...................

1 Φεβ 2016

Εκδήλωση για το ασφαλιστικό στη Ξάνθη

Το Σάββατο 30 Γενάρη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, η εκδήλωση της Λαϊκής Αντίστασης για το ασφαλιστικό.
Ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Μάνος, ο οποίος αφού έκανε μια αναδρομή στους όρους και τους αγώνες που οδήγησαν στην κατάκτηση της ασφάλισης, εξήγησε αναλυτικά τους λόγους που θεωρούμε ότι αυτή είναι καθολικό κοινωνικό δικαίωμα και τόνισε ότι η υπεράσπιση, διεύρυνση ή απώλεια της κατάκτησης αυτής είναι ζήτημα ταξικών συσχετισμών, ταξικής αντιπαράθεσης και πάλης.
Η συζήτηση που ακολούθησε επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα, όπως στο εργατικό κίνημα της μεταπολίτευσης, τις εκρήξεις και τις κρίσεις του, τη σχέση οικονομικού και πολιτικού αγώνα, αμυντικών και επιθετικών αιτημάτων κλπ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η Λαϊκή Αντίσταση επεδίωξε η εκδήλωση να γίνει από κοινού με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη ΛΑΕ και φυσικά με περισσότερους ομιλητές. Αυτό θα έδινε μεγαλύτερο πλούτο στη συζήτηση, θα βοηθούσε στην αποσαφήνιση πολιτικών συγκλίσεων και αποκλίσεων και θα ενίσχυε την κοινή δράση. Ωστόσο, η μεν ΛΑΕ από την αρχή δήλωσε ότι δεν συμμετέχει στην εκδήλωση, η δε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που αρχικά είχε συμφωνήσει, τελικά μόλις την Πέμπτη το μεσημέρι είπε ότι για "τεχνικούς" λόγους δεν θα συμμετάσχει, αν και, όπως δήλωσε αργότερα μέλος της, ο πραγματικός λόγος ήταν εσωτερικές πολιτικές διαφωνίες.
Παρόλο, που με αυτές τις εξελίξεις ο χρόνος προπαγάνδισης της εκδήλωσης περιοριζόταν πάρα πολύ, η Λαϊκή Αντίσταση αποφάσισε να την πραγματοποιήσει μόνη της. Και όπως αποδείχθηκε από τις δεκάδες εργαζομένων και φοιτητών που την πλαισίωσαν, αλλά και από το ενδιαφέρον με το οποίο παρακολούθησαν τη συζήτηση, η εκδήλωση αυτή ήταν αναγκαία και τελικά πετυχημένη.

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος1/2/16, 1:34 π.μ.

  Πολύ κακώς η ΛΑΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αρνήθηκαν.

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος1/2/16, 3:33 μ.μ.

  Πολύ σωστή η επισήμανση σου Κώστα!

  "Τρυποκάρυδος"

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com