...................

5 Φεβ 2016

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ!Χιλιάδες Γιαννιώτικου λαού (δια)δήλωσαν την αντίθεση τους στη νέα αντιασφαλιστική επιδρομή και στα Γιάννενα. Κόντρα στη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, αλλά και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, η συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών και των νεολαίων στη γενική απεργία και στις διαδηλώσεις ήταν πολύ μαζική.

Οι συγκεντρώσεις, ως συνήθως, ήταν δύο και σε συμμετοχή άγγιζαν τα επίπεδα της αγωνιστικής περιόδου του 10-12. Στη συγκέντρωση του εργατικού κέντρου, που ήταν και η πιο μαζική (περίπου 4500), συμμετείχαν με διακριτή παρουσία, αυτοαπασχολούμενοι (δικηγόροι, λογιστές κ.α.), συνταξιούχοι, ασφαλιστές, αγρότες, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κ.α. , καθώς και οι οργανώσεις – συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΛΑΑΑΣ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ), η ΛΑΕ και οργανώσεις του αναρχοαυτόνομου χώρου. Το ΠΑΜΕ έκανε ξεχωριστή συγκέντρωση στο δημαρχείο (περίπου 1500).
Θα μπορούσαμε να πούμε πως το κύριο στοιχείο που ανέδειξε η συγκεκριμένη απεργία στην πόλη μας ήταν η καθολική άρνηση του λαού της απέναντι στα νέα μέτρα, κάτι που φάνηκε όχι μόνο από τις μαζικές συγκεντρώσεις αλλά και τη συνεχόμενη εισροή κόσμου στα μπλοκ της πορείας, τον τεράστιο αριθμό κλειστών μαγαζιών και τον πρωτόγνωρου μεγέθους, όγκο κόσμου που ήταν συγκεντρωμένος στην κεντρική πλατεία και παρακολουθούσε τη διαδήλωση.
Τα μπλοκ της ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΑΣ, των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ και της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ είχαν ιδιαίτερη μαχητικότητα, παλμό και στίγμα κόντρα στο γενικότερο κλίμα βουβαμάρας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com