...................

1 Φεβ 2016

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΩ (και μία πρόσκληση…).
από εκπαιδευτικούς στη Καλαμαριά!

Θα απεργήσω γιατί έχω κουραστεί να υποχωρώ…
Θα απεργήσω γιατί βλέπω πως κάθε υποχώρηση μου δυναμώνει την όρεξη αυτών που μου στερούν τη ζωή για νέες περικοπές στο δικαίωμα να υπάρχω ως εργαζόμενος, ως άνθρωπος.
Θα απεργήσω γιατί ο αγώνας για να είναι νικηφόρος και να έχει συνέχεια πρέπει να έχει μία αποφασιστική εκκίνηση, γιατί είναι ψέμα κατάφορο πως όλα έχουν αποφασιστεί από τα πριν και οριστικά. Γιατί η απόφαση να αγωνιστώ για τη ζωή μου μπορεί να προκαταβάλλει και να ακυρώσει τις όποιες αποφάσεις «τους».
Θα απεργήσω γιατί κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είναι και κατάργηση του δικαιώματος σε περίθαλψη υγεία, είναι κατάργηση στο δικαίωμα να ζεις μετά τη δουλειά. Γιατί είναι μία κορυφαία μάχη.
Θα απεργήσω γιατί αυτοί που περικυκλώνουν τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας είναι σήμερα περικυκλωμένοι από τη λαϊκή οργή και πολύ πιο αδύνατοι από αυτό που δείχνουν.
Θα απεργήσω γιατί θέλω να βρεθούν μαζί όλα τα κομμάτια του λαού, οι εργαζόμενοι της πόλης και του χωριού, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και αυτή είναι μία σημαντική ευκαιρία.
Θα απεργήσω για ξεμπροστιάσω τις άθλιες συνδικαλιστικές ηγεσίες που κρύβονται πίσω από την απογοήτευση του κόσμου που οι ίδιες καλλιέργησαν, που κάνουν την απογοήτευση μου δικαιολογία-φερετζέ για να συνεχιστεί το υπονομευτικό έργο τους
Θα απεργήσω για να αποκαλυφτεί ο πραγματικός αντιλαϊκός ρόλος των δυνάμεων του σάπιου συστήματος αυτών που ξεκίνησαν και κλιμάκωσαν την επίθεση στο λαό ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ και καμώνονται σήμερα τους συμπαραστάτες των λαϊκών αγώνων . .. Αλλά και για αποκαλυφτεί –ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΠΙΑ-πως η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά και τους αγώνες της. Γιατί τα δικαιώματα που σήμερα καταργούνται οφείλονται στην αριστερά, στους αγώνες της και τον άλλο κόσμο που επιχείρησε να οικοδομήσει.
Θα απεργήσω γιατί έρχονται πολύ χειρότερα πράγματα από την οικονομική εξαθλίωση όταν ο λαός είναι στο περιθώριο. Γιατί πίσω από την πλάτη μου υπογράφουν συμφωνίες και παραχωρήσεις που φέρνουν κοντά τον πόλεμο.
Θα απεργήσω γιατί έχω κουραστεί να υποχωρώ….

Η αγωνιστική κίνηση εκπαιδευτικών καλεί κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα σε συζήτηση για την απεργία και τις προοπτικές της στο Καφέ Ανατολικό στην Καλαμαριά την «παραμονή» της απεργίας ΤΕΤΑΡΤΗ 3/2 και ώρα 8.00 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com