...................

4 Φεβ 2016

Θεσσαλονίκη: Νέκρωσε η πόλη! Χιλιάδες στους δρόμους φώναξαν: “κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση”!

Σε μια Θεσσαλονίκη που θύμιζε ημέρα αργίας με όλα τα εμπορικά καταστήματα κλειστά, δίχως λεωφορεία και ταξί, χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι αλλά και ομάδες αγροτών διαδήλωσαν ύστερα από συγκεντρώσεις που έγιναν σε διάφορα σημεία του κέντρου. Κοινό αίτημα η ανατροπή της αντι- ασφαλιστικής επίθεσης και η απόσυρση του νομοσχεδίου-λαιμητόμου στην κοινωνική ασφάλιση.

Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν σωματεία εκπαιδευτικών, η ΒΙΟΜΕ και πρωτοβουλίες εργαζόμενων . Εκεί έκανε προσυγκέντρωση και η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Δίκτυο κα. Επίσης η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζόμενων και Ανέργων. Στο Άγαλμα του Βενιζέλου συγκεντρώθηκε το ΠΑΜΕ και μπροστά στο Εργατικό Κέντρο εργαζόμενοι απο τους ΟΤΑ, το λιμάνι, την Περιφέρεια, και σωματεία του ιδιωτικού τομέα. Με ευθύνη της ηγεσίας του ΕΚΘ η διατεταγμένη παρουσία των εργαζόμενων στην Ελντοράντο Γκολντ χρωμάτισε την συγκέντρωση προξενώντας αντιδράσεις από τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες προς το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έκαναν αυτοπασχολούμενοι (μηχανικοί, δικηγόροι, λογιστές) όπως επίσης και οι εμποροβιοτέχνες, οι ταξιτζήδες και οι φορτηγατζήδες.

Το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης και της Πρωτοβουλίας Νέων Εργαζόμενων ήταν ιδιαίτερα μαζικό και μαχητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com