....................................................

15 Φεβ 2016

Πύραυλοι και κυρώσεις ενάντια στην Βόρεια Κορέα

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεινώνεται η αντιπαράθεση στην κορεατική χερσόνησο, με κλιμακούμενες κινήσεις εκατέρωθεν των συνόρων αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι κίνδυνοι να ξεφύγει η κατάσταση δεν ελλοχεύουν ανά πάσα στιγμή.
Οι Αμερικανοί μαζί με το καθεστώς της Σεούλ έσπευσαν να αρπάξουν την ευκαιρία, ύστερα από την εκτόξευση δορυφόρου σε τροχιά από την Βόρεια Κορέα, για να ανακοινώσουν πως σχεδιάζουν την εγκατάσταση νέων αντί- πυραυλικών όπλων. Το αντιβαλλιστικό σύστημα Terminal High Altitude Area Defense System (THAAD), όμως όλοι ξέρουν πως μπορεί να καλύπτει πολύ μεγαλύτερη περιοχή από τα όρια της χερσονήσου, δηλαδή να αντιμετωπίζει την κινέζικη βαλλιστική δραστηριότητα. Το Πεκίνο έσπευσε αμέσως να δηλώσει πως είναι κάθετα αντίθετο σε μια τέτοια κίνηση. «Στην προσπάθειας προάσπισης της δικής της ασφάλειας, μία χώρα δεν πρέπει να καταπατά τα συμφέροντα ασφάλειας άλλων χωρών» ανέφερε η Χούα Τσάνινγκ, εκπρόσωπος Τύπου του κινεζικού ΥΠΕΞ μόλις έγινε δημόσια γνωστή η αμερικανική πρόθεση να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με την Σεούλ για το νέο αντιπυραυλικό σύστημα.
Παράλληλα με αυτές τις κινήσεις η Ιαπωνία ανακοίνωσε νέες οικονομικές κυρώσεις. Αυτές περιλαμβάνουν την απαγόρευση της πρόσβασης στα ιαπωνικά λιμάνια βορειοκορεατικών πλοίων, ακόμη και πλοίων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια!!, καθώς και πλοίων τρίτων χωρών που είχαν μεταβεί στη Βόρεια Κορέα, ανέφερε η κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε σε ανακοίνωσή της. Αποτέλεσμα και αυτών των νέων σκληρών κυρώσεων θα είναι η μεγαλύτερη οικονομική πίεση στο καθεστώς της Πιονγιάνγκ, στην πραγματικότητα του βορειοκορεατικού λαού, που αρνείται να υποκύψει στις πολύχρονες πιέσεις και εκβιασμούς της Δύσης και των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών.
Όσο αφορά τέλος το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με μια ακόμη πράξη πλήρους υποκρισίας καταδίκασε ομόφωνα την εκτόξευση του δορυφόρου θεωρώντας πως αυτή παραβιάζει τις αποφάσεις του Οργανισμού και αποτελεί συγκαλυμμένη στρατιωτική πυραυλική δραστηριότητα.

Προλεταριακή Σημαία - http://www.kkeml.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com