4 Φεβ 2016

Μαζικές διαδηλώσεις σήμερα στην Αθήνα

Τη πιο μαζική διαδήλωση μετά το 2012 ζήσαμε σήμερα στην Αθήνα. Αν και με βάση τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη! Στην Αθήνα σήμερα, αλλά και στις γύρο περιοχές της Αττικής, αυτό που παρατηρούσε κανείς ήταν τα πολλά κλειστά μαγαζιά. Περισσότερα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Από τις αρχές Σταδίου (προς το Σύνταγμα) μέχρι και τις αρχές της Πατησίων η παρουσία του κόσμου ήταν μαζική και πυκνή. Έτσι λοιπόν όλες οι συγκεντρώσεις και προσυγκεντρώσεις γίνανε μια μεγάλη διαδήλωση.
Το ΠΑΜΕ είχε δική του συγκέντρωση στην Ομόνοια και φρόντισε να φύγει αρκετά νωρίς ώστε να φτάσει πρώτο στο Σύνταγμα. Μαζικό και αυτό παρέμεινε για αρκετή ώρα εκεί.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και ...επιστημονικοί φορείς είχαν συγκέντρωση στη Κλαυθμώνος όπου συγκεντρώθηκαν κυρίως ομοσπονδίες του δημοσίου αλλά και ο κύριος όγκος των μικρομεσαίων στρωμάτων.
Προσυγκεντρώσεις και συγκεντρώσεις έγιναν αρκετές στη Σταδίου και στη Πατησίων μέχρι και το Μουσείο από διάφορα σωματεία, από συλλογικότητες γειτονιάς και από συνδικαλιστικά σχήματα και οργανώσεις της Αριστεράς.
Το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν αυτό της ανατροπής των σχεδίων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Η αποφασιστικότητα του κόσμου, που δεν αποχωρούσε παρά τη προσπάθεια τρομοκράτησης από τις δυνάμεις καταστολής από νωρίς και παρά την προπαγάνδα των ΜΜΕ ότι η διαδήλωση διαλύθηκε από τους "αντιεξουσιαστές" άμεσα, ήταν εντυπωσιακή και η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε παρά τις επιδιώξεις της κυβέρνησης.
Το μπλογκ της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ. μαζί με την Ταξική Πορεία και την ΕΡΓΑΣ καλούσε στη συμβολή της Πατησίων με τη Χαλκοκονδύλη. Μαζικό και συγκροτημένο κατευθύνθηκε προς τη Σταδίου ακολουθούμενο από τους συγκεντρωμένους στο Μουσείο.
Η αναμονή στη Σταδίου ήταν αρκετά μεγάλη και όταν ξεκίνησε η διαδήλωση άρχισαν και τα πρώτα κρούσματα που έδειχναν τις διαθέσεις καταστολής. Με το πρώτο μπαμ που ακούστηκε προς το τέλος της πορείας αμέσως οι γύρω δρόμοι γέμισαν από ΜΑΤ. Η διαδήλωση όμως συνέχισε μέχρι το Σύνταγμα και ενώ εκεί βρισκόταν μαζεμένοι χιλιάδες κόσμου (στους γύρω δρόμους αλλά και μέσα στη πλατεία) ανέλαβαν δράση οι γνωστοί "επαναστάτες" δίνοντας το σύνθημα της γενίκευσης της καταστολής με χημικά και κρότου λάμψης κατά κύριο λόγο να πέφτουν μέσα στη διαδήλωση. Ακόμη και τότε όμως δύσκολα ο κόσμος διαλυόταν. Η κατασταλτική πίεση αυξήθηκε στη Πανεπιστημίου όπου πια κάποια μπλογκ προς το τέλος της πορείας δεν άντεξαν και διαλύθηκαν ή κατευθύνθηκαν προς την Ακαδημίας. Αυτό έπραξε και η Λαϊκή Αντίσταση λίγο πριν τα Προπύλαια ακολουθούμενη από κομάτι του Συντονισμού Σωματείων. Ολοκλήρωσε τη διαδήλωση στη Κάνιγγος καλώντας τον εργαζόμενο λαό να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι την νίκη. Μέχρι να πάρει πίσω τα σχέδιά της η κυβέρνηση και οι πάτρωνές της.
Αν μη τι άλλο αν κάτι έδειξε αυτή η απεργία και η διαδήλωση σήμερα είναι ότι ο λαός δε μπορεί να είναι για πάντα ελεγχόμενος. Μπορεί να πέρασε μια φάση απογοήτευσης αλλά η οργή του, για όσα του επιβάλουν οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και η πιστή σε αυτούς κυβέρνηση, θα τον ξαναβγάλουν στο δρόμο του αγώνα. Δε μπορεί να γίνει αλλιώς και καμιά προπαγανδιστική εκστρατεία και καμιά καταστολή δεν μπορεί να το εμποδίσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: