...................

10 Φεβ 2016

Ορισμένα ερωτηματικά

Το μπλόκο της Νίκαιας είναι το μεγαλύτερο αγροτικό μπλόκο, συσπειρώνει μικρούς και μεσαίους αγρότες από τη Θεσσαλία, κυρίως από τη Καρδίτσα. Είναι το μπλόκο που, παρά τις διαφωνίες μας στο πλαίσιό του, δείχνει μέχρι τώρα να έχει ένα αγωνιστικό χαρακτήρα αντιπαράθεσης με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Σε αυτό το μπλόκο παρεμβαίνουν συνεχώς, καθ’ όλη τη διάρκεια της ύπαρξής του οι δυνάμεις του ΚΚΕ(μ-λ) και της Λαϊκής Αντίστασης.
Παρά λοιπόν τις διαφωνίες μας, παρά το ότι κρίνουμε ως αρνητική τη πολυδιάσπαση του αγροτικού κινήματος με τα διάφορα συντονιστικά και παρά το ότι δεν είμαστε θετικοί στη περιφορά των αγωνιστικών δυνάμεων ανά την Ελλάδα θεωρήσαμε αναγκαίο να στηρίξουμε την απόφαση που πάρθηκε στη σύσκεψη της περασμένης Κυριακής στη Νίκαια από 68 μπλόκα για κατέβασμα στο Σύνταγμα. Στη λογική της στήριξης του αγώνα και της αλληλεγγύης και από τα άλλα εργαζόμενα στρώματα. Καλούμε λοιπόν τον εργαζόμενο λαό να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τη Παρασκευή και το Σάββατο στη κέντρο της Αθήνας και στις συγκεντρώσεις του Συντάγματος. Γιατί θεωρούμε ότι ενωμένοι εργάτες και αγρότες, μισθωτοί του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και τα μικρομεσαία στρώματα πρέπει να αντιδράσουν στα σχέδια της κυβέρνησης και των πατρώνων της του Κουαρτέτου για το ασφαλιστικό.
Κάποιες κινήσεις όμως μας δημιουργούν και κάποιους προβληματισμούς.
Δεν κατανοούμε για παράδειγμα τις κινήσεις του Μπούτα στην Αθήνα τις τελευταίες μέρες. Συναντήσεις με υπουργούς και δημάρχους με σκοπό να διευκολύνουν το κατέβασμα των αγροτών στην Αθήνα, να δοθεί «άδεια» από τη κυβέρνηση να μπουν κάποια τρακτέρ στη πόλη και να ζητηθεί η στήριξη του …Καμίνη με υλικοτεχνική υποδομή κατά τη διάρκεια της παραμονής των αγροτών στο Σύνταγμα. Και όλα αυτά με διαβεβαιώσεις ότι η κινητοποίηση αυτή θα είναι αυστηρά περιφρουρημένη από ενδεχόμενες προβοκάτσιες.
Επειδή λοιπόν είμαστε και ‘μείς μαθημένοι και ψυλλιασμένοι, κατά τη παρόμοια έκφραση του Μπούτα, αναρωτιόμαστε:
Από πότε μια κινητοποίηση, που σωστά αρνείται το διάλογο και που σκοπό έχει να κλιμακώσει και να εντείνει τον αγώνα των αγροτών και όλου του εργαζόμενου λαού μέχρι να αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω τους σχεδιασμούς της, χρειάζεται και την άδειά της για το πώς θα πραγματοποιηθεί; Πολύ περισσότερο όταν από τη κυβέρνηση δια στόματος Τσίπρα έχει ξεκαθαριστεί ότι είναι απόλυτα απέναντι και το μόνο που συζητά είναι η συνθηκολόγηση των αγροτών; Τώρα που η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο των τρακτέρ τι ακριβώς θα γίνει; Θα πουν οι αγρότες δεν μας επιτρέπουν άρα δεν κατεβαίνουμε με τα τρακτέρ;
Από πότε ένα κίνημα, ένας αγώνας, που ισχυρίζεται ότι δεν θα σταματήσει μέχρι να ανατραπούν οι σχεδιασμοί του συστήματος, χρειάζεται τη στήριξη δημαρχαίων σα τον Καμίνη δηλωμένο εχθρό κάθε λαϊκής κινητοποίησης; Υλικοτεχνική υποδομή από το δήμο Αθήνας δε διανοήθηκαν ούτε καν οι πιο συντηρητικές και δεξιές δυνάμεις που συμμετείχαν στο Σύνταγμα το 2011 να ζητήσουν και την ζητάει ένα κίνημα που έχει τελείως διαφορετικά και ταξικά χαρακτηριστικά;
Και τέλος ποιον θέλουν να διαβεβαιώσουν οι οργανωτές αυτής της κινητοποίησης μιλώντας για αυστηρή περιφρούρηση της κινητοποίησης από οργανωμένες προβοκάτσιες, χωρίς να προσδιορίζονται ποιοι είναι οι ενδεχόμενοι προβοκάτορες και ο ρόλος του κρατικού μηχανισμού σε αυτές; Ποιον προειδοποιούν και κατά πόσο τέτοιου είδους δηλώσεις ενθαρρύνουν ένα κόσμο να κατέβει ως αλληλέγγυος στο Σύνταγμα; Είναι δυνατόν να προετοιμάζεται ο κόσμος ότι ενδεχόμενη κρατική καταστολή θα οφείλεται σε προβοκάτορες γενικώς και όχι στις επιλογές του συστήματος και της κυβέρνησής του;
Επειδή λοιπόν όπως προαναφέραμε είμαστε και ‘μείς μαθημένοι και ψυλλιασμένοι και με βάση την εκτίμησή μας για τη στάση του ΚΚΕ στο κίνημα θέτουμε αυτά τα ερωτήματα ελπίζοντας ότι το κατέβασμα των αγροτών στην Αθήνα δεν θα είναι ορόσημο αποκλιμάκωσης του αγώνα τους αντί κλιμάκωσης. Ελπίζουμε να μη ζήσουμε άλλη μια «αγωνιστική» έξοδο με διθυράμβους «νίκης» και κλιμάκωσης με «άλλους τρόπους»!

70 σχόλια:

 1. μαλλον θελουν να το περιφρουρησουν απο τιποτα αναρχικους, πακιστανους και τυπους που δεν τους αρεσει η γαλανολευκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος11/2/16, 10:28 π.μ.

  Προβοκατσιες σε στυλ "πρωτου θεματος". Μην στηριζετε τους αγροτες τοσο ρε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος11/2/16, 10:32 π.μ.

  Πολύ καλά έκανε ο μπούτας.Οι αγρότες δεν είναι μπαχαλάκηδες.Εαν σε κάποιους δεν άρέσει το οργανομένο και περιφρουρημένο κίνημα δεν πειράζει περαστικά σας και σε άλλη παραλία.Ο Μπούτας μίλησε ανοιχτά για προσπάθιες προβοκάτσιας που μπορεί να σχεδιάζονται σε βάρος της κινητοποίησης των Αγροτών.Τι δεν καταλαβαίνετε εσεις απο αυτό;

  Αυτές τις μέρες μετά την απόφαση των αγροτών να κατέβουν στην έχει ξεκινήσει ένα απίστευστα προβοκατόρικο σχέδιο (προφανώς εχει χεστεί το σύσρημα και η κυβέρνηση πάνω τους) στο πρόσωπο του Μπούτα και γενικός στο ΚΚΕ.Αναμενόμενο και φυσιολιγικό.Ομως οταν περνουν μέρος στην ιδια ακριβώς γραμμή περι ξεπουλήματος του αγώνα των αγροτών απο τον Μπούτα μεγαλοδημοσιογράφοι του Πρώτου Θέματος στην ΕΡΤ το Μακελείο του Χίου ιστιολόγια που κινούντε στην ΛΑΕ και (φυσικά δεν λείπει ποτέ ο μαης απο απο την αντικκε σαρακοστή) τον Εργατικό αγώνα και την επίθεση του στον Μπούτα και το ΚΚΕ, τότε εδω βρομάει κάτι πολύ άσχημο.Μα πάρα πολυ.Ετσι για να βλέπει ο λαικός κόσμος ποιοί είναι οι εχθροί που έρχονται ντυμένοι φίλοι, αλλά και ποιοί είναι οι πραγματικοί φίλοι.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος11/2/16, 10:35 π.μ.

  "παρά το ότι δεν είμαστε θετικοί στη περιφορά των αγωνιστικών δυνάμεων ανά την Ελλάδα θεωρήσαμε αναγκαίο να στηρίξουμε την απόφαση που πάρθηκε στη σύσκεψη της περασμένης Κυριακής στη Νίκαια από 68 μπλόκα για κατέβασμα στο Σύνταγμα."

  Δηλαδή δεν θέλετε να καταίβουν στην Αθήνα οι αγρότες;Καλά κουμάσια είστε και τους λόγου σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος11/2/16, 11:03 π.μ.

  Πολύ δυνατά επιχειρήματα αυτοί οι κκέδες ρε φίλε!

  Με τρίτα μόλις σχόλια δεν απαντούν ΤΙΠΟΤΑ που θέτει το κείμενο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος11/2/16, 11:16 π.μ.

  Δεν θέτει τίποτα το κείμενο εκτος του οτι επι της αρχής οι μουλάδες είναι ενάντια στην κάθοδο των Αγρωτών στην Αθήνα.


  "παρά το ότι δεν είμαστε θετικοί στη περιφορά των αγωνιστικών δυνάμεων ανά την Ελλάδα θεωρήσαμε αναγκαίο να στηρίξουμε την απόφαση που πάρθηκε στη σύσκεψη της περασμένης Κυριακής στη Νίκαια από 68 μπλόκα για κατέβασμα στο Σύνταγμα."

  Όταν θέτεις τα ίδια ακριβώς ερωτήματα για το πρόσωπο του Μπούτα με τον γλυώδη Χίο και το δημοσιογραφικό παπαγαλάκι του κομιστή τότε δεν θες απάντησει αλλά ξεμπρόστιασμα.


  Βρείτε της διαφορές με αυτούς και μετά τα λέμε.
  http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/88155/ola-ta-papagalakia-video

  http://anemosantistasis.blogspot.gr/2016/02/blog-post_804.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

  http://www.makeleio.gr/?p=540429

  https://3.bp.blogspot.com/-jnXyIZv9uyU/VrsD_BwKJ1I/AAAAAAAAEXs/CsYTPwwg3tk/s1600/makelio.JPG

  http://ergatikosagwnas.gr/new/ea/index.php/arthra/kendrismata/865-yparxei-kai-symvoliki-epanastasi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. παπαγαλακι11/2/16, 11:31 π.μ.

  Το σύστημα και οι διάφοροι εκφραστές του έχουν τα δικά τους όπλα, για να λασπολογούν σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος και το κάνουν, είτε έχοντας βρει κάποια αφορμή, είτε όχι. Το κάνουν σίγουρα για συγκεκριμένους σκοπούς. Όταν, για παράδειγμα, οι ίδιοι αυτοί μηχανισμοί κατηγορούν την Αριστερά στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει, ότι η Αριστερά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Σημαίνει, ότι μέσω του ΣΥΡΙΖΑ λασπολογούν σε βάρος της Αριστεράς και του κινήματος.

  Το εν λόγω κείμενο με τα ερωτήματα, που θέτει, αναδεικνύει κάποια πολύ συγκεκριμένα ζητήματα, που δεν μπορεί το ίδιο το σύστημα να θέσει. Δεν είμαστε, λέει, θετικοί στην αγωνιστική περιφορά δυνάμεων. Κι αυτό γιατί είμαστε με την άποψη, ότι σε κάθε χώρο δουλειάς, σύλλογο και γειτονιά πρέπει να δημιουργηθούν ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Έτσι και με τα μπλόκα των αγροτών. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ακριβώς γιατί αντιλαμβανόμαστε, ότι κινούνται σε κινηματική κατεύθυνση και άρα πρέπει να ενισχυθούν.

  Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της συνεννόησης με τον δήμο, δεν υπάρχει από τη μεριά σας καμία απάντηση πέρα του ότι τα ίδια λέει κι ο Χίος. Είναι αδιάφορο τι λέει ο Χίος και ο κάθε καραγκιόζης και για ποιους λόγους το λέει. Το κείμενο θέτει με πολύ συγκεκριμένο τρόπο την κριτική σε αυτό το κομμάτι και ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/2/16, 1:24 μ.μ.

   Τι απαντηση να υπαρξει ρε, ειστε σοβαροι? Αναγετε σε πολιτικο ζητημα τις επαφες του Μπουτα με τον Καμινη για το ρευμα και την εξεδρα? Εσεις να απαντησετε, γιατι το κειμενο στο τελος λεει κατι για αποκλιμακωση: γιατι το ΚΚΕ μ-λ δεν θελει πανελλαδικο συλλαλητηριο στο Συνταγμα? Στο κατω-κατω, ειδικα οι Καρδιτσιωτες μελη του μ-λ θα πρεπει να κρατανε χαμηλο προφιλ, γιατι δεν ηταν πουθενα οταν ο ΕΟΑΣΚ προετοιμαζε την καθοδο των αγροτων στη Νικαια. Οι συντροφοι σας δεν συμμετεχουν καν στις δρασεις των αγροτικων Συλλογων, αλλα ξερουν να κατηγορουν τον Μπουτα για υπνομευση! Λιγη ντροπη! Μιλατε για ανθρωπους που ειναι μερες στα μπλοκα, οργανωσαν τα μπλοκα, συμβαλαν στη συσπειρωση 68 πλοκων απο ολη τη χωρα.. και ερχεται ενας (ανωνυμος) να πει τι? Οχι για τα αιτηματα, οχι για τη σταση της κυβερνησης, αλλα για το ΚΚΕ! Ξεφτυλα..

   Inspector

   Διαγραφή
 8. Ανώνυμος11/2/16, 1:23 μ.μ.

  Η συλλογιστικη στα σχολια των κκεδων ειναι η εξης:

  Μας κανετε κριτικη, μας κανει και το συστημα κριτικη, αρα ειστε το ιδιο με το συστημα.

  Με βαση αυτη τη συλλογιστικη, μπορουμε να καταληξουμε στα εξης συμπερασματα:

  1. Η χρυση αυγη πηγε να εκφρασει την “αλληλεγγυη” της στον αγωνα της χαλυβουργιας, αρα κομματι αυτου του αγωνα ηταν και οι φασιστες.
  2. Ο Αποστολος Γκλετσος κατεβηκε με το αγροτικο στις κινητοποιησεις των αγροτων, αρα ειναι αγωνιστης.
  3. Ο μπατσος ειναι οργανο, το μπουζουκι ειναι οργανο, αρα ο μπατσος ειναι μπουζουκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/2/16, 1:31 μ.μ.

   Ενταξει, χαρηκες τωρα με την εξυπναδα σου?

   Inspector

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος11/2/16, 1:37 μ.μ.

  Είστε πλέον μουλάδες απροκάλυπτα υπονομευτές των Αγροτών.Τα μπλόκο της Νίκαιας δηλαδή όπως όλων των μπλόκων στην Ελλάδα δεν είναι εστίες αντίστασης;Οι αγρότες επιχειρούν να συνταντηθούν όλα τα μπλόκα στην Αθήνα για να πολλαπλασιάσουνε την πίεση προς την κυβέρνηση ενόνωντας τις δυνάμεις τους.Εσείς μαζί με όλο το σκυλολόι προσπαθείτε να εγείρετε ζήτημα με ύπουλα υπονοούμενα, εκει που δεν υπάρχούν για να δημιουργήσετε διχόνοια και καχυποψία ανάμεσα στους αγρότες.Εσείς ταυτίζεστε με την δημοσιογραφική αλητεία στην εκστρατία λάσπης ενάντια στο πρόσωπο του Μπούτα και γερικότερα προς το ΚΚΕ.Εσείς ταυτίζεστε με την θέση της κυβέρνησης ενάντια στην είσοδο των αγροτών στην Αθήνα.Και μόνο απο τον τρόπο που προσπαθεί η κυβέρνηση και όλος π δημοσιογραφικός βούρκος να βάλει εμπόδια και να το ματαιώσει αποδεικνύει πόσο ορθή απόφαση είναι αυτή τον αγροτών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος11/2/16, 2:07 μ.μ.

  Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική του ΚΚΕ (μ-λ)!

  Όλοι στον αγώνα ενάντια στους μουλάδες!

  Ζήτω το ΚΚΕ, που είναι το καλυτερότερο κόμμα!

  Όσοι δεν είναι με το ΚΚΕ είναι ρουφιάνοι, προδότες και με την κυβέρνηση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Παραβλέπω τους ασφαλίτικου τύπου, παρμένες κατ' ευθείαν, από το επιχειρηματοστάσιο της Χρυσής Αυγής χαρακτηρισμούς περί μουλάδων και προχωρώ στο δια ταύτα!

  Κατά τη λογική σας επειδή το ΚΚΕ κυριαρχεί σ' ένα κίνημα θα πρέπει όλοι να στοιχιζόμαστε πίσω από αυτό και να μην εκφράζουμε καν άποψη. Κι αν την εκφράσουμε όσο μπορεί να συμφωνεί μαζί σας όλα καλά αν όμως υπάρξουν διαφορές τότε όλοι είμαστε όργανα του συστήματος, προβοκάτορες και πάει λέγοντας. Με την ίδια ακριβώς λογική, περί δήθεν ταύτισης, μιας και μου το θύμησε ένα σχολιαστής, κακώς κριτικάραμε αυστηρά όλους όσους βρήκαν ευκαιρία τότε με τη Χαλυβουργία για να ταυτίσουν τους εργάτες πρωτ' απ' όλα και το σωματείο, μαζί και το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ως συνοδοιπόρους της Χρυσής Αυγής. Ακολουθώντας το δικό σας συλλογισμό μάλλον αυτοί είχαν δίκιο τότε και όχι εμείς. Επίσης για κάντε μια αναζήτηση στη Βουλή να δείτε σε πόσα θέματα ψηφίζει παρόμοια το ΚΚΕ με τη Χρυσή Αυγή ή με τα κόμματα της άλλης αντιπολίτευσης. Μήπως τελικά έχουν δίκιο τα παπαγαλάκια του Κόκκινου και της κυβέρνησης που επίσης σας ταυτίζουν;

  Όσο για τη φράση "περιφορά αγωνιστικών δυνάμεων" χωρίς να είναι θέμα αρχής όπως λένε κάποιοι εδώ η γενική μας άποψη είναι ότι πανελλαδικές κινητοποιήσεις σημαίνουν κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας και δεν αφορά μόνο τους αγρότες. Τα κατεβάσματα στην Αθήνα, πέρα από εξαιρετικές περιπτώσεις, αποτρέπουν τη μαζικότητα δεν τη βοηθάνε. Θα σας πείραζε δηλαδή να οργανωθούν το Σάββατο μαζικές συγκεντρώσεις παντού με τη συμμετοχή και των άλλων εργαζόμενων στρωμάτων; Από την ίδια την εισήγηση του Μπούτα στη συνέντευξη τύπου προκύπτουν αντικειμενικά οι δυσκολίες μιας τέτοιας κινητοποίησης η οποία μάλιστα δεν θα είναι για λίγες ώρες ή για μια μέρα αλλά για δύο τουλάχιστον.

  Η άποψή μας για το ΚΚΕ, για τις απόψεις του και για την ιδεολογικοπολιτική του κατεύθυνση, για τη στάση του στο κίνημα είναι γνωστή. Δεν γράφεται για πρώτη φορά. Το κείμενο αυτό δεν προκαταβάλει και μακάρι οι φόβοι να διαψευστούν, αλλά πως να το κάνουμε ρε παιδιά το έχουμε ξαναδεί το έργο!

  Αλλά δεν κατάλαβα! Είναι φυσιολογικό για εσάς το να ζητιέται όχι απλά ρεύμα από το δήμο, δηλαδή σε κάθε συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα συναντιέται ο εκάστοτε γραμματέας σας με τον κάθε φορά δήμαρχο της Αθήνας; Ζητήθηκε και άλλη υποδομή (σκηνές, τουαλέτες κ.λπ.) από έναν δήμο και ένα δήμαρχο πρωτοπόρο σε ότι αντιλαϊκό έχει υπάρξει; Από ένα δήμαρχο που έχει ζητήσει την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα; Αν αυτό δεν είναι ξέπλυμά του τουλάχιστον τότε τι άλλο είναι; Εκτός κι αν ο Καμίνης σε αυτή τη φάση είναι με το μέρος των αγροτών και δεν το καταλάβαμε.

  Από και ως που ένα γνήσια λαϊκό ταξικό κίνημα ζητάει τη συνδρομή των αντιπάλων του για να πραγματοποιηθεί; Από που και ως που ζητιέται η άδεια για να μπουν τα τρακτέρ στην Αθήνα; Εμείς ας πούμε ότι διαφωνούμε, εσείς που το αποφασίσατε πως θα αντιμετωπίσετε την απαγόρευση με παζάρια με τη κυβέρνηση, με την οποία κατά τα άλλα δεν συνδιαλέγεστε, για το πόσα τρακτέρ θα περάσουν για ...συμβολικούς λόγους; Ακόμη και με τους σύνηθης βερμπαλισμούς άλλων περιπτώσεων δεν ταιριάζει η στάση σας με αυτή. Εκτός και αν η απόφαση να σπάσει η απαγόρευση είναι κρυφή!

  Εμείς λοιπόν την απαγόρευση την καταγγέλουμε κι αν οι αγρότες αποφασίσουν να τη σπάσουν θα είμαστε μαζί τους κι ας διαφωνούμε! Εμείς την αλληλεγγύη, τη στήριξη και τη συμμετοχή σε ένα αγώνα τη καταλαβαίνουμε αλλιώς. Όπως και τη διαπάλη των απόψεων μέσα στο κίνημα. Δεν συμμετέχουμε μόνο όπου συμφωνούμε, δρούμε συναγωνιστικά αλλά και δεν κρύβουμε τις απόψεις μας.

  συνεχίζεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Όσο για την προβοκατορολογία δεν είμαστε εμείς αυτοί που δεν είπαμε κουβέντα για τη στάση του κράτους και των μηχανισμών του. Δεν είμαστε εμείς που μιλάμε γενικά και αόριστα για προβοκάτορες από τους οποίους πρέπει να φυλαχτεί το λαϊκό κίνημα. Έχουν ονοματεπώνυμο. Λέγονται κράτος, κυβέρνηση, ΜΑΤ, ασφάλεια και ότι άλλο. Από αυτούς πρέπει να φυλάγεται πρωτ' απ' όλα ο λαός.

  Και για να τελειώνω. Αποφασίστηκε το κατέβασμα των αγροτών, με παράλληλο πανελλαδικό κάλεσμα και στα υπόλοιπα εργαζόμενα στρώματα, στο Σύνταγμα και η παραμονή εκεί για δύο τουλάχιστον μέρες. Θυμόσταστε μήπως με αφορμή το ξεσηκωμό των μικρομεσαίων (κατά κύριο λόγο) στρωμάτων το καλοκαίρι του 2011 τι λέγατε για τέτοιου είδους κινητοποιήσεις; Εσείς δε λέγατε ότι ο αγώνας πρέπει να δοθεί στους τόπους που δουλεύει και ζει η εργατιά, η αγροτιά, τα μικρομεσαία στρώματα, η νεολαία; Ή μήπως όχι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος11/2/16, 3:13 μ.μ.

  Το άρθρο είναι πολύ καλό, ψύχραιμο και ισορροπημένο. Και είναι σαφές ότι είναι στην κατεύθυνση πολιτικής ενίσχυσης του αγώνα των αγροτών. Οσοι σκούζουν και κάνουν τους τυφλούς για πράγματα που αν τα είχαν κάνει άλλοι θα είχαν βγει στα κάγκελα αλλά όταν τα κάνουν οι ίδιοι δεν τρέχει μία, δικό τους πρόβλημα.

  Πάνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. για το σχόλιο του Inspector 11.28.
  οι αγρότες μέλη του ΚΚΕ(μ-Λ) κινήθηκαν με την ΕΟΑΣΚ στην κατεύθυνση ισχυροποίησης του αγώνα και των μπλόκων. Λόγω του χαμηλού προφίλ που λες και συ , αυτό δεν διατυμπανίζεται.
  Όσο για το ΚΚΕ(μ-λ) στην Καρδίτσα αρκεί μια ανάγνωση του Blog aristerastikarditsa για να δεις τις παρεμβάσεις της ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΑΑΣ αμέσως μετά τις εκλογές στα χωριά του κάμπου και συνεχώς μέχρι και.... αύριο που οργανώνεται παρέμβαση στην Κεντρική πλατεία την ίδια ώρα με την Αθήνα.
  Για τα υπόλοιπα συμφωνώ με τις παρατηρήσεις του ΑσΓ
  Τέλος υπάρχει και το παρελθόν του ΚΚΕ του Μπούτα κλπ για παλιότερες αγροτικές κινητοποιήσεις Από τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ (θυμάται κάνεις το ξεπούλημα μαζί με τους δεξιούς των σημερινών Τεμπών) μέχρι το προηγούμενο μπλόκο της Νίκαιας που αφού επιτεύχθηκε η "λαϊκή συμμαχία" τελείωσε ο αγώνας...
  Αλέξης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος11/2/16, 3:43 μ.μ.

  Θα ξεκινήσω απο το τελευταίο.Το ΚΚΕ υποστηρίζει οτι η αφετερία και η καρδία του κινήματος είναι οι χώροι δουλείας.Δεν είναι ούτε οι πλατείες ούτε οι συγκεντρώσεις.Αυτοί που περιμένουν τις συγκεντρώσεις για να δείξουν την ύπαρξη τους με φιέστες είναι αυτοί που μέσα στο εργατικό κίνημα είναι ανύπαρκτοι.Τα συλλαλητήρια και γενικά οι πορείες και οι συγκεντρώσεις είναι η κατάληξη των αγώνων που έχεις αναπτύξει μέσα στους χώρους δουλείας και γενικά όπου ζουν τα εργατικά λαικά στρώματα όλο το προηγούμενο διάστημα.Και το κυριότερο το ΚΚΕ στηρίζει το οργανωμένο κίνημα και οχι με το ψευτοαυθόρμητο που όλοι ξέρουμε πχ το κίνημα των αγανακτησμένων απο που στήθηκε και με τι περιεχόμενο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος11/2/16, 4:06 μ.μ.

  Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

  Να συμπληρώσω ότι η επίσκεψη στον Καμίνη δεν είχε σκοπό μόνο να ζητηθεί βοήθεια και στήριξη αλλά και να τον διαβεβαιώσουν ότι δεν θα ...ταλαιπωρηθεί η πόλη!

  Ξαφνιάστηκε ευχάριστα ο Καμίνης (εκτός κι αν χρειάζονται διάψευση όσα λέει στον Σκάι, στα 32:28 λεπτά!):

  http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64410

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος11/2/16, 4:12 μ.μ.

  Αλέξη Φυτσίλη περιμένουμε εσένα να μας θυμίσεις το ξεπούλημα των αγροτών απο το ΚΚΕ την εποχή της Βιοκαρπετ.Όπως και στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις του 12.Με στοιχειά κι αποδείξεις.Αποδεικνύεται περίτρανα γιατι μαζί με όλο το ρουφιανιλίκη συντάσσεστε και οι μουλάδες.Με ψευτίες και λάσπες στο πρόσωπο του Μπούτα περί πρακτικων ξεπουλήματος των αγροτικών αγώνων στο παρελθών.Γιατί θέλετε να το αξιοποιήσετε στο σήμερα εις βάρος των αγροτών.Το μπλόκο της Νίκαιας είναι αυτό που πάντα έφευγε τελευταίο.Αλλα μπλόκα και άλλοι αγροτοσυνδικαλιστές σέρνονταν σε διαλόγους και σε συναντήσεις ερήμην των συναδέλφων τους προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να αποσπάσουν προνομιακές συμφωνίες για ενα συγκεκριμένο κομμάτι αγροτών.Πότε η Νίκαια ποτέ ο Μπούτας ποτέ το ΚΚΕ.Αυτή η βρώμα το μουλάδων που συναντά ολη την σαπιλά των παπαγάλων έχει εχει στόχο και ενα σκοπό.Να σπείρει την διχόνοιά και την καχυποψία ανάμεσα στους αγρότες.Να υπονόμευσει την ενότητα και την συνοχή γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να λυγίσουν οι Αγρότες.Επίσης δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι μουλάδες μαζί με την κυβέρνηση δεν θέλουν να κατέβουν τα μπλόκα στην Αθήνα.Θέλουν με λύσσα να εμποδίσουν την ένωση αγρροτών και εργατικού κινήματος που αντικειμενικά συγκεντρώνει τις μεγάλες δυνάμεις του στην Αθήνα.Γι αυτό ασχολούνται όπως ο φασίστας Χίος και τα δημοσιογραφικό σκυλολόι του Πρώτου θέματος με το ρέυμα και τις χέστρες και οχι με την ουσία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος11/2/16, 4:20 μ.μ.

  4:06 Τώρα εκτος απο τον Χίο και τον συγκρότημα του κομιστή στοιχιζόσαστε και πίσω απο τα λεγόμενα του Καμίνη για να λασπολογείσετε την συγκέντρωση των Αγροτών.Αυτοί είναι η ξεφτίλα των μουλάδων.Απέναντι στους Αγρότες και τους αγώνες τους σε συγχορδία με όλη την σαπίλα του συστήματος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος11/2/16, 4:31 μ.μ.

  Όχι αγόρι μου, που κοντεύεις να πάθεις εγκεφαλικό από την οργή! Αναδυκνείεται ο ρόλος του ΚΚΕ στο κίνημα και αυτό είναι που σε πονάει και σκούζεις σα το σκύλο μπας και φοβηθεί κανένας και μείνει στο μαντρί.
  Διαψεύδονται αυτά που λέει ο Καμίνης;
  Είναι ψέμματα; Εκεί είναι η ουσία.
  Μπορείς να απαντήσεις με σιγουριά;
  Γιατί δεν το κάνεις;
  Γιατί δε το κάνει ο Μπούτας;
  Δε λέει ο από τον Μπούτα (άραγε οι αγρότες το ξέρανε;) για συνδιοργανωτής καλεσμένος μόνο για ρεύματα και χέστρες, λέει κι άλλα!
  Συνεχίστε να γαυγίζετε λοιπόν.
  Μα καλά ένας από αυτό το ρημάδι το κόμμα που να μπορεί να αντικρούσει ή να απαντήσει σε κάποια ερωτηματικά με σοβαρότητα δεν υπάρχει;
  Συνεχίστε να απαντάτε σαν κοινοί τραμπούκοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος11/2/16, 4:33 μ.μ.

  Α νάτη πάλι η λαϊκή συμμαχία! Που θα πραγματοποιηθεί με την άδεια της κυβέρνησης και τη στήριξη του Καμίνη!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος11/2/16, 4:43 μ.μ.

  Σοβαρότητα στα κομβικά ερωτήματα για χέστρες και ρέυμα εκτός απο τους μουλάδες μόνο στον Χίο και στο πρώτο θέμα μπορείς να βρείς.Αξιοποιήστε κάθε μέσο και κάθε τρόπο για να στοχοποιήσετε την συγκέντρωση ως γνήσιοι ρουφιάνοι αλλά οσο και αν σκυλίαζετε οσο και αν χτυπιέστε όσους καμίνηδες Χίους και ρουφιανοδημοσιαγράφους και εαν αξιοποιήσετε κόντρα στις επιδιώξεις σας οι Αγρότες θα φτάσουν στην Αθήνα και θα ενωθούν με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα που ήδη είναι έτοιμο να τους υποδεχτεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος11/2/16, 4:46 μ.μ.

  Η Κυβέρνηση ο Καμίνης και κατι μουλάδες δεν θέελουν να φτάσου οι αγρότες στην Αθήνα.Ειστε μια φωνη και μια γροθιά ταγμένοι απέναντι στους αγρότες μουλάδες και ρουφιάνοι και Κυβ΄ρνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Το ζητημα στις αγροτικες κινητοποιησεις ειναι η κλιμακωση του αγωνα στην κατευθυνση της αντιστασης και της ανατροπης απεναντι στο ασφαλιστικο-φορολογικο εκτρωμα. Δεν υπαρχει διαλογος απο μηδενικη βαση,δεν υπαρχουν προτασεις επι του νομοσχεδιου. Αν συμφωνησουμε σε αυτα, μπορουμε μετα να δουμε(με εξαιρετικο ενδιαφερον) την στάση δυνάμεων που αναφερονται στην αριστερα. Οταν στην agrotica μονο η ΛΑ-ΑΑΣ ειχε παρεμβει με κειμενα(η ΑΝΤΑΡΣΥΑ) εμφανιστηκε 4 ωρες μετα, δεν ειδα καποια προκυρηξη του κκε ή καποιο πανο του ΠΑΜΕ. Και οσον αφορα τις παρεμβασεις του ΚΚΕ(μ-λ) στα μπλοκα ας ξεστραβωθουν ορισμενοι να διαβασουν τις αντιγειτονιες.Εμεις συναγωνιστες δεν ειμαστε ουτε με τις φιεστες ουτε με τα κομματικα περιχαρακωμενα πανηγυρακια.Το κειμενο ηταν σαφες.Αν δεν αναπτυχθουν εστιες αντιστασεις στις τοπικες κοινωνιες, ο αγωνας εχει κοντα ποδαρια ακριβως επειδη δεν εχει στερεες βασεις.Δεν νοιαζεται κανεις για το αν θα την πει στο κκε, το κκε ειναι αρκετα ικανο στο να πεφτει στο ενα αδιεξοδο μετα το αλλο. Αλλα να παρουσιαζεις κατι τοσο στενο οσο η λαικη συμμαχια σαν το οχημα περασματος στο σοσιαλισμο ειναι τουλαχιστον ηλιθιο. Πρεπει να καταλαβουμε κατι. ο αγωνας του λαου ειναι αντιθετος με τα συμφεροντα του σσυστηματος οποτε δεν μπορει εκ των πραγματων να εχει ειρηνικη στοχευση. Καλως ή κακως, ο δυσμενης για το λαικο κινημα ταξικος συσχετισμος, μετατοπιζεται μονο με τη συγκρουση με τις αντιλαικες πολιτικες. Ουτε με την ψηφο, ουτε στην βουλη ουτε με διαλογο. Στο δρομο... Μετωπο χωρις στεγανα με αιτηματα διαμορφωμενα απο την λαικη παλη και οχι απο την εκαστοτε δηθεν πολιτικη πρωτοπορια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος11/2/16, 4:49 μ.μ.

  Ρουφιάνοι μουλάδες σκυλίαστε


  ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Υποδεχόμαστε την αγωνιζόμενη αγροτιά


  Συγκέντρωση την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, στην πλατεία Κάνιγγος στις 5 το απόγευμα

  «Υποδεχόμαστε την αγωνιζόμενη αγροτιά. Καλούμε τους εργαζόμενους της Αττικής σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης». Αυτό το κάλεσμα απευθύνουν σωματεία της Αττικής, που διοργανώνουν συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγρότες, την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, στις 5 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος.

  Στην ανακοίνωση - κάλεσμα τα σωματεία αναφέρουν:

  «Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο,

  Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.

  Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς και τα κάλπικα διλήμματα της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας. Δεν υποχωρούμε. Με τον αγώνα μας, εργάτες και φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, διεκδικούμε: «Να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος».

  Υποδεχόμαστε την αγωνιζόμενη αγροτιά. Καλούμε τους εργαζόμενους της Αττικής σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

  Δίνουμε ραντεβού, την Παρασκευή 12 Φλεβάρη και ώρα 5 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος»

  Το κάλεσμα υπογράφουν τα σωματεία:
  Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας
  Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αθήνας
  Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Αττικής
  Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής
  Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας
  Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής
  Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων
  Σωματείο Εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου
  Σωματείο Χαρτεργατών Αττικής
  Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
  Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά
  Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων
  Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής
  Συνδικάτου Τουρισμού - Επισιτισμού Ξενοδοχείων Νομού Αττικής
  Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και συναφών χώρων
  Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων ταχυδρομείων ταχυμεταφορών Αττικής
  Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών πληροφορικής
  Συνδικάτο ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού Αττικής
  Συνδικάτο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό σύστημα
  Ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος11/2/16, 4:59 μ.μ.

  Για ποιο λόγο δεν διαγράφονται σχόλια, που αποκαλούν μέλη κομμουνιστικών οργανώσεων ως ρουφιάνους; Από πού κι ως πού είναι ελευθερία λόγου να μπαίνει έδω μέσα ο κάθε πικραμένος και να προσβάλλει χωρίς να μιλά με πολιτικά επιχειρήματα;

  Ας αλλάξει λίγο στάση η διαχείρηση.
  Ήμαρτον με τον κάθε βαρεμένο.

  ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος11/2/16, 5:04 μ.μ.

  Σ.Σ
  Το ΚΚΕ θα το βρείς στα μπλόκα.Εκει δηλαδή που δεν θα βρούμε τους μουλάδες.Γι αυτό μουλάδες κατεβαίνετε στις συγκεντρώσεις όπως και στην agrotika μαζί μα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την ΛΑΕ.Δεν συμμετέχετε σε κομματικα περιχαρακωμενα πανηγυρακια αλλά εσεις μαζί με ανταρσυα και λαε κατεβένετε με τις κομματικές σας σημαίες στην ιδια συγκέντρωση.Τόσο στενή η λαική συμμαχία που αφορά την ένωση με βάση την τάξη και τα συμφέροντα της και οχι μέτωπα ανύπαρκτων ηγετίσκων και κομμάτων μέσα στο κίνημα όπως αυτές που πραγματοποιούν οι μουλάδες με τον λαφαζάνη και συριζέικο γιουσουρούμ της ανταρσυα.Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα τους δεν έφυγαν.Ενα μήνα εκει βρίσκονται.Για ποίες τοπικές αντιστάσεις μιλάτε; Που βρίσκεστε;Με το μένος που προσπαθεί κυβέρνηση να ματαιώσει την συγκέντρωση των αγροτών στην Αθήνα φαίνεται πόσο σωστή ήταν οι απόφαση των συντονιστικών των Αγροτών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ακούστε ΚΚΕδες.
  Η "αγωνιστική" αποκλιμάκωση του αγώνα των αγροτών δε θα περάσει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος11/2/16, 7:16 μ.μ.

  Προς τον ανωνυμο της 11-2-16 4 49μμ. Ντρεπομαι που σαν φιλος του ΚΚΕ διαβαζω την φραση ''Ρουφιανοι μουλαδες σκυλιαστε'' απο καποιον που παρουσιαζεται σαν φιλος του ΚΚΕ. Αν πραγματι εισε φιλος του ΚΚΕ-μια παρατηρηση σε παραπανω σχολιο που κριτηκαρει το ΚΚΕ.. οι προβοκατορες δεν εχουν συνηθως ονοματεπωνημο- παρε το δοκιμιο ιστοριας του ΚΚΕ και στην αναφορα για τα μ-λ στην σελ.653 θα δεις οτι ξεκινα''Στις αρχες του 1963 μια ομαδα κομμουνιστων...υπο την ηγεσια των..'' και στην συνεχεια βεβαια τους ασκει κριτικη με βαση τις σημερινες προγραματικες θεσεις του ΚΚΕ. Στα υπολοιπα τωρα. Το κειμενο δεν μπορω παρα να το θεωρησω σαν συνεχεια της αναρτησης της 22 Γεναρη με τον εντυπωσιακο τιτλο''Αγροτικα μπλοκα Made in japan;'' Kαι αυτο γιατι ενω το ''να ζησουμε μια αλλη 'αγωνιστικη' εξοδο με διθυραμβους ΄νικης' και κλιμακωσης με 'αλλους τροπους' ''με το οποιο κλεινει το παραπανω κειμενο οχι μονο δεν αποκλειεται αλλα μπορει να ειναι η πιθανοτερη εξελιξη ενος αγωνα που πραγματι θα ειναι νικηφορος απο τα αποτελεσματα και την παρακαταθηκη του. Ολα τα καταλαβαινω -συμφωνοντας η διαφωνοντας-με τις αποψεις του ΚΚΕμλ εκτως του ποιον αγωνα θα θεωρει επιτιχειμενο στις συνθηκες που περιγραφει απο τις οποιες προκιπτει αντισταση και σχεδον τιποτε αλλο ΜΑΝΩΛΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος11/2/16, 7:54 μ.μ.

  Κε ΒΔ οι αγροτες δεν θα υποχωρησουν ευκολα απο την συσπιρωση που θα εχουν και την συμπαρασταση που θα βρουν. Εγω δεν θα παω με την συνκεντρωση των συνδηκατων αυριο ουτε με το ΠΑΜΕ το σαβατο-με το οποιο συνηθως κατεβαινω- γιατι θα ειμαι απο το πρωι να υποδεχτω τους χωριανους μου στο καραβι και να ειμαι συνεχεια μαζι τους.Συγουρα θα συναντηθω και το απογευμα με τους μ-λ ανεξαρτητα απο την αστοχη κατα την γνωμη μου αναρτηση. Εσενα Κε ΒΔ δεν θα σε συναντησω.ΜΑΝΩΛΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Οι αγώνες γίνονται για να νικήσουν.
  Το να ανατραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό και φορολογικό. Σε αυτή τη βάση οι αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ στους δρόμους.
  Κάποιοι προσπαθούν να προσθέσουν κάμποσα αιτήματα για να ρίξουν γέφυρες για διάλογο. Γύρω πχ από το 12000 αφορολόγητο μπορούν οι αγροτοπατέρες να παίξουν την κολοκυθιά-διάλογο με την κυβέρνηση.
  Το τυχοδιωκτικό σενάριο να κλείνουν κάποιοι αγώνες και μετά να βγαίνουν με πανηγυρικούς νικητήριους λόγους δεν μπορεί να παιχτεί τόσο εύκολα.
  Το σενάριο να πάνε κάποιοι στο διάλογο-κολοκυθιά και οι άλλοι να το αφήσουν να φυλλορροήσει (καταγγέλοντας τους πρώτους) δεν πρέπει να παιχτεί στις πλάτες της αγροτιάς.
  Η εικόνα του Μπούτα είναι τραγική!!! Έχει πάρει εξουσιοδότηση από τα 68 μπλόκα για να κινηθεί όπως κινείται; Ψιλά γράμματα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Μην είσαι σίγουρος Κου ΜΑΝΩΛΗ πως δε θα κουτελώσουμε απ' όξω από το καράβι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος11/2/16, 8:16 μ.μ.

  Αυτές είναι οι αποφάσεις του Πανελλαδικού συντονιστικού των αγροτών στο οποίο συμμετέχουν 68 μπλόκα.Και έχουν καταθέσει συγκεκριμένα αιτήματα.Ειστε εκτός τόπου και χρόνου και μακρια απο τις διεργασίες των αγροτών.Σπέκουλα πάνω στην σπεκουλα και πάλι σπέκουλα στο πρόσωπο του Μπούτα.Υπαλληλάκια.Ακου εκει αν εχει πάρει εξουσιοδότησει ρωτάει ο ανεκδιήγητος.Οχι ρε μεγάλε μόνος του κατέβεικέ ο άλλος στην Αθήνα.Τι διαβάζουμε απο τους μουλάδες.Σενάρια ψευτιές λάσπη και προβοκάτσια.Ψιλά γράμματα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Το πάρσιμο πίσω των προτάσεων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό θα είναι η νίκη της αντίστασης σ. Μανώλη. Αυτό μας χρειάζεται σήμερα. Όχι εσένα και μένα αλλά του λαού μας που έχει φάει πολλές κατραπακιές τα τελευταία χρόνια. Έχει ανάγκη αυτός ο λαός να ξαναθυμηθεί ότι με τους αγώνες του και μόνο μπορεί να εξασφαλίσει και κατακτήσεις και δικαιώματα αλλά και το μέλλον του όλο. Να πιστέψει στις δυνάμεις του, να οργανωθεί στους χώρους που δουλεύει, ζει και σπουδάζει.
  Τα ζητήματα που αφορούν το κίνημα, οι διαφορές μας με τις άλλες οργανώσεις και τα κόμματα της Αριστεράς, μόνο στο κίνημα και στη κίνηση μπορεί να λυθούν. Εφ όσον λοιπόν όλοι μας θεωρούμε εαυτούς ταγμένους στη λαϊκή υπόθεση θα έπρεπε να έχουμε και το θάρρος της γνώμης μας, θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να προχωρούμε χώρια αλλά να χτυπάμε μαζί! Η αντιπαράθεση απόψεων μόνο καλό μπορεί να κάνει αλλά απ' ότι φαίνεται κάποιοι όχι μόνο την αποφεύγουν αλλά και τη καταγγέλουν! Αντί λοιπόν να απαντήσουν βρίζουν, συκοφαντούν, προκαλούν αλλά για το δια ταύτα τίποτα. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το ΚΚΕ αλλά και για άλλους της αριστεράς.
  Το άσχημο είναι ότι άνθρωποι που ισχυρίζονται εδώ ότι είναι οπαδοί του ΚΚΕ δεν δυσκολεύονται να υιοθετήσουν χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί κατά κόρον η χρυσή αυγή αλλά και η ασφάλεια! Παλιά τακτική από ένα κόμμα που ενώ δεν αρνείται τις κρατικές χρηματοδοτήσεις κάποτε διέδιδε ότι το ΚΚΕ(μ-λ) είναι επιδοτούμενο από τη γενική γραμματεία νέας γενιάς του Λαλιώτη!
  Ενημερωτικά να πω ότι στη διαδικασία της συζήτησης διέγραψα αρκετά σχόλια που έβριζαν ακόμη πιο χυδαία από αυτά που έμειναν. Άφησα αυτά του ψυχάκια ως ένα χαρακτηριστικό δείγμα του πως εννοούν κάποιοι την αντιπαράθεση. Απτόητο το παλικάρι συνεχίζει να ουρλιάζει ...γραπτά χωρίς να λέει τίποτα! Και τον άφησα γιατί θεωρώ ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Καταλαβαίνω πως το αγροτικό δε μαζεύεται εύκολα!
  Μόνο ξεπούλημα μπορεί να γίνει.
  Οι "άλλες μορφές πάλης" ήταν πάντα ξεπούλημα.
  Τα ξεπουλήματα δεν αφήνουν αγωνιστικές παρακαταθήκες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ανώνυμος11/2/16, 8:58 μ.μ.

  Αντίσταση στις γειτονιές

  Σίγουρα ψυχικής φύσεως πρόβλημα είναι το φαινόμενο να σου έχουν επιστρέψει ολη την ψευτιά την λάσπη την συκοφαντία την βρωμια και την προβοκάτσια που έχεις εξαπολύσει εσυ και η γρούπα σου κατά του προσώπου του Μπούτα αλλα και του ΚΚΕ που καθόλου τυχαία ακολουθεί αυτούσια κατά πόδα αυτής που ξεκίνησαν και κορύφωσαν τις τελευταίας μέρες μετά την απόφαση των αγροτών για πανελλαδική συγκέντρωση των μπλόκων στην Αθήνα γνωστά μπουμπούκια και δημοσιογραφικά φασιστικά σιχάματα και εσυ να κάνεις οτι δεν το βλέπεις.
  Σου απαντήσαμε ενα προς ενα σε όλες σου τις αθλιότητες. Για τον Μπούτα για το ΚΚΕ για την απόφαση των αγροτών να κατέβουν στην Αθήνα.Πες οτι δεν σε βολεύουν οι απαντήσεις και προτιμας σοδομείς ανενόχλητος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ανώνυμος11/2/16, 9:05 μ.μ.

  Ομολογώ ότι πολύ δεν το έχω ψάξει. Το καθοριστικό είναι αν ο Μπούτας είπε τα περί "μη ενόχλησης της πόλης". Οι αγώνες γίνονται για να "ενοχλήσουν" και μετά είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης αν θα το χρεωθεί το κράτος και η κυβέρνηση ή το κίνημα.

  Επίσης φίλοι του ΚΚΕ και οι αγώνες είναι πάντα πεδίο συζήτησης για το πλαίσιο και τις μορφές πάλης και τον χρόνο, χαλαρώστε.

  Εγώ στηρίζω την κατάληψη της πλατείας, ως τέτοια όμως και όχι ως αξιοπερίεργη ατραξιόν κάποιων τρακτέρ στην Αθήνα και η ζωή συνεχίζεται

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανώνυμος11/2/16, 11:52 μ.μ.

  Εγινε προσβολή στο "πρόσωπο του Μπούτα" ! Είναι σα να τόλμησε κάποιος να ζωγραφίσει το πρόσωπο του μωάμεθ. Φανταστείτε να είχαν εξουσία αυτοί οι "κουμμουνιστές" και να τους έκανες κριτική!

  Πολύ διαφωτιστική η παρέμβασή τους πάντως και όλοι πρέπει να τους ευχαριστήσουμε γιατί μας απαλλάσουν από τον κόπο να τους αποκαλύπτουμε. Μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για το τι τράβηξαν οι λαοί που είχαν τέτοιους "κουμμουνιστές" στο κεφάλι τους. Μπορούμε πιό εύκολα να καταλάβουμε γιατί έχει συκοφαντηθεί ο κουμμουνισμός και γιατί είναι δύσκολη η δουλειά μας να εξηγήσουμε στον κόσμο τι συνέβει και πως φτάσανε τα πράγματα εδώ που φτάσανε.
  Γ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Ανώνυμος12/2/16, 12:43 π.μ.

  Κουιζ (για τους fan του Μπουτα): ποσα τρακτερ απο το χωριο του (ΜΗτροπολη Καρδιτσας) κατεβασε ο "στρατηγος" στη Νικαια;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Ανώνυμος12/2/16, 11:01 π.μ.

  Γ

  Χίλια συγνώμη που απαντάμε στις αθλιότητες.Με ποιοί δικαίωμα δεν δέχονται αμάσητα οι ΚΚΕδες όσα οι μουλάδες τους καταλογίζουν.Ε;Το ΚΚΕ και οι οπαδοί απο που και ως που μπορούν δηλαδή να απαντάνε σε οτι τους σούρει ο καθένας;ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.Πρέπει να κάθονται ταπεινά και καρτερικά και να παρακολουθούν.Ελπίζω να δεχτείς την ειλοκρινή συγμώμη του ΚΚΕ και των οπαδών που ΤΟΛΜΗΣΑΝ να πάρουν θέση απέναντι στην λάσπη που τους πετούν οι μουλάδες και οι φασιστές και κάποια μέρα μα φανείς στοργικός και μεγαλόκαρδος για να μας συγχωρέσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Ανώνυμος12/2/16, 11:05 π.μ.

  12:43

  Πόσα οεο;Μην μας κρατάς σε αγωνία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ανώνυμος12/2/16, 11:44 π.μ.

  Ο κόσμος καίγεται, η κυβέρνηση χτυπά και συλλαμβάνει αγρότες και εσείς το χαβά σας!
  Για τους δύο τελευταίους το λέω, μπας και δεν το καταλάβουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Ανώνυμος12/2/16, 12:12 μ.μ.

  Ο κόσμος καίγεται, η κυβέρνηση χτυπά και συλλαμβάνει αγρότες και εσείς μουλάδες στο στόχαστρο έχετε τον Μπούτα και το ΚΚΕ.Για τον τελευταίο το λέω μπας και το καταλάβει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Φασιστοειδή και ασφαλίτες που παριστάνουν τους αγωνιστές και τους κομμουνιστές στο διαδίκτυο είστε!
  Δε φταίει κανένας άλλος, φταίει ο διαχειριστής αυτού του μπλογκ που σας αφήνει να βγάζετε τα ξερατά σας ελεύθερα.
  Ανάθεμα κι αν έχετε δει ποτέ διαδήλωση. Από τη πλευρά του λαού εννοώ γιατί από την άλλη πλευρά είναι πολύ πιθανή η παρουσία σας. Και μόνο η φρασεολογία σας το αποδυκνείει.
  Αν ήταν αλλιώς δεν θα ήσασταν εδώ να γράφεται τις προβοκάτσιες σας. Κι αν δεν μπορούσατε να είστε στο δρόμο δεν θα γράφατε αυτές τις αηδίες. Θα σεβόσασταν τον αγώνα των αγροτών και αυτά που γίνονται στο κέντρο. Αντί να καταγγείλετε αυτά καταγγέλνετε αγωνιστές γιατί έχουν άλλη άποψη από τη δική σας.
  Εγώ δυστυχώς λόγω αναπηρίας δεν μπορώ να είμαι στο δρόμο αλλιώς θα ήμουν.
  Επειδή παρακολουθώ το μπλογκ χρόνια όσοι ΚΚΕεδες τιμούσαν το κόμμα τους γράφαν επώνυμα με το προφίλ τους, επιχειρηματολογούσαν, δεν έβριζαν γιατί ήταν σίγουροι για την άποψή τους. Σε αντίθεση με σας!
  Ξεφτίλες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Ανώνυμος12/2/16, 12:36 μ.μ.

  Εντάξει παιδια τα συμφωνησαν τελικα στις συναντησεις 17 τρακτερ. Μαλλον δεν μιλουσαν μονο για το ρευμα και την εξεδρα τελικα
  http://m.tvxs.gr/mo/i/195747/f/news/ellada/symfonia-na-ftasoyn-sto-kentro-tis-athinas-17-trakter.html
  Δημητρης Γ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Ανώνυμος12/2/16, 12:48 μ.μ.

  Ο αγροτικός κόσμος της Καρδίτσας έχει σε μεγάλη εκτίμηση το ΚΚΕ(μ-λ), και ειδικά τον αδικοχαμένο από καρκίνο σύντροφο Χρίστο Μπενέκη, που είχε πρωτοστατήσει στο πρώτο μπλόκο που στήθηκε στη Νίκαια, πληρώνοντας την στάση του με καταδίκη σε αγροτοδικείο. Η οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ) και η τοπική ΛΑ-ΑΑΣ εδώ και μήνες παρεμβαίνουν στα χωριά, στις αγροτικές διαδηλώσεις του νομού, στο ίδιο το μπλόκο της Νίκαιας. Σήμερα με πρωτοβουλία της οργάνωσης διοργανώνεται συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας για την συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις [ http://aristerastikarditsa.blogspot.gr/2016/02/blog-post_11.html ]. Η κριτική μας είναι γνωστό ότι γίνεται από τα αριστερά και μέσα στα όργανα και στην δράση του αγροτικού κινήματος

  Η λάσπη που εξαπολύουν οι χουλιγκάνοι οπαδοί του ΚΚΕ μπορεί να πιάσει μόνο σε κάποιον που διαμορφώνει άποψη μέσω ίντερνετ και δεν έχει δει αγρότη στην ζωή του και είναι για εσωτερική κατανάλωση, για δημιουργία εντυπώσεων. Δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο για εμάς ούτε στα χωριά ούτε στο μπλόκο.

  Το ποιος θα φανεί σωστότερος θα το διαπιστώσουμε στις επόμενες μέρες. Και θα δούμε αν φάμε φέτος τελικά γουρνοχαρά... Τώρα τι εννοώ γουρνοχαρά, εσείς ως άσχετοι δεν ξέρετε (αμφιβάλλω αν ξέρετε καν τι είναι η γουρνοχαρά), ο Μπούτας όμως ξέρει.

  ΑΛΕΠΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Ανώνυμος12/2/16, 2:04 μ.μ.

  Ο Μπούτας διαπαραγματεύτηκε με την κυβέρνηση. Πέτυχε να περάσουν συμβολικά καμιά 20αριά τρακτέρ και να ...παρελάσουν για δύο ώρες!
  Τα αποτελέσματα της λογικής του τα βλέπουμε τώρα στο Χαιδάρι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Ανώνυμος12/2/16, 2:44 μ.μ.

  Να ενημερώσω τους μουλάδες οτι οι αγρότες με τα τρακτέρ τους θα παραμείνουν στην Αθήνα δυο μέρες οχι δυο ώρες.Αυτό σας κάνει να ωρύεστε.Γιατι εν αντιθέση με την γραμμή των μουλάδων που ήταν ενάντια στην συγκεντρωση των μπλόκων στην Αθήνα και παρά την λάσπη την σπέκουλα το ψέμα και την χυδαιότητα που εξαπέλυσαν μαζί με φασίστες και ρουφιάνους δημοσιογράφους στο πρόσωπο του Μπούτα ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή(στην απόφαση των Αγροτών να έρθουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα απάντησε εξ αρχής με απαγορέυσεις η Κυβέρνηση οχι στον Μπούτα μουλάδες), τελικά οι Αγρότες ενωμένοι και οργανωμένοι κατάφεραν παρά τις απειλές τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία της Κυβέρνησης να δώσουν βροντερό παρόν στο Σύνταγμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Ανώνυμος12/2/16, 2:51 μ.μ.

  Προς το παρών βλάκα μου στο Σύνταγμα αγρότες δεν υπάρχουν! Έχουν εγκλωβιστεί οι Πελοπονήσιοι στο Χαϊδάρι γιατί η κυβέρνηση δεν τους το επιτρέπει, οι πάνω από τ' αυλάκι ακόμη δε φτάσανε και οι Κριτικοί είναι ακόμη στη Βάθης!
  Τώρα εσύ που το είδες ότι περάσανε και δίνουν βροντερό παρών στο Σύγνταγμα ο θεός και η ψυχή σου το ξέρουν!
  Όσο για τη συμφωνία, ανακοινώθηκε από πολύ νωρίς σε όλα τα κανάλια. Δεν είδαμε καμιά διάψευση ακόμη!
  Και μια συμβουλή. Όταν έχεις έτοιμα το σχόλια πρόσεχε μη τα μπερδεύεις! Μάλλον για αργότερα στο δώσανε αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Ανώνυμος12/2/16, 3:17 μ.μ.

  Παιδιά η συζήτηση για τα τρακτέρ είναι πλέον χθεσινή. Συμβαίνουν πολύ σοβαρότερα πράγματα αυτή την στιγμή

  ΑΛΕΠΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Ανώνυμος12/2/16, 3:33 μ.μ.

  Μόνο για σας είναι υπάρχει και για τον καμίνη αυτή η συμφωνία.Εκτος αυτού αυτή η συφωνία ακόμα και αν υφίσταται δεν εχω καταλάβει τι σημαίνει και την επικαλείστε;Οι μουλάδες και η κυβέρνηση δεν θέλουν να συγκεντρωθούν οι αγρότες στην Αθήνα.Ελα το απόγευμα στο Σύνταγμα να καταλάβεις εμπεκτρα πως κατάφεραν να δώσουν βροντερό παρών οι αγρότες.Οταν εχεις οργανωθεί γι αυτό και εχεις τον μπούτα μπροστά και οχι τους μουλάδες είναι πλέον τετελεσμένο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Ανώνυμος12/2/16, 3:41 μ.μ.

  Να πας στη Βάθης και στο Χαϊδάρι να τα πεις αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Ανώνυμος12/2/16, 3:44 μ.μ.

  Τον Μπούτα δεν θα τον ξαναπιάσεις στο στόμα σου, ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑ

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Ανώνυμος12/2/16, 3:48 μ.μ.

  Έλα να μάθεις, στην πλατεία Βάθης, τι ζωή περνώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Ανώνυμος12/2/16, 4:14 μ.μ.

  Τι θέλεις να πώ;Οτι κάνετε τις πλάτες στην κυβέρνηση.Οτι θέλετε να την ξεπλύνεται προσπαθόντας να συνδέσεται την συνάντηση μπούτα καμίνη με την εξ αρχής παρμένη και σχεδιασμένη απόφαση της κυβέρνησης να εμποδίσει την είσοδο των μπλόκων στην Αθήνα με την βία και την καταστολή;Οτι είστε απο την πρώτη στιγμή σε διατεταγμένη υπηρεσια μαζί με άλλα κέντρα προκειμένου να ματαιώσετε την συγκέντρωση των αγροτών στην Αθήνα ξεκινόντας απο την θέση του να μην πραγματοποιηθεί ποτέ καν αυτη η συγκέντρωση και καταλέιγοντας σε ενα συντονισμένο λυσασμένο πόλεμο λάσπης και σπέκουλας στο πρόσωπο του Μπούτα παρέα με φασίστες και κάθε λογής ρουφιάνους θέλοντας να σπείρετε την διψόνοια και καχυποψία ανάμεσα στους Αγρότες;Αυτό που με χαροποιεί πάρα πολύ είναι οτι αποτύχατε παταγωδως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Ψυχραιμία κύριοι απολογητές του ΚΚΕ
  Είναι φανερό πως δεν μπορείτε να ομιλείτε εξ ονόματος των μπλόκων των αγροτών.
  Εκτός και αν βλέπουμε "προσπάθιες προβοκάτσιας που μπορεί να σχεδιάζονται σε βάρος της κινητοποίησης των Αγροτών" όπως είπε ο Μπούτας και η κυβέρνηση η οποία χαρακτηρίζει τις συγκρούσεις των αγροτών με τα ΜΑΤ ως ακροδεξιό δάχτυλο κλπ κλπ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Ανώνυμος12/2/16, 4:45 μ.μ.

  Ο Καμίνης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία ή όχι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Ανώνυμος12/2/16, 4:58 μ.μ.

  ΟΙ ΜΟΥΛΑΔΕΣ ΗΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΤΕΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΗΑ ΤΟΥ ΣΗΣΤΗΜΑΤΟΣ!!1!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Αν κατάλαβα καλά ο 4:58 απάντησε πως ο Καμίνης δεν είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. οι δηθεν ανορθογραφοι ("προλεταριοι" γαρ) κνιτες ειναι φοβερη εφευρεση. λιωνουν τα νιατα τους στη βιοπαλη του κομματικου μισθου, που να βρουν χρονο να διαβασουν ορθογραφια τα παιδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Ανώνυμος12/2/16, 6:27 μ.μ.

  Κλάμα και στεναχώρια οι Μουλάδες που έφτασαν οι Αγρότες στο Σύνταγμα.Θα το πάρετε τελικά το μεροκάματο απο την υπηρεσία;Ο Καμίνης Κυβέρνηση και μουλάδες στην ίδια γραμμή κόντρα στην απόφαση των μπλόκων για το Πανελαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Ανώνυμος12/2/16, 6:38 μ.μ.

  Μόλις είδα το πρώτο σχόλιο του ΒΚ.

  Βλέπω ελληνικές σημαίες στο Σύνταγμα, κατέβα να καθαρίσεις.

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Ανώνυμος12/2/16, 6:55 μ.μ.

  δεν ξέρω αν ισχύουν όσα διαβάζω σε ενημερωτικές σελίδες αλλά 20 τρακτέρ λέει που την κάνουν από το Σύνταγμα, αυτό ήταν ?

  αυτό είναι συμβολική παρουσία, να μην ενοχλήσουμε και την πόλη, λυπάμαι.

  ας υιοθετήσουν λοιπόν οι πάντες ένα λίγο πιο χαμηλό προφίλ, και βασικά σε ότι αφορά αυτήν την κουβέντα οι φίλοι και σύντροφοι από το ΚΚΕ, για να δούμε στα σοβαρά τι είναι αυτό που λείπει για μια αποφασιστική κλιμάκωση.

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Ανώνυμος12/2/16, 7:10 μ.μ.

  Αποφασιστική κλιμάκωση εξαρτάτε απο τον αριθμό των τρακτέρ ή των αγροτών και του όγκου του λαικού κιμήματος που στέκεται και ενώνεται με τους αγρότες;Οτι να ναι ετσι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Ανώνυμος12/2/16, 7:20 μ.μ.

  α όχι τέτοια

  -θα ρθούμε με τα τρακτέρ
  -εμείς σαν κυβέρνηση τα τρακτέρ τα απαγορεύουμε
  -έτσι μωρέ, λίγο 20 συμβολικά
  -εντάξει

  αυτό δικαιώνει τον φόβο ότι η κίνηση μπορεί και να τείνει στην αποκλιμάκωση.

  έστω θα δούμε και άλλα μέτωπα, τι απεργιακά γεγονότα θα προκαλέσουμε χωρίς τις ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που ήδη η ΑΔΕΔΥ τα μαζεύει, άρα φαντάσου η ΓΣΕΕ.

  να μην λέμε δηλ ότι τα πράγματα μπορεί να πάνε άσχημα ?

  και είπα εγώ ότι τελείωσε ? αλλά τα 20 τρακτέρ να κορνάρουν για 5 λεπτά είναι τηλεοπτικός ακτιβισμός και όχι κατάληψη της πλατείας.

  και πουντος ο όγκος του λαικού κινήματος. Το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ και η ΕΕΔΥΕ ? Τα σαββατιάτικα συλλαλητήρια ?

  μακάρι όλο αυτό να κλιμακωθεί, να ξεφύγει από το "δυναμώνουμε την ΛΣ", το πρόγραμμα του ΚΚΕ δηλ και να βγάλει γεγονότα τυπου 2011 με τις άγριες απεργίες Ιούνη και Οκτώβρη

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Ανώνυμος12/2/16, 10:28 μ.μ.

  Κώστας.
  Οι πλατίες των φασιστών και των Συριζέων να δίνουν διαλέξεις μας τελειώσε.Όπως και το μακρια απο το ΚΚΕ να είναι και ας είναι οτι νά ναι που πολύ να θέλατε να επικρατεί.Τώρα έχει αναλάβει το οργανωμένο εργατικό κίνημα και σκούξε όσο θέλεις.Όσο εσύ θα ψάχνεις τα τρακτέρ για να παίξεις τα παιχνιδάκια σου και να αναμασας τα περι συμβολισμου της κόρνας για να δημιουργεις εντυπώσεις που μόνο εσένα αφορούν δίπλα σου θα περνά το ποτάμι τις λαικής συμμαχίας.

  Βούλιαξε το σύνταγμα σήμερα απο τον κόσμο της λαικής συμμαχίας και αυτό είναι που μετράει και κάνει τους μουλάδες που προφήτευαν αποτυχίες και αποκλιμακώσεις να παραμιλάνε.
  http://aristeripolitiki.blogspot.com/2016/02/blog-post_77.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Επειδή παραπήγε η βλακεία σε αυτό το νήμα διαλόγου το σταματώ εδώ. Από εδώ και πέρα όποιος εξακολουθεί να μη σέβεται την οργάνωσή μου και να εκφράζεται με το γνωστό ασφαλίτικο όρο το σχόλιό του θα διαγράφεται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή