....................................................

25 Φεβ 2016

Να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό τερατούργημα!

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ!

Να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα
για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό τερατούργημα!

Η απεργία στις 4 Φλεβάρη απέδειξε ότι οι μισθωτοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι, η συντριπτική δηλαδή πλειοψηφία του λαού, αρνούνται να παραδώσουν αμαχητί ένα από τα βασικότερα δικαιώματά τους, αυτό της ασφάλισης και της σύνταξης. Βδομάδες πριν την απεργία οι αυτοαπασχολούμενοι και σε μεγαλύτερο βαθμό οι φτωχομεσαίοι αγρότες κινητοποιούνταν στις συγκεντρώσεις και στα μπλόκα κατά χιλιάδες και προμήνυαν ότι η μέρα της απεργίας θα ήταν ένα μαζικό μήνυμα λαϊκής καταδίκης της αντιασφαλιστικής επιδρομής που η κυβέρνηση για λογαριασμό των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου θέλουν να επιβάλουν.
Και πράγματι, στην επαρχία η εικόνα ήταν εντυπωσιακή με τα καταστήματα να είναι κλειστά, τα αγροτικά μπλόκα να δίνουν τον τόνο και τις συγκεντρώσεις να θυμίζουν άλλες εποχές. Οι συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν μαζικές, σίγουρα οι μαζικότερες των τελευταίων τριών ετών.
Η συμμετοχή στην απεργία στις 4 Φλεβάρη ήταν μαζικότερη από τις προηγούμενες φορές. Τα ποσοστά συμμετοχής σε αρκετούς χώρους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα πολλαπλασιάστηκαν, παρά την ηττοπάθεια που έχουν σπείρει οι κάθε λογής κυβερνητικοί συνδικαλιστές, παρά την απογοήτευση από την κατάρρευση των αυταπατών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και παρά την αντίληψη της ανάθεσης που έχουν καλλιεργήσει οι υποταγμένες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες επί χρόνια.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κάνουν ό,τι περνά απ' το χέρι τους για να μη δυναμώσουν οι λαϊκές αντιστάσεις, προτείνοντας την επόμενη απεργιακή κινητοποίηση στις αρχές Μάρτη, πολύ μακριά δηλαδή από την προηγούμενη στις 4 Φλεβάρη (μέσα σε αυτούς και το ΠΑΜΕ). Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα δικά μας χέρια με συνελεύσεις, συζητήσεις, κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς. Να σπάσουμε το κλίμα αναμονής και ηττοπάθειας που σκόπιμα καλλιεργείται, και να προ-ετοιμάσουμε την επόμενη μεγάλη αγωνιστική απάντηση.
Η επίθεση στο δικαίωμα του λαού στη σύνταξη που προωθεί η κυβέρνηση (τη στιγμή που οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ πιέζουν για άσκηση ακόμη πιο σκληρής πολιτικής) δεν θα περάσει μόνο αν δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο πάλης όλων των λαϊκών δυνάμεων -εργατών, εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και νεολαίας- το οποίο με σταθερό και αποφασιστικό τρόπο θα διεκδικεί να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα χωρίς να πέφτει στην παγίδα του υποτιθέμενου διαλόγου. Η προπαγάνδα ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη βιωσιμότητα των ταμείων και η διαχειριστική λογική είναι ψεύτικες δικαιολογίες που χρησιμοποιεί το σύστημα για να περάσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μπούμε σε αυτή τη λογική. Το δικαίωμά μας στη σύνταξη είναι ζήτημα πάλης και ζήτημα συσχετισμών. Αυτούς τους συσχετισμούς πρέπει να διαμορφώσουμε υπέρ μας.

• ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΓΡΟΤΩΝ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ!

• ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

• ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Ταξική Πορεία

http://taxikiporeia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com