....................................................

6 Φεβ 2016

Έφυγε από δίπλα μας ο σύντροφος Μπάμπης Καραμανλίδης

Ανακοίνωση του Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ)

Έφυγε από δίπλα μας ο σύντροφος Μπάμπης Καραμανλίδης

Το Καθοδηγητικό Όργανο του ΚΚΕ(μ-λ) με θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του συντρόφου Χαράλαμπου Καραμανλίδη, μέλους της Κομματικής Οργάνωσης Κοζάνης και για χρόνια συνδικαλιστικού στελέχους των εργαζόμενων στον ΟΤΕ. Ο σύντροφος Μπάμπης, έφυγε σήμερα το πρωί, ύστερα από πολύχρονη μάχη με το καρκίνο, νοσηλευόμενος τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Γεννημένος στο χωριό Κομνηνά της Πτολεμαΐδας το 1953 από οικογένεια φτωχών προσφύγων (με πατέρα τον φημισμένο λυράρη της περιοχής Στάθη), από σπουδαστής στην Σχολή Υπομηχανικών-Ηλεκτρολόγων στην Θεσσαλονίκη ήρθε σε επαφή με το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα και την σπουδαστική οργάνωση της ΠΠΣΠ, στην όποια οργανώθηκε. Μέσα από τις γραμμές της ΠΠΣΠ συμμετείχε ενεργά στους αγώνες της νεολαίας. Την ίδια αγωνιστική στάση κράτησε και στην συνέχεια στον στίβο της καθημερινής πάλης και στους χώρους εργασίας που βρέθηκε. Απολυμένος από εργοστάσιο όταν πρωτοστάτησε στην δημιουργία σωματείου, αναδείχτηκε σε ενεργό συνδικαλιστή στον χώρο των εργαζόμενων του ΟΤΕ αδιάλειπτα στα 25 χρόνια που δούλεψε εκεί. Υπήρξε γραμματέας της τοπικής διοικούσας της ΕΕΤΕ –ΟΤΕ Δυτικής Μακεδονίας.
Η πικρία που γέννησε και η διάλυση που δημιούργησε η εσωκομματική κρίση του 1981-1982 δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει σταθερά την κοινωνική και συνδικαλιστική δράση του και πολιτικά να βρίσκεται με την μεριά των επαναστατικών απόψεων. Σε κάθε κάλεσμα για συνεισφορά και συμμετοχή στις λαϊκές κινητοποιήσεις και στις δράσεις του ΚΚΕ(μ-λ), ο σύντροφος Μπάμπης δήλωνε παρών! Επανεντάχτηκε στις γραμμές της οργάνωσης τα τελευταία πέντε χρόνια και παρά τις δυσκολίες που δημιουργούσε τον τελευταίο καιρό η ασθένεια, κατάφερνε και βρίσκονταν ενεργός στις κομματικές δραστηριότητες. Υπήρξε υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές με την εκλογική συνεργασία της οργάνωσης.
Πάντα αισιόδοξος, μέχρι την τελευταία στιγμή για την επαναστατική υπόθεση, αγέρωχος και αξιοπρεπής στην μάχη με την ασθένεια ο σύντροφος Μπάμπης ήταν ταυτόχρονα και ένας βαθιά προβληματισμένος αγωνιστής για τις δυσκολίες των καιρών και του ζοφερού μέλλοντας που δημιουργεί ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός για τους λαούς του κόσμου αλλά και τον λαό μας. Τέτοιοι αγωνιστές αφήνουν σημαντικά κενά αλλά και παρακαταθήκες για τις μάχες που καλούμαστε να δώσουμε και σήμερα και αύριο.

Στην οικογένεια του, το ΚΟ του ΚΚΕ (μ-λ) εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια του καθώς και στους συντρόφους του στην κομματική οργάνωση Κοζάνης. Η κηδεία του σύντροφου Μπάμπη θα γίνει σήμερα, Σάββατο 6/2/2016 στις 5:00 μ.μ. στην Πτολεμαΐδα.

Αθήνα 6/2/2016
Το Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com