...................

1 Φεβ 2016

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΟΝΕ: Όχι στις απολύσεις!

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται από τη προηγούμενη βδομάδα οι εργαζόμενοι της εταιρείας ανελκυστήρων ΚΟΝΕ στο Περιστέρι. Οι  εργαζόμενοι μετά από αποφάσεις των συνελεύσεών τους πραγματοποιούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αντιδρώντας στις 18 απολύσεις συναδέλφων τους που ανακοίνωσε η εταιρεία. Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποίησαν συγκέντρωση και με τη συμμετοχή της Ένωσης Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής που πραγματοποίησε 4ωρη στάση εργασίας.
Μέχρι τώρα δείχνουν αποφασισμένοι να μη κάνουν πίσω παρ' όλο που η εταιρεία σήμερα τους διαμήνυσε ότι όχι μόνο δεν παίρνει πίσω την απόφασή της για τις κλιμακωτές απολύσεις (6 κάθε μήνα) αλλά και ότι αν δεν γυρίσουν άμεσα στη δουλειά τους θα προχωρήσει σε ακόμη περισσότερες.
Αύριο, Τρίτη 2 Φλεβάρη, η εταιρεία λέγεται ότι θα ανακοινώσει τις τελικές της αποφάσεις. Το ίδιο θα κάνουν και οι εργαζόμενοι.
Την αλληλεγγύη τους, τη διάθεση για στήριξή τους και για ότι άλλο χρειαστούν έχουν εκφράσει μέλη της Κίνησης Αντίστασης και Πάλης (δραστηριοποιείται στο Περιστέρι και στο Αιγάλεω) και της Ταξικής Πορείας.
Την αλληλεγγύη του πρέπει να εκφράσει όλος ο εργαζόμενος λαός του Περιστερίου και όχι μόνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com