...................

15 Φεβ 2016

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τις ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στο Αιγαίο

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η ανάπτυξη ισχυρής ΝΑΤΟϊκής ναυτικής δύναμης με αεροπορική υποστήριξη στο Αιγαίο, για την «παρακολούθηση των μεταναστευτικών κυμάτων», όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, αποτελεί μια επικίνδυνη και αντιδραστική εξέλιξη για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.
Αποτελεί μια σαφή ανάμιξη του ΝΑΤΟ στην εντεινόμενη ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση και επέμβαση στη Συρία και τη Μ. Ανατολή και της δίνει νέα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, τη στιγμή που η προτεινόμενη και αμφίβολη εκεχειρία συνοδεύεται από συνέχιση των βομβαρδισμών και απειλές για επέκταση του πολέμου.
Επιτείνει το δράμα των προσφύγων, οι οποίοι διωγμένοι από τους βομβαρδισμούς και τις σφαγές των ιμπεριαλιστών και των υποτακτικών τους στη Συρία, έρχονται αντιμέτωποι με τις κανονιοφόρους του ΝΑΤΟ και γίνονται εργαλείο στους ανταγωνισμούς και τις επιδιώξεις ιμπεριαλιστικών και περιφερειακών δυνάμεων.
Ανοίγει για τη χώρα και το λαό πολύ επικίνδυνα μονοπάτια, με την άμεση εμπλοκή στους πολεμικούς ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, αλλά και με την , εκ των πραγμάτων, επαναφορά στο προσκήνιο ζητημάτων κυριαρχίας στο Αιγαίο και ανταγωνισμών ανάμεσα στην Τούρκικη και Ελληνική αστική τάξη.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ύστερα από την «προσφορά» νέας βάσης στους Αμερικανονατοϊκούς, την ανακήρυξη των ΗΠΑ σε «πολύτιμο φίλο» και την ενίσχυση του αμερικανόπνευστου άξονα με Ισραήλ και Αίγυπτο, κάνει ένα ακόμη βήμα στο βάθεμα της εξάρτησης. Ένα περαιτέρω βήμα υποταγής στις απαιτήσεις των «εταίρων» της ΕΕ (Γερμανίας, Γαλλίας) και των υπερατλαντικών «συμμάχων» (ΗΠΑ). Αυτών των γερακιών του πολέμου, αυτών των αρπακτικών που οδηγούν το λαό μας στην εξαθλίωση.
Καταγγέλλουμε αυτήν την επικίνδυνη εξέλιξη και καλούμε το λαό να ξεδιπλώσει την αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική του πάλη. Να μπολιάσει τον αγώνα που και αυτή τη στιγμή δίνει για τη ζωή και το ψωμί του, με αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά. Να εκφράσει την αλληλεγγύη του σε πρόσφυγες και μετανάστες, μέσα από την ανάδειξη και στοχοποίηση των κοινών εχθρών. Να βαδίσει το δρόμο της συγκρότησης ενός Παλλαϊκού Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης ενάντια στην επίθεση του συστήματος και το καθεστώς της εξάρτησης.

- ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
- ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΔΝΤ
- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος15/2/16, 3:20 μ.μ.

    Πρέπει η αριστερά να αναβαθμίσει την αντινατοική-αντιαμερικάνικη αναφορά.

    Αυτό αναδεικνύεται από πάρα πολλά, από τον ρόλο των ΗΠΑ στο διάστημα της ΠΦΑ, τον ρόλο του ΔΝΤ από το 2010 μέχρι σήμερα που παρεμβαίνει για ... πιο σκληρά μέτρα, αυτά με το Αιγαίο, τον ηγεμονικό τους ρόλο σε θερμά μέτωπα (Ουκρανία, Συρία), την κινητικότητα στο Κυπριακό.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com