...................

29 Φεβ 2016

Γερμανία: διεθνές συμπόσιο με αφορμή τις διώξεις κατά της ΑΤΙΚ

Στην Νυρεμβέργη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φλεβάρη ένα επιτυχημένο και με σημαντική ιστορική σημασία διεθνές συμπόσιο με θέμα «Κριτική της πολιτικής ισχύος του νόμου».
Το συμπόσιο πραγματοποιήθηκε στην Γερμανία με αφορμή την μαζική δίκη των αγωνιστών της ΑΤΙΚ με τίτλο: «Διεθνές συμπόσιο κριτικής της πολιτικής ισχύος του νόμου και την πολιτική δίωξη με βάση τα άρθρα 129α και 129β, για την διεθνή υπεράσπιση του λαϊκού δικαιώματος της αντίστασης απέναντι στις πολιτικές διώξεις της εξουσίας».
Στο συμπόσιο που διοργανώθηκε για αλληλεγγύη της ΑΤΙΚ με κάλεσμα της IAPL (Διεθνής ένωση δικηγόρων των λαών), του AZADÎ e.V (σύλλογος για την νομική βοήθεια των Κούρδων), του MAF-DAD e.V.(Διεθνής σύλλογος για τα δικαιώματα και την δημοκρατία) και της οργάνωσης KIZIL YARDIM (κόκκινη βοήθεια), συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα.
Το συμπόσιο ξεκίνησε με εισήγηση των διοργανωτών. Οι εισηγήσεις έγιναν στην τουρκική, αγγλική και γερμανική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση.
Πρώτος ομιλητής ο πρόεδρος της İAPL, Dr. Julio da Silveria MOREİRA. Μετά τον χαιρετισμό προς τους κρατούμενους αγωνιστές της ΑΤΙΚ, μίλησε για την κατάσταση της δικαιοσύνης στην ταξική κοινωνία, από την εμφάνισή της μέχρι σήμερα και την εφαρμογή των άδικων διώξεων και επιθέσεων σε όλο τον κόσμο. Η ομιλία του είχε τίτλο «Η αντίσταση του λαού στην Λατινική Αμερική και η δικαιοσύνη».
Στο συμπόσιο συμμετείχαν σαν ομιλητές: ο ερευνητής-συγγραφέας Haluk GERGER, ο Murat ÇAKIR εκπρόσωπος του ιδρύματος Rosa Lüksemburg του Έσεν, ο Ercan KANAR και η Eren KESKİN δικηγόροι για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο Ercan ΚΑΝΑR στην ομιλία του με θέμα «Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία από το παρελθόν έως σήμερα». Μίλησε για την στάση του AKP στην Μέση Ανατολή και τις πολιτικές εξελίξεις στην Συρία και το Κουρδιστάν, για τις πρακτικές επιβολής διώξεων ενάντια στους πατριώτες και τους σοσιαλιστές στην Τουρκία.
Μίλησαν ο δικηγόρος Kemal TORAMAN και η Özlem GÜMÜŞTAŞ από το Ανοιχτό Νομικό Γραφείο (Açılım Hukuk Bürosu) και το νομικό γραφείο για καταπιεσμένους (Ezilenlerin Hukuk Bürosu) αντίστοιχα.
Ο Kanar έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι σήμερα στην Τουρκία η δικαιοσύνη χρησιμοποιείται για να περάσει η εχθρική πολιτική. Μίλησε για την αύξηση της ανομίας, τους «μυστικούς μάρτυρες», τις «κατευθυνόμενες δίκες», επεσήμανε ότι «όποιος κάθεται στην καρέκλα του εναγόμενου είναι εχθρός» και εναγόμενοι είναι όσοι διαφωνούν με την κυβέρνηση και για τον σφετερισμό του δικαιώματος της έφεσης στην Τουρκία.
Η δικηγόρος Keskin είπε: Αναπτύσσεται μια τάση «νομιμοποίησης» της εφαρμοζόμενης από το κράτος πολιτικής των μακελειών, του πολέμου, των διώξεων και της κακοποίησης του γυναικείου σώματος. Συνέχισε λέγοντας: σήμερα οι δικηγόροι αντιμετωπίζονται ως κατηγορούμενοι και στοχοποιούνται, ενώ στο παρελθόν είχαν τουλάχιστον εγκυρότητα .
Το δεύτερο μέρος συντόνισε η δικηγόρος Britta EDER.
Ο δικηγόρος Frank JAZENSKİ από την Γκελζενκίρχεν ανέλυσε πολιτικά και νομικά την δίκη ενάντια στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ.
Ο Dr. Peer STOLLE ερευνητής- δικηγόρος από το Βερολίνο: «Η διάβρωση της δημοκρατίας στην Γερμανία και την Ευρώπη μέσω των αντιτρομοκρατικών νόμων, στην καθημερινή ζωή, την διοίκηση και την δικαιοσύνη».
Ο Stephan KUHN, δικηγόρος του Müslüm ELMA από το Μάιν της Φραγκφούρτης: Έκανε κριτική ανάλυση των πολιτικών διώξεων και της απόφασης να δικαστούν με βάση τα άρθρα 129a ve 129b του Γερμανικού Ποινικού Κώδικα.
Ο δικηγόρος Heike GEİSVEİD της MAF-DAD (σύνδεσμος για την δημοκρατία και το διεθνές δίκαιο) συντόνισε το τρίτο μέρος του συμποσίου.
Ο Dr.Elmar Millich, πρόεδρος του AZADI (σύλλογος για την νομική βοήθεια κούρδων) μίλησε με θέμα: Η εφαρμογή του άρθρου 129β του ποινικού κώδικα ενάντια στους αγωνιστές του Κουρδικού απελευθερωτικού αγώνα.
Ο Süleyman GÜRCAN, από την διεθνή επιτροπή αλληλεγγύης στους κρατούμενους της ΑΤΙΚ (ATiK-UPOTUDAK) μίλησε με θέμα: Οι παράνομες διώξεις ενάντια σε επαναστάτες και η διεθνής αλληλεγγύη.
Ο Henning v. STOLZTZENBERG, ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Kızıl Yardım (Κόκκινη βοήθεια) εισηγήθηκε το θέμα: Οι συνεχείς πολιτικές διώξεις ενάντια στο αριστερό ρεύμα στην Γερμανία.
Ο Marcel BOSONNET, δικηγόρος του Mehmet Yeşilçalı από την Ζυρίχη: Η πορεία της διαδικασίας έκδοσης του Mehmet Yeşilçalı από την Ελβετία στην Γερμανία.
Ο Saleh MAMON, δάσκαλος εκπρόσωπος της καμπάνιας ενάντια στην ποινικοποίηση της οργάνωσης: Η ποινικοποίηση της πολιτικής οργάνωσης στην Βρετανία.
Το συμπόσιο ολοκληρώθηκε στις 8:00 μ.μ. με πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση και θα ακολουθήσει ανακοίνωση με τα συμπεράσματα από την οργανωτική επιτροπή.

http://www.atik-online.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com