4 Φεβ 2016

Μαζικό το συλλαλητήριο στα Χανιά!

Το απεργιακό συλλαλητήριο στις 4 Φλεβάρη στα Χανιά, με την ιδιαίτερη μαζικότητά του (γύρω στις 5000 κόσμου), δημιούργησε κλίμα αισιοδοξίας στο γκρίζο τοπίο της κινηματικής αδράνειας που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στη βάση των συριζέικων αυταπατών.
Είναι σίγουρο πως ο ξεσηκωμός της αγροτιάς σ’ όλη τη χώρα (ιδιαίτερα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα), πυροδότησε ένα αγωνιστικό κλίμα σε ευρύτερα στρώματα ανθρώπων της δουλειάς. Μ’ αυτή την έννοια η απεργία στις 4 Φλεβάρη και στα Χανιά όπως και σ’ όλη τη χώρα αποτελεί ήδη έναν ελπιδοφόρο σταθμό στην εξέλιξη της αναμέτρησης των δυνάμεων του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού με τον κόσμο της δουλειάς και του μόχθου. Ωστόσο τα προβλήματα στη μαζική λαϊκή πάλη παραμένουν και αυτό ήταν έκδηλο παράλληλα με τα ελπιδοφόρα στοιχεία στην απεργία και στη διαδήλωση.
Η παρέλαση απ’ τα μικρόφωνα ρασοφόρων μέχρι και εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας ήταν ένα μόνο δείγμα της αδυναμίας των εργατολαϊκών στρωμάτων να κατακτήσουν ταξικό προσανατολισμό στις αντιστάσεις τους, να ξεχωρίσουν πραγματικούς από ψεύτικους φίλους για να συμπτυχθεί πιο ουσιαστικά το αναγκαίο Μέτωπο του κόσμου της δουλειάς ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.
Η προσπάθεια της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και της Ταξικής Πορείας εδώ και βδομάδες ήταν ιδιαίτερα αξιόλογη στην κατεύθυνση της συμβολής στη συγκρότηση Μετώπου Αντίστασης – Διεκδίκησης και Ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής. Χιλιάδες προκηρύξεις μοιράστηκαν στο κέντρο της πόλης αλλά και στα αγροτικά μπλόκα και η παρουσία με ανακοινώσεις, πανό και αφίσες ήταν ιδιαίτερα έντονη εδώ και αρκετές μέρες. Αξιόλογη ήταν και η κουβέντα στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στις 1 του Φλεβάρη, καθώς και οι συζητήσεις που έγιναν όλες αυτές τις μέρες μ’ ένα ευρύτερο δυναμικό εργαζόμενων και νεολαίας. Ο αγώνας συνεχίζεται….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com