...................

12 Φεβ 2016

Παρέμβαση για τους αγρότες στο Ηράκλειο

Παρέμβαση της Λαϊκής Αντίστασης -ΑΑΣ και της "Πρωτοβουλίας υποστήριξης του αγώνα των αγροτών", πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου το απόγευμα της Πέμπτης.
Τότε δηλ. που οι αγρότες από το Ηράκλειο και το Λασίθι θα αναχωρούσαν με τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά και κατόπιν για το αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.
Με πανό και προκηρύξεις (ΛΑ-ΑΑΣ και Πρωτοβουλίας) και με συζητήσεις με τον κόσμο δηλώσαμε την συμπαράστασή μας στο αγώνα των αγροτών. Θέσαμε το ζήτημα ότι το σχέδιο για το ασφαλιστικό - φορολογικό αποτελεί ταφόπλακα για την φτωχομεσαία αγροτιά, πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση με την στήριξη όλου του πολιτικού προσωπικού.
Ταυτόχρονα, προβάλαμε την άποψη ότι μόνο με την ενίσχυση των λαϊκών αγώνων μπορεί να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή λαίλαπα, στην πολιτική των μνημονίων ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου. Ο μόνος δρόμος για να μη περάσει η αντιασφαλιστική επιδρομή. Ο αγροτικός κόσμος δεν πρέπει να συμμετάσχει στο διάλογο απάτη.
Νίκη στον αγώνα τους σημαίνει μια πρώτη νίκη του λαού στην κατεύθυνση ανατροπής της πολιτικής κυβέρνησης - ιμπεριαλιστών. Σημαίνει ότι ο λαός αποκτά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. Η συμμετοχή των αγροτών από την Κρήτη στο Σύνταγμα αναμένεται μεγάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com