....................................................

1 Φεβ 2016

Ηγεσία ΟΛΜΕ: Ανάξια λόγου, άξια προσοχής!

Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ (30/01/2016) θα σημειωθεί από τον «ιστορικό του μέλλοντος» ως μια τρύπα στο νερό. Μέσα στη χρονική καρδιά του Ασφαλιστικού με την επίθεση ΕΕ – ΔΝΤ – κυβέρνησης να φουλάρει τις μηχανές και το ΣΥΡΙΖΑ να προβάρει νωρίς τα αποκριάτικα προσωπεία του, η σύμπλευση ΣΥΝΕΚ [ΣΥΡΙΖΑ] και ΔΑΚΕ [ΝΔ] απέτρεψε κάθε χρήσιμη απόφαση. Η συμμαχία ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ μαρμάρωσε σαν Μέδουσα τον κλάδο.
Όταν οι αγρότες είναι στα μπλόκα και οι αυτοαπασχολούμενοι στο δρόμο, οι εκπαιδευτικοί έπρεπε να 'χουν πάρει αμπάριζα. Αντ' αυτού η αναμονή, ο φόβος, η υποταγή και ο συμβιβασμός [όπως ισχύει και για τη ΔΟΕ όπου το παλιό δίπολο ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ, εκεί υπάρχει ακόμα, καθηλώνει άλλες 70.000 δημοσίους υπαλλήλους].
Στο μεγάλο κεφάλαιο του προσχηματικού διαλόγου, χωρίς ο Ν. Φίλης να δεσμεύεται σε τίποτα, όλο το παλιό και νέο κηφηναριό, καμώνεται θεατρικά ότι διαλέγεται τρέχοντας σαν άρμα Θέσπιδος –από χωρίου εις χωρίον– παριστάνοντας τους ανησυχούντες.
Πρόκειται για φαρσοκωμωδία.
Ήδη ένα μεγάλο τμήμα αγροτών αφού είχε πέσει στη φάκα πολλές φορές, τώρα καταλαβαίνει πως έχουμε πόλεμο και όχι διάλογο και προσανατολίζεται ανάλογα.
Αλλά οι καθηγητές στην αναμονή!
Πρέπει, τώρα και όχι αύριο, να φέρουμε τα πάνω – κάτω. Η ασφάλιση μας αφορά όλους. Πρόκειται για δείγμα του πολιτισμού μας και όχι για τεχνικές των ιδιωτικών εταιρειών. Αν το δίδυμο της συμφοράς μας καθήλωσε πρόσκαιρα κρυπτόμενο στις αγκαλιές της ΑΔΕΔΥ(!) πρέπει να ενημερώσουμε «από κάτω» τον κόσμο χωρίς χρονοτριβή και χωρίς αναστολές.
Εδώ παίζεται το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Αν οι παλιοί και νέοι κυβερνητικοί συνδικαλιστές δίνουν εξετάσεις στ' αφεντικά τους, ας τους χαλάσουμε το σκηνικό.

Όλοι στον αγώνα! Όλοι στην απεργία στις 4 Φλεβάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com