4 Φεβ 2016

Μαζική η συμμετοχή του κόσμου στην πορεία στα Τρίκαλα

Από τη μεγάλη συμμετοχή κόσμου στις συγκεντρώσεις και στην πορεία που ακολούθησε χαρακτηρίστηκε η σημερινή απεργία στα Τρίκαλα. Τρεις ήταν οι συγκεντρώσεις στην πόλη μας, αυτή του Εργατικού Κέντρου, του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία και του Επιμελητηρίου. Το ΚΚΕ(μ-λ) και η Λέσχη εργασίας αλληλεγγύης και πολιτισμού πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου. Η πορεία που ακολούθησε ήταν αρκετά μαζική και καθώς πέρασε από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ οι δύο πορείες ενώθηκαν σε μία, κάτι που είχε να συμβεί πολύ καιρό. Για μεγάλη διάρκεια της ημέρας το κέντρο της πόλης ήταν γεμάτο κόσμο που διαδήλωνε δυναμικά την αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αλλά και ενάντια στη γενικότερη πολιτική που αυτή ασκεί ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα. Ιδιαίτερη επίσης παρουσία έκανε και η μηχανοκίνητη πορεία αγροτών και ιδιοκτητών φορτηγών μέσα στην πόλη.
Η κινητοποίηση ήταν αντίστοιχη σε μαζικότητα και παλμό με τις μαζικές απεργίες του 2012. Κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ενάντια στους ιμπεριαλιστές των ΕΕ-ΔΝΤ.
Οι σημερινές κινητοποιήσεις απέδειξαν ότι ο λαός έχει και τις δυνάμεις και τη θέληση να αγωνιστεί ενάντια στην πολιτική που καθημερινά τον σπρώχνει όλο και πιο πολύ στο περιθώριο. Να αγωνιστεί ενάντια στους δυνάστες ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ και στην κυβέρνηση που πιστά εφαρμόζει τις ντιρεκτίβες τους. Η σημερινή απεργία είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: