....................................................

29 Φεβ 2016

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Ελντοράντο

Ανακοίνωση Τύπου

Η είδηση πως το πρωί της Δευτέρας 29 Φεβρουαρίου, στο μεταλλείο που εκμεταλλεύεται η καναδική πολυεθνική Ελντοράντο, στις Μαύρες Πέτρες στο Στρατώνι Χαλκιδικής, σκοτώθηκε ένας εργαζόμενος, την ώρα που δούλευε, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που επανειλημμένα έχουμε τονίσει σε κάθε ευκαιρία. Εργάτες μεταλλωρύχοι και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον τουρισμό, στην γεωργία, στην κτηνοτροφία και στην αλιεία στην Χαλκιδική μαζί με το φυσικό περιβάλλον και τα ιστορικά μνημεία, έχουν ένα κοινό εχθρό! Το πολυεθνικό ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο και τους ντόπιους συνεργάτες του, που στόχο έχουν να λεηλατήσουν την φύση, την ανθρώπινη εργασία και την ζωή, καταστρέφοντας και δολοφονώντας. Γι’ αυτό και πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια να σπάσουν οι τεχνητές διαχωριστικές γραμμές και οι ψεύτικες αντιθέσεις και να ενωθούν οι άνθρωποι του μόχθου στην Χαλκιδική σε ένα ενιαίο μέτωπο και σε έναν κοινό αγώνα! Για να υπερασπίσουν τον πλούτο της γης τους και τον ιδρώτα της εργασίας τους από τα ξένα και ντόπια αρπακτικά!

Τα εργατικά ατυχήματα είναι δολοφονίες!
Να πληρώσουν οι ένοχοι
Έξω η Ελντοράντο από την Χαλκιδική!

29-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com