...................

4 Φεβ 2016

Πρωτοφανή σε όγκο και παλμό η σημερινή συγκέντρωση και πορεία στο Ηράκλειο

Πρωτοφανή σε όγκο και παλμό η σημερινή συγκέντρωση και πορεία στο Ηράκλειο η μαζικότητα της οποίας θύμιζε τις μεγαλειώδης πορείες της περιόδου 2010-2012. Για πρώτη φορά μετά την περίοδο εκείνη έδωσαν το παρόν πάνω από 8000 εργαζόμενοι – νέοι – άνεργοι – συνταξιούχοι και αγρότες. Με την πλειοψηφία των εμπορικών καταστημάτων κλειστά. Για μια ακόμη φορά ο λαός έδωσε την απάντησή του σε όλους αυτούς που για να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για την περιθωριοποίηση του, αναμασούν την γνωστή καραμέλα «ο κόσμος δεν τραβάει», «ο λαός δεν σηκώνεται από τον καναπέ του» κλπ. Ο λαός πράγματι δεν συμμετέχει γιατί δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη σ’ αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, σ’ αυτά τα σωματεία να τον βγάλουν από το αδιέξοδο. Ξέρει πολύ καλά ότι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να τον απογοητεύσουν και να τον κρατήσουν στον καναπέ του. Είτε με απεργίες «τουφεκιά στον αέρα» χωρίς να ζυμωθεί στον κόσμο και για να βγουν από την υποχρέωση, είτε απαξιώνοντας τους εργατικούς αγώνες και απονευρώνοντας τα σωματεία. Όποτε, όμως, ο λαός πείστηκε (αρκετές φορές με βάση και το δικό του ένστικτο) να βγει στο προσκήνιο ήταν συνεπής στα ραντεβού του με τους αγώνες (2001, 2010-12) κλπ.
Η ΛΑ – ΑΑΣ, μαζί με τα σχήματα και τις οργανώσεις που την στηρίζουν συμμετείχαν με δικά τους πανό στο μαζικό μπλοκ με δεκάδες εργαζόμενους – νεολαίους – ανένταχτους αγωνιστές. Μετά την προσυγκέντρωση στο καπετανάκειο, εν μπλοκ κατευθύνθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και κατόπιν στην πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μοιράστηκε πλατιά έντυπο υλικό. Με την παρέμβαση αυτή έγινε προσπάθεια να αναδειχθεί η ανάγκη υπεράσπισης του δικαιώματός μας στην ασφάλιση, μέσα από την δημιουργία μετώπου αντίστασης και πάλης στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ- κεφαλαίου. Έξω και ενάντια από λογικές διαχείρισης και ανάθεσης και μεταβατικών προγραμμάτων. Η σημερινή μέρα αφήνει την παρακαταθήκη της στην λαϊκή πάλη, ωστόσο η ΛΑ – ΑΑΣ και οι δυνάμεις που την συγκροτούν, οφείλουν και πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο με βάση και τις δυνατότητες που έχουν, να συμβάλουν έτσι ώστε να ανάψει η σπίθα στους μαζικούς χώρους για να μπει η «φωτιά στον κάμπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com