....................................................

29 Φεβ 2016

Καθαρίστριες αμαξοστασίου Ελληνικού. Ανταπόκριση από την Επιθεώρηση Εργασίας Ηλιούπολης.

Η συζήτηση της εργατικής διαφοράς που είχε οριστεί για τις 25/2 αναβλήθηκε λόγω αποχής των δικηγόρων. Η νέα συζήτηση ορίστηκε για τις 16 Μάρτη 2016. Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από την Επιθεώρηση, αποφασισμένες να συνεχίσουν τη διεκδίκηση όλων των οφειλομένων. Μαζί τους και συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα τους απ΄την πλευρά των εργαζομένων οδηγών βρέθηκαν το μέλος του ΔΣ της ΕΘΕΛ Αποστόλης Κασιμέρης και ο εκπρόσωπος της Ταξικής Πορείας Κ. Κυζιρίδης, ενώ από συλλογικότητες η Ταξική Πορεία με πανό και αφισάκι που κολλήθηκε, η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης με πανό, η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου και το Ξεκίνημα.
Οι καθαρίστριες έχουν επιστρέψει στην εργασία τους μετά τη λήξη της απεργιακής τους κινητοποίησης και την πρώτη νίκη που είχαν με την καταβολή ενός μέρους των οφειλομένων, παραμένοντας σε αγωνιστική διάθεση και οργάνωση, με σκοπό την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ο εργολάβος ακολουθεί την εξής τακτική: Καταβάλλει τμηματικά χρήματα, χωρίς να ξεκαθαρίζεται βάσει ποιου υπολογισμού του μισθού τους κάνει τις καταβολές αυτές. Επίσης έχει αρχίσει να δίνει μαζεμένα τα ρεπό που πριν δεν έδινε. Αυτό προφανώς δεν γίνεται τώρα λόγω συμμόρφωσης με την εργατική νομοθεσία και τα δικαιώματα των καθαριστριών (αλλιώς γιατί δεν το έκανε και παλαιότερα;). Επειδή στα ρεπό των αγωνιζόμενων καθαριστριών προσλαμβάνει άλλα άτομα για καθαρισμό, μάλλον μέσω αυτού σχεδιάζει την είσοδο στη δουλειά άλλων καθαριστριών, ευεπλιστώντας πως θα είναι πειθήνιες και υποτακτικές, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη των γυναικών για δουλειά. Θέλει δηλαδή να ξεφορτωθεί τις συγκεκριμένες επειδή βγήκαν στο δρόμο του αγώνα.
Παράλληλα, με πρόσχημα την άσκηση ελέγχου κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, η προϊσταμένη του αμαξοστασίου ασκεί ασφυκτική πίεση με φωνές, υποδείξεις σε έντονο και εριστικό ύψος, και εκφοβισμό στις εργαζόμενες καθαρίστριες, με αποτέλεσμα μια από αυτές να καταλήξει στο νοσοκομείο με ταχυκαρδία και αυξημένη πίεση και μάλιστα να νοσηλευτεί στην εντατική μονάδα του Ασκληπιείου Βούλας. Την ίδια μέρα οι καθαρίστριες που παρευρέθηκαν στην Επιθεώρηση άσκησαν και νέα καταγγελία για τον εργασιακό εκφοβισμό, η οποία συζητείται στις 7 Απρίλη 2016 στην Επιθεώρηση Εργασίας Ηλιούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com