4 Φεβ 2016

ΣΑΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

 
Με πολλές εκατοντάδες διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Σάμου η απεργιακή κινητοποίηση της 4/2. Εργαζόμενοι, αγρότες με τρακτέρ, κτηνοτρόφοι, μικροεπαγγελματίες, φοιτητές, ένας ολόκληρος κόσμος που τουλάχιστον από το 2011 είχε απομακρυνθεί από τη μαζική πάλη πλημμύρισε την παραλιακή οδό μιας πόλης όπου τα πάντα ήταν κλειστά. Το ίδιο συνέβαινε εξάλλου και στην άλλη πόλη του νησιού , στο Καρλόβασι, όπου ας σημειωθεί ότι την ίδια ώρα με την απεργιακή συγκέντρωση παράγοντες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποίησαν –διασπαστική- συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και του εγκαταλειμμένου εδώ και ένα χρόνο πλοίου της ΑΝΕΛ στο Λιμάνι του Καρλοβάσου!
Η Λ.Α.-Α.Α.Σ. συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση με μαζικό μπλοκ, εργαζομένων, εκπαιδευτικών φοιτητών και με πολύ ζωντάνια και συνθήματα καταγγελίας της αντιασφαλιστικής επιδρομής και συνολικά της αντεργατικής-αντιλαίκής επίθεσης, και ανάδειξης του δρόμου της μαζικής πάλης ενάντια σε ξένα και ντόπια αφεντικά. Το μπλοκ διακίνησε την προκήρυξη της ΛΑ-ΑΑΣ καθώς και το άρθρο-παρέμβαση μελών της σχετικά με την τελευταία μαζική δολοφονία προσφύγων και την επιδίωξη από μια σειρά δυνάμεις να αποδοθεί στους κατοίκους του Αιγαίου το Νόμπελ Ειρήνης! Εξάλλου και στα συνθήματα της απεργιακής διαδήλωσης ήταν συχνή η καταγγελία των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της ανάγκης μετώπου πάλης των λαών απέναντι τους.
Στην απεργιακή κινητοποίηση υπήρχαν βέβαια πανό και μπλοκ σωματείων και συλλόγων αλλά εκτός του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ δεν υπήρχαν παρουσίες άλλων πολιτικών-συνδικαλιστικών συλλογικοτήτων. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι εκτός από τα υλικά της ΛΑ-ΑΑΣ και το 4σελιδο του ΚΚΕ(μ-λ) δεν διακινήθηκαν άλλα έντυπα υλικά.
Το ζητούμενο της συνέχειας αυτής της πάλης για να μην περάσει η αντιασφαλιστική επιδρομή, της οργάνωσης και της συγκρότησης αυτού του κόσμου, είναι μετά την Πέμπτη 4-2 ακόμα πιο επιτακτικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: