...................

26 Φεβ 2016

Χανιά: Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για πρόσφυγες και ΝΑΤΟ

Η συγκλονιστική εικόνα των προσφύγων που κατακλύζουν τα νησιά, τα λιμάνια, τις εθνικές οδούς και τα συνοριακά περάσματα της χώρας μας, αποκαλύπτουν ένα μονάχα κομμάτι της φρίκης, της ανείπωτης δυστυχίας και της καταστροφής που προκαλεί χρόνια τώρα ο αδιάκοπος πόλεμος των ιμπεριαλιστών.
Ακόμη και τώρα που ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑ και από δίπλα οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. μιλάνε για ανακωχή στη Συρία, στην ουσία προετοιμάζονται για το ξαναμοίρασμα ολάκερης της γύρω περιοχής, στο πλαίσιο του παγκόσμιου ανταγωνισμού τους.
Η υπερδραστηριότητα τον τελευταίο καιρό της βάσης της Σούδας και του Πεδίου Βολής Κρήτης και η κατάληψη του Αιγαίου από το νατοϊκό στόλο, είναι ξεκάθαρο πως εξυπηρετεί την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην περιοχή. Η χώρα μας εμπλέκεται επικίνδυνα στην κλιμακούμενη σύγκρουση Δύσης-Ρωσίας. ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και Ρωσία είναι φονιάδες και ληστές των λαών και σαν τέτοιοι που είναι ανάλογα αντιμετωπίζουν και τους πρόσφυγες, που είναι τα θύματα του πολέμου τους.
Χωρίς καθυστερήσεις οφείλουμε να βγούμε στο δρόμο για να εκφράσουμε ενεργά την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες απαιτώντας να φύγει ο νατοϊκός στόλος από το Αιγαίο και να πάψει να χρησιμοποιείται η βάση της Σούδας για την υπηρέτηση του ιμπεριαλιστικού πολέμου…
Αποφασιστικά να μπούμε στον αγώνα για τη συγκρότηση μετώπου των λαών φραγμό στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών.

Χανιά 26-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com