...................

12 Φεβ 2016

ΧΑΝΙΑ: ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ συλληφθέντων ΑΓΡΟΤΩΝ στην Αθήνα

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Να μη περάσουν τα μέτρα που ξεκληρίζουν τη φτωχομεσαία αγροτιά

Η κυβέρνηση, η ΝΔ και όλο το πολιτικό προσωπικό του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης εκδηλώνουν τον πανικό τους με πρωτόγνωρη καταστολή, συλλήψεις και συκοφαντίες απέναντι στη δίκαιη οργή και τον πολυήμερο αποφασιστικό αγώνα των αγροτών.
Μέρες τώρα η κυβέρνηση μεθοδεύει την παρεμπόδιση των αγροτών να κατέβουν στην Αθήνα συκοφαντώντας αλλά και τρομοκρατώντας συστηματικά. Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις του συστήματος χρησιμοποιούν και αξιοποιούν τη δράση της Χρυσής Αυγής ταυτόχρονα με τη γνωστή τακτική των ΜΑΤ και των δακρυγόνων, προκειμένου ν’ αποτρέψουν όσο μπορούν τη συγκρότηση του μετώπου αγροτών και εργαζομένων που είναι εφικτό και αναγκαίο για να μη περάσει η νέα αντιασφαλιστική επιδρομή και συνολικότερα ο νέος γύρος της βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης. Με το φορολογικό και το ασφαλιστικό κεφάλαιο, κυβέρνηση και ιμπεριαλιστές (Ε.Ε.- ΔΝΤ) επιδιώκουν το ξεκλήρισμα της αγροτιάς. Σε μια χώρα με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, φτώχεια, παραγωγική αποδιάρθρωση, πρωτόγνωρη και επικίνδυνη ιμπεριαλιστική εξάρτηση, θέλουν να προσθέσουν τον αφανισμό εκατοντάδων - χιλιάδων αγροτών και την πλήρη διατροφική εξάρτηση.
Ο ξεσηκωμός των αγροτών απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα είναι δίκαιος και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των ανθρώπων της δουλειάς και του μόχθου. Ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς μπορεί και πρέπει να μπλοκάρει το ξεκλήρισμά της όπως χρόνια επιδιώκει η Ε.Ε. μέσω της ΚΑΠ για λογαριασμό των μονοπωλίων του αγροτοδιατροφικού κεφαλαίου και όπως σήμερα ωμά πάει να επιβληθεί με το τρίτο μνημόνιο Ε.Ε. - ΔΝΤ.
Ένα μέτωπο αγροτών, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων είναι αναγκαίο και όπως έδειξε η απεργία στις 4 Φλεβάρη είναι και εφικτό για να μη περάσει η νέα αντιασφαλιστική επιδρομή και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, όπως επιδιώκεται με ασφαλιστικό – φορολογικό.
Όλος ο κόσμος της δουλειάς παίρνει κουράγιο από τον ξεσηκωμό των αγροτών. Μπορούμε και πρέπει να συμπαραταχθούμε πιο αποφασιστικά με τον αγώνα των αγροτών, που εδώ και βδομάδες αποτελεί αιχμή της λαϊκής αντίστασης. Η ενίσχυσή του μπορεί για πρώτη φορά μετά από χρόνια να μπλοκάρει την αντιλαϊκή λαίλαπα και να συμβάλει στη διαμόρφωση όρων στην κατεύθυνση ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής. Γιατί πια πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους μας, πως δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!!! Όσα ελλείμματα κι αν έχουν οι αντιστάσεις μας αυτά μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν μέσα από τον αγώνα και μόνο μέσα από αυτόν. Και αυτός ο αγώνας μπορεί να δυναμώσει στους αγρότες και σ’ όλο το λαό αν με λαϊκή συμπαράταξη και κόντρα σε λογικές συνδιαλλαγής απαιτήσουμε να μη περάσουν τα προσχέδια φορολογικού - ασφαλιστικού που πλήττουν βασικά δικαιώματα όλου του λαού και εξοντώνουν την αγροτιά. Να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωση όλων των αγροτών μεταξύ αυτών των τεσσάρων Χανιωτών που προκλητικά συνεχίζουν να κρατούνται.

• Να αποσυρθούν τα προσχέδια φορολογικού- ασφαλιστικού
• Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Πρωτοβουλία Αντίστασης

Χανιά 12 -2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com