....................................................

3 Φεβ 2016

Παρεμβάσεις ενάντια στην αντι-ασφαλιστική επίθεση

Παρεμβάσεις της Ταξικής Πορείας σε Αθήνα – Πειραιά
Η Ταξική Πορεία πραγματοποίησε σειρά παρεμβάσεων σε εργασιακούς χώρους στην Αθήνα ενάντια στη νέα αντι-ασφαλιστική επίθεση και ενόψει της γενικής απεργίας της 4ης Φλεβάρη. Την Τετάρτη 20/1 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Βοτανικό. Την Τρίτη 26/1 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στις εταιρείες Teleperformance και E-value στην Καλλιθέα. Την Τετάρτη 27/1 στην εταιρεία HOL. Την Πέμπτη 28/1 στην εταιρεία NOKIA. Την Δευτέρα 1/2 στο Κέντρο Μηχανογράφησης της Εθνικής Τράπεζας στο Γέρακα. Την ίδια ημέρα το απόγευμα μοιράστηκε η προκήρυξη της Ταξικής Πορείας στο σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος στη Νέα Ιωνία. Την Τρίτη 2/2 έγινε παρέμβαση στα Ελληνικά Πετρέλαια και στην E-Value στην Πλ. Βικτωρίας. Επίσης πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις με την προκήρυξη και το αφισάκι της Ταξικής Πορείας στα παρακάτω Νοσοκομεία: Γ. Γεννηματάς, Αγία Όλγα, Θριάσιο, Ιπποκράτειο, ΚΑΤ, Αμαλία Φλέμινγκ και Ευαγγελισμός. Παρεμβάσεις της Ταξικής Πορείας πραγματοποιήθηκαν επίσης στις δύο 48ωρες απεργιακές συγκεντρώσεις των Ναυτεργατών στον Πειραιά, αλλά και για το θέμα της απόλυσης και του αγώνα των εργατών στη ΣΚΟΤ.
Παρέμβαση έγινε επίσης στην εκδήλωση της ΑΣΚΗ για το ασφαλιστικό στην Ηλιούπολη την Τετάρτη 27/1.

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Αντίστασης – Α.Α.Σ στις γειτονιές της Αθήνας
Το Σάββατο 23/1 πραγματοποιήθηκε πικετοφορία της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας με μοίρασμα προκήρυξης στη λαϊκή αγορά της Ηλιούπολης, ενώ το Σάββατο 30/1 έγινε πικετοφορία στην Πλατεία Καλογήρων και στην αγορά της Δάφνης. Η προκήρυξη της ΛΑ-ΑΑΣ μοιράστηκε στις πλατείες της Δάφνης και του Υμηττού και στο Αμαξοστάσιο, ενώ έγιναν αφισοκολλήσεις σε Δάφνη – Υμηττό – Ηλιούπολη – Βύρωνα.
Το Σάββατο 30/1 έγινε μοίρασμα προκήρυξης στον πεζόδρομο του ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας. Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με την προκήρυξη της Λαϊκής Αντίστασης – Α.Α.Σ. στο σουπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στο Χαλάνδρι καθώς και σε καφενείο της περιοχής, όπου ανοίχθηκε συζήτηση με τον κόσμο εκεί. Η προκήρυξη μοιράστηκε επίσης στο κέντρο του Χαλανδρίου και στους εμπορικούς πεζόδρομους, ενώ κολλήθηκε και η αφίσα. Στον άμεσο προγραμματισμό βρίσκεται επίσης νέα παρέμβαση στο κέντρο του Χαλανδρίου και «ντουντουκάδα» με αυτοκίνητο στις γειτονιές.
Στην περιοχή του Καματερού – Ίλιου, η Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. πραγματοποίησε συνέλευση στις 24/1 με βασικό ζήτημα την επίθεση που δέχεται η εργατική ταξη κι ο λαός με το νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα. Αποφασίστηκε μια σειρά από παρεμβάσεις σε κεντρικά σημεία του Ιλίου και της Πετρούπολης καθώς και σε εργασιακούς χώρους της περιοχής. Έγιναν αφισοκολλήσεις στην ευρύτερη περιοχή και παρεμβάσεις με προκήρυξη και ντουντούκα σε κεντρικούς δρόμους της Πετρούπολης στις 28/1 και στο Ίλιον στις 29/1. Το Σάββατο 30/1 πραγματοποιήθηκε μαζική πικετοφορία στην κεντρική πλατεία του Ιλίου μοιράζοντας εκατοντάδες προκηρύξεις στα γύρω μαγαζιά και καλώντας τον εργαζόμενο λαό μαζικά να απεργήσει. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική, γεγονός που δείχνει οτι υπάρχει αναβρασμός στους εργαζόμενους απέναντι στο ασφαλιστικό. Την Κυριακή 1/2 έγινε μοίρασμα προκήρυξης έξω από την πύλη της εταιρείας «Ματσούκης» στο Ίλιον, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία.
Η Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά κινήθηκε με μοίρασμα προκήρυξης της ΛΑ-ΑΑΣ στην Ελευσίνα, στη λαϊκή αγορά της Νίκαιας, στα Ταμπούρια, στην Αμφιάλη και στη λαϊκή της Δραπετσώνας καθώς και με κόλλημα της αφίσας σε Αμφιάλη-Ταμπούρια-Νίκαια, και στο κέντρο του Πειραιά.
Παρεμβάσεις πραγματοποίησε επίσης και η Κίνηση Αντίστασης και Πάλης (ΚΑΠΑ) την Παρασκευή 29/1 στο Αιγάλεω, και το Σάββατο 30/1 στο Περιστέρι. Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΚΟΝΕ εκφράζουν επίσης με καθημερινή παρουσία τους απ’ την Παρασκευή 29/1 και με προκηρύξεις, μέλη της Ταξικής Πορείας και της ΚΑΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com