14 Φεβ 2016

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης για την ελληνοϊσραηλινή συνεργασία


Δελτίο τύπου 

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) καταγγέλλει την εξελισσόμενη προσέγγιση μεταξύ του σιωνιστικού κράτους και της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία ισχυριζόταν ότι έρχεται με αριστερό και σοσιαλιστικό πρόγραμμα. Τώρα είμαστε μάρτυρες αδικαιολόγητων υποχωρήσεων. Το PFLP ήδη έχει παραδώσει σε ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις θέσεις του Λαϊκού Μετώπου σε μια σειρά θεμάτων. 
Η συντρόφισσα Λάιλα Χάλεντ εξέφρασε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη δυσαρέσκεια του Λαϊκού Μετώπου για αυτή την προσέγγιση, η οποία πραγματοποιείται τη χρονική περίοδο που δυναμώνει η απομόνωση του σιωνιστικού κράτους και μεγαλώνει το διεθνές κίνημα για μποϊκοτάζ κατά του κράτους και των προϊόντων του. 
Το PFLP καλεί όλες τις αριστερές και δημοκρατικές δυνάμεις στην Ελλάδα να αντισταθούν στην προσέγγιση αυτή μεταξύ της Ελλάδας και του καθεστώτος κατοχής. Το PFLP πιστεύει βαθύτητα ότι η Αλληλεγγύη που εκφράζει η συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων στην Ελλάδα με τα δίκαια δικαιώματα του λαού της Παλαιστίνης είναι διαχρονική, ιστορική και σταθερή και δεν θα την νικήσουν οι επίσημες συμφωνίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ρατσιστικού κράτους. 
Ταυτόχρονα, το PFLP καταγγέλλει την όποια στρατιωτική και οικονομική συνεργασία και μεταξύ της Τουρκίας και του σιωνιστικού εχθρού. 
Καταδικάζει επίσης τις επίσημες ελληνικές πολιτικές που δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά αισθήματα του φίλου ελληνικού λαού και στην ιστορική του στάση που ήταν πάντα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. 

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Στα αγγλικά:
http://pflp.ps/

Στα αραβικά:
http://pflp.ps/ar/

Μετάφραση από εδώ:
http://info-war.gr/

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος14/2/16, 3:24 μ.μ.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει επάξια την πολιτική των προκατόχων του: ευθυγραμμίζεται με τις απαιτήσεις του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για δημιουργία ενός τριγώνου μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου, ώστε να προωθούνται τα επιθετικά σχέδιά του στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, να στηρίζεται το κράτος-τρομοκράτης της περιοχής το σιωνιστικό/στρατοκρατικό Ισραήλ αλλά και η κοινοβουλευτική χούντα της Αιγύπτου. Επίσης επιδιώκεται η made n USA αυτή συμμαχία, να λειτουργεί σαν μοχλός πίεσης προς το αντιδραστικό κράτος της Τουρκίας ώστε να σταματήσει να παρεκκλίνει/δυσανασχετεί από/για τις αμερικανικές επιλογές στην περιοχή. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την γοργή μετατροπή του σε πιστό υπηρέτη του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, συκοφαντώντας κατάφωρα κάθε έννοια αριστεράς.
  Εμείς θεωρούμε πως ο λαός μας από την άλλη, παρά τα σοβαρά προβλήματα του κινήματός του, συνεχίζει να προσφέρει την αλληλεγγύη του και να θεωρεί δικό του τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για Λεύτερη πατρίδα! Και φυσικά θεωρούμε πως πρέπει να γίνουν σοβαρές προσπάθειες και αποφασιστικά βήματα ώστε να συμπτυχθεί ένα ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΩΝ για το πέταγμα όλων των ιμπεριαλιστών έξω από την περιοχή, σαν τον βασικό όρο για να σταματήσει η διάλυση χωρών, το κομμάτιασμα λαών, η δυστυχία και η προσφυγιά.
  Όπως λέει και ο λαός μας: ο καθένας όπου είναι ταγμένος!!
  Η ανακοίνωση λοιπόν του Λαϊκού Μετώπου σωστά καταγγέλλει όλη αυτή την προσφορά υποτέλειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον σιωνισμό και στον ιμπεριαλισμό.
  Τ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. να τα λέμε όλα17/2/16, 2:32 π.μ.

  «Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης απευθύνει τα συγχαρητήριά του στο ΣΥΡΙΖΑ και στον ελληνικό λαό για την ιστορική εκλογική νίκη στις 25 Ιανουαρίου 2015. Ο ελληνικός λαός βγήκε για να απορρίψει τη λιτότητα, την ταπείνωση και την οικονομική υποδούλωση, ψηφίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο δρόμος του νεοφιλελευθερισμού, της καταστολής και της υποταγής σε ευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις απορρίπτεται.

  […]

  Είναι επίσης μια ξεκάθαρη απόρριψη των ακροδεξιών και φασιστικών οργανώσεων που επιδίωξαν να εκμεταλλευτούν την οικονομική κρίση για να προωθήσουν ρατσιστικά και αντιμεταναστευτικά – συχνά, αποκλειστικά αντι-αραβικά – συνθήματα και ιδεολογίες. Είναι ξεκάθαρο ότι τα μέσα για να νικηθεί ο φασισμός μπορούν μονάχα να βρεθούν πραγματικά στην επαναστατική δύναμη που στηρίζεται στην εργατική τάξη και απορρίπτει ρατσισμό, φασισμό, νεοφιλελευθερισμό, ιμπεριαλισμό και Σιωνισμό.

  Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας μονάχα αρχινά με αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα και ότι ο ελληνικός λαός θα αντιμετωπίσει πανίσχυρα κόμματα που εύχονται να διατηρήσουν τη διαδικασία της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού και θα ασκήσουν όλη τους την ισχύ για να ανατρέψουν και να ακυρώσουν τη βούληση του ελληνικού λαού. Και αυτό θα σημαίνει αντιμετώπιση αυτών που επιζητούν μόνο μια νέα μορφή συμβιβασμού με εκείνες τις δυνάμεις, που δεν αλλάζει τη θεμελιώδη σχέση και ισορροπία δυνάμεων. Δεν είναι οι ίδιες οι βουλευτικές εκλογές που θα μετασχηματίσουν πραγματικά την κοινωνία, αλλά ο αγώνας του ελληνικού λαού. Δεν θα πρέπει να παραδοθούμε στην ψευδαίσθηση∙ αυτές οι βουλευτικές εκλογές δεν συνιστούν επανάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επίσης μεγάλη ευθύνη: να τηρήσει τις υποσχέσεις του στον ελληνικό λαό και την εμπιστοσύνη που του έδειξαν σήμερα, και να αντισταθεί σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που θα προσπαθήσουν να υπονομεύσουν τα αιτήματα του ελληνικού λαού για πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη

  […]

  Κάθε νίκη για τους λαούς του κόσμου, για δικαιοσύνη, για τους εργάτες, εναντίον του ιμπεριαλισμού, είναι μια νίκη για τον παλαιστινιακό λαό. Σήμερα, συγχαίρουμε το ΣΥΡΙΖΑ και χαιρετίζουμε τον ελληνικό λαό που κάνουν ένα νέο βήμα για το συνεχιζόμενο αγώνα – τον κοινό μας αγώνα για απελευθέρωση, δικαιοσύνη και σοσιαλισμό».

  https://intifadagr.wordpress.com/2015/01/28/pflp-dflp-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%B3%CF%87%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com