυθιάς και Ηγουμενίτσας.
Η ΛΑ-ΑΑΣ από δω και μπρος πρέπει να συμβάλλει στη συνέχιση των αγώνων των εργαζομένων και των μπλόκων των αγροτών, με στόχο την ανατροπή της επίθεσης, καθώς και στην ενιαία πάλη των εργαζομένων, κόντρα στις προσπάθειες που θέλουν να διασπούν τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: